Loading...

Πώς να προσφέρεις

Το Κεφάλαιο για το Ανατόλια

Κάθε χρόνο παροτρύνουμε τους αποφοίτους, τους εφόρους και τους φίλους του Ανατόλια/ACT να συμμετάσχουν στο ετήσιο Πρόγραμμα Δωρεών. Με στόχο την ικανοποίηση των μεγαλύτερων και πιο άμεσων αναγκών, αυτό το μη συγκεκριμένο κεφάλαιο υποστηρίζει τη λειτουργία αυτού του εγχειρήματος που ονομάζεται Ανατόλια. Οι δωρεές στο Κεφάλαιο του Ανατόλια χρησιμοποιούνται ακόμη για την οικονομική ενίσχυση των μαθητών-μαθητριών, την εκπαιδευτική τεχνολογία, τον εμπλουτισμό των Βιβλιοθηκών και τη συντήρηση και βελτίωση των κτιριακών και λοιπών εγκαταστάσεων.
Οι ετήσιες συνδρομές συμβάλλουν στη διατήρηση των διδάκτρων σε αντιμετωπίσιμα επίπεδα και επιτρέπουν στο Ανατόλια/ACT να συνεχίσουν την αποστολή τους: την προσφορά ευκαιριών για ποιοτική εκπαίδευση σε ένα ποικιλόμορφο κοινό. Ομάδες όπως οι Φίλοι του Ανατόλια, ο Σύλλογος Αποφοίτων του Ανατόλια και ο Σύλλογος Αποφοίτων του ACT συμμετέχουν εμπράκτως, αναλαμβάνοντας κάθε χρόνο μέρος των εξόδων για συγκεκριμένα έργα. Οι δωρεές στα πλαίσια των reunions παλιών συμμαθητών και συμμαθητριών είναι ενέργεια που δίνει στους Αποφοίτους την ευκαιρία να εξασφαλίσουν την ποιοτική εκπαίδευση όχι μόνο των μαθητών και των μαθητριών που φοιτούν σήμερα αλλά και αυτών που θα φοιτήσουν μελλοντικά στο Ανατόλια.
Δωρεές σε μετρητά ή εκτιμημένα χρεόγραφα είναι οι πλέον κατάλληλες για τη συνεχιζόμενη υποστήριξη μη-περιορισμένων προτεραιοτήτων. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση/πληροφορία, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον κο Peter Chresanthakes, Vice President for Institutional Advancement, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., τηλ. 2310 398265.

Μεγάλα Έργα

Οι απόφοιτοι, οι φίλοι αλλά και διάφορα καλούνται να συνεισφέρουν στα μεγάλα κατασκευαστικά έργα ή στα έργα ανάπλασης, που εκτελούνται στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου. Μια ξεχωριστή ενότητα στις ιστοσελίδες της Ανάπτυξης εξετάζει τα έργα υψηλής προτεραιότητας, μεταξύ των οποίων βρίσκονται η κατασκευή ενός θεάτρου και ενός παραρτήματος αιθουσών διδασκαλίας, οι βελτιώσεις των αθλητικών εγκαταστάσεων και ένα νέο κέντρο για τους μαθητές. Τα Μεγάλα Έργα προσφέρουν τη δυνατότητα ονοματοθεσίας καθώς και τη δυνατότητα καταβολής του ποσού σε περισσότερα από ένα έτη. Επιπροσθέτως, υπάρχουν πολλά μικρότερης έκτασης Μεγάλα Έργα, που καλύπτουν τις ανάγκες διάφορων τομέων και αυτά μπορεί να έχουν ιδιαίτερη απήχηση στους αποφοίτους, τους γονείς και διάφορους συλλόγους και ομάδες.

Πρόγραμμα Υποτροφιών

Τα κεφάλαια που δίνουν τη δυνατότητα συνεχούς βοήθειας, με τη μορφή υποτροφίας, σε μαθητές και μαθήτριες των Γυμνασίων – Λυκείων και σε σπουδαστές και σπουδάστριες του ACT αποτελούν ιδιαίτερα αξιόλογες επενδύσεις. Ένα Κεφάλαιο Υποτροφίας επιτρέπει σε κάποιον ικανότατο μαθητή/μαθήτρια ή σπουδαστή/σπουδάστρια να συνεχίζει απρόσκοπτα τη φοίτησή του/της . Συχνά, μια προσφορά στη μνήμη κάποιου και η ανάληψη μιας μόνιμης υποτροφίας αποτελεί τον πρέποντα φόρο τιμής σε κάποιο αποθανόν μέλος της οικογένειας των αποφοίτων.
Υπάρχουν και άλλες ευκαιρίες για την υποστήριξη των ταλαντούχων μαθητών/μαθητριών στα πλαίσια συγκεκριμένων ακαδημαϊκών πεδίων, ιδιαίτερα στο Αμερικανικό Κολλέγιο της Θεσσαλονίκης. Η υποστήριξη του Τμήματος Πληροφορικής – Τεχνολογίας και του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων είναι ιδιαίτερα ευπρόσδεκτη, καθώς και η χορηγία ερευνητικών / διδακτικών εδρών στους τομείς αυτούς. Η Βιβλιοθήκη Bissell, που εγκαινιάστηκε το 2002 και φέρει το όνομα του δωρητή της, προσβλέπει να αυξήσει κατά πολύ το λειτουργικό της κεφάλαιο, που προέρχεται από δωρεές κατά τον επόμενο χρόνο.

Δωρεές Ετήσιας Προσόδου

Το Κολλέγιο Ανατόλια / ACT είναι στην ευχάριστη θέση να προσφέρει Διευθετήσεις Ετήσιων Προσόδων με φιλανθρωπικό χαρακτήρα σε αποφοίτους, γονείς και φίλους, που επιθυμούν να κάνουν μια σημαντική δωρεά, επιδιώκοντας ταυτόχρονα να ενισχύσουν και το δικό τους οικονομικό μέλλον. Οι Δωρεές Ετήσιας Προσόδου συνήθως χρηματοδοτούνται με δωρεές μετρητών, μετοχών ή μεριδίων αμοιβαίων κεφαλαίων. Οι πληρωμές καθορίζονται τη στιγμή της χρηματοδότησης και θα συνεχίζονται χωρίς αλλαγή, άσχετα με τη ζωή του δωρητή και άλλων καθορισμένων αποδεκτών.
Οι δωρητές δικαιούνται φοροαπαλλαγών στο φόρο εισοδήματος, όταν γίνεται η δωρεά, καθώς ένα μέρος της διατίθεται σε αγαθοεργίες. Ένα μέρος κάθε πληρωμής μπορεί να απαλλαγεί από το φόρο εισοδήματος ή να φορολογηθεί με χαμηλότερο συντελεστή για κάποια περίοδο. Αν αναλογιστεί κανείς ότι και τα κεφάλαια που χρησιμοποιήθηκαν, για να χρηματοδοτήσουν μια δωρεά ετήσιας προσόδου μπορεί να απαλλάσσονται από φόρους δωρεάς και προσωπικής περιουσίας, έχει νόημα να σκεφτεί κανείς τα οφέλη στο εισόδημα και τη φορολόγησή του από μια δωρεά που μπορεί αλλιώς να αναβάλλεται επ’ αόριστον.
Οι Δωρεές Ετήσιας Προσόδου είναι ένας ελκυστικός τρόπος να υποστηρίξει κανείς το Ανατόλια/ΑCT, αυξάνοντας ταυτόχρονα το εισόδημά του, όταν συνταξιοδοτηθεί. Μπορεί να γίνουν είτε με εφάπαξ καταβολή ποσού άνω των $10.000 ή με μια σειρά ισόποσων ετησίων καταβολών για μια περίοδο πέντε χρόνων. Σας παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με κο Peter Chresanthakes, Vice President for Institutional Advancement, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., τηλ. 2310 398265, για επιπρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τη δημιουργία μιας ετησίας προσόδου.
Θυμηθείτε ότι όλες οι Δωρεές Ετήσιας Προσόδου συνδυάζουν την ικανοποίηση της προσφοράς με το τακτικό εισόδημα για μία ή και περισσότερες ζωές, αφού συνεχίζεται και στους κληρονόμους. Τα φορολογικά οφέλη συνδυάζονται με λιγότερες σκοτούρες για θέματα διαχείρισης των χρημάτων. Οι τριμηνιαίες πληρωμές είναι μεγαλύτερες, όταν τις δωρεές τις κάνουν μεγαλύτεροι σε ηλικία δωρητές και οι ετήσιες πρόσοδοι είναι αρκετά εύκαμπτες, ώστε να προσαρμοστούν στις ανάγκες και τις προθέσεις του δωρητή.

Σχεδιασμός Κληροδοτήματος

Η κοινότητα του Κολλεγίου Ανατόλια / ACT αντιλαμβάνεται ότι τα κίνητρα για την προσφορά μπορεί να είναι πολύ προσωπικά και να αντανακλούν ένα ειλικρινές ενδιαφέρον προσφοράς στο βωμό της εκπαίδευσης. Υπό αυτή την έννοια, το Γραφείο της Βοστόνης με ικανοποίηση δηλώνει ότι μπορεί να βοηθήσει σε θέματα, που σχετίζονται με τη σύσταση ενός κληροδοτήματος, παρέχοντας εναλλακτικές λύσεις για μια δια βίου ροή εισοδήματος ή για τη δημιουργία μιας κληρονομιάς. Ο σχεδιασμός ενός κληροδοτήματος συχνά τονίζει τους διαθέσιμους ή παραταθέντες πόρους που δύνανται να καταστήσουν δυνατές σημαντικές κεφαλαιακές ή προγραμματικές δωρεές. Παρούσες δυνατότητες «δωσίματος του ονόματος»/ονοματοθεσίας όπως οι Αθλητικές Εγκαταστάσεις του Κολλεγίου Ανατόλια ή το Κέντρο Σπουδαστών του ACT είναι διαθέσιμες μέσω των προσχεδιασμένων δωρεών. Παραδείγματα μερικών από τα τυπικά οχήματα για προσχεδιασμένες δωρεές περιλαμβάνουν:

Το φιλανθρωπικό τραστ επικαρπίας

Με ένα φιλανθρωπικό τραστ επικαρπίας, κάποιος μπορεί να μεταφέρει περιουσιακά στοιχεία σε ένα τραστ προς όφελος του Κολλεγίου Ανατόλια / ACT. Απλώς ονομάζει το Ανατόλια δικαιούχο εισοδήματος για μια προκαθορισμένη περίοδο ή για το υπόλοιπο της ζωής του. Στο τέλος της προαναφερθείσας περιόδου, τα περιουσιακά στοιχεία επανέρχονται στους δηλωμένους και προσωπικούς δικαιούχους που έχετε ορίσει. Μπορείτε να επωφεληθείτε από ένα ομοσπονδιακό δώρο ή μια μείωση του φόρου ακίνητης περιουσίας και οι δικαιούχοι θα λάβουν τα περιουσιακά στοιχεία του τραστ, μαζί με τις όποιες ανατιμήσεις, χωρίς να καταβάλουν φόρο ακίνητης περιουσίας ή δωρεάς.

Το φιλανθρωπικό τραστ των καταλοίπων

Ένα φιλανθρωπικό τραστ καταλοίπων είναι ένα ανέκκλητο τραστ που δημιουργείται για το τελικό όφελος του Κολλεγίου Ανατόλια / ACT και σκοπός του είναι να αποφέρει εισόδημα τουλάχιστον 5% ετησίως για τους δικαιούχους του εισοδήματος που επιθυμείτε. Οι δικαιούχοι μπορούν να λαμβάνουν εισόδημα για το υπόλοιπο της ζωής τους ή για μια συγκεκριμένη περίοδο, που εσείς καθορίζετε. Οι δωρητές μπορούν να επιλέξουν ένα φιλανθρωπικό τραστ καταλοίπων, που να πληρώνει ένα συγκεκριμένο ποσό που καθορίζεται, όταν δημιουργείται το τραστ, ή το «προστατευμένο από τον πληθωρισμό» που πληρώνει εισόδημα ίσο με ένα αμετάβλητο ποσοστό του αρχικού κεφαλαίου του τραστ. Τέτοια τραστ παρέχουν δυνατότητες για καλύτερη επένδυση της περιουσίας, για τη δημιουργία συνταξιοδοτικού εισοδήματος, για να διασφαλιστεί έκπτωση στο φόρο και για να χρησιμοποιηθούν τα χρήματα που δεν καταβάλαμε για φόρο, ώστε να αγοραστεί κάποια ασφάλεια ζωής προς όφελος των μελών της οικογενείας αυτού που δημιούργησε το τραστ. Όταν ο δωρητής πεθάνει, τα περιουσιακά στοιχεία του τραστ θα είναι διαθέσιμα στο Ανατόλια, ενώ το ποσό της ασφάλειας ζωής θα περάσει, απαλλαγμένο από ομοσπονδιακούς φόρους περιουσίας, στα μέλη της οικογένειάς του.

Φιλανθρωπική κληροδοσία

Οι αφοσιωμένοι απόφοιτοι, γονείς και φίλοι θα μπορούσαν να ονομάσουν το Κολλέγιο Ανατόλια / ACT δικαιούχο στη διαθήκη τους. Τα περιουσιακά στοιχεία θα μεταβιβαστούν ελεύθερα από ομοσπονδιακούς φόρους περιουσίας και κάθε δολάριο θα βοηθήσει τις πολύ σημαντικές λειτουργικές ανάγκες του Κολλεγίου. Εκτιμημένα χρεόγραφα και ακίνητη περιουσία είναι κατάλληλα αντικείμενα, για να συνυπολογίσει κανείς, όταν συντάσσει τη διαθήκη του.

Share

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.