Loading...
Menu
Καλοκαίρι στην Αλόννησο παρέα με τα δελφίνια

Καλοκαίρι στην Αλόννησο παρέα με τα δελφίνια

Μια αξέχαστη εμπειρία είχαν την ευκαιρία να ζήσουν 17 μαθητές και μαθήτριες του Anatolia High School μέσα από τη συμμετοχή τους στο Northern Aegean Dolphin Project. Πρόκειται για ένα περιβαλλοντικό βιωματικό πρόγραμμα της «ΜOm / Εταιρείας για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας» που σκοπό έχει την παρατήρηση και την καταγραφή κητωδών και πτηνών στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου Βορείων Σποράδων (ΕΘΠΑΒΣ).

Οι δύο ομάδες των μαθητών με συνοδό την Πέγκυ Περακάκη, Coordinator of Social Responsibility Programs του Κολλεγίου Ανατόλια, βρέθηκαν τον Ιούλιο στην Αλόννησο όπου για μία εβδομάδα η καθεμία εξερευνούσαν το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο έχοντας τη δυνατότητα να μελετήσουν μικρές και μεγάλες ομάδες δελφινιών, να συλλέξουν πολύτιμα επιστημονικά δεδομένα και να παρακολουθήσουν τον «Κωστή», τη φώκια που άραζε σχεδόν καθημερινά στο λιμάνι και ήταν αγαπητός από μικρούς και μεγάλους, και που δυστυχώς βρέθηκε θανατωμένος από ψαροτούφεκο λίγες ημέρες αργότερα.

IMG 0661JPEG

MAR 0002JPG

IMG 1156

IMG 0517

Οι μαθητές και οι μαθήτριες πραγματοποίησαν επίσης καθαρισμούς απομακρυσμένων παραλιών στα νησιά Περιστέρα και κυρά Παναγιά συλλέγοντας συνολικά 14 μεγάλες σακούλες απορριμμάτων.

IMG 0474

IMG 0504

Κάθε ομάδα είχε και τις δικές της ξεχωριστές περιπέτειες όπως την εξαιρετικά σπάνια συνάντηση με τρεις ζιφιούς (είδος φάλαινας), το παιχνίδι πληροφοριών σε όλο το Πατητήρι παρέα με τους συμμετέχοντες της ιστιοπλοϊκής κατασκήνωσης της ΧΑΝΘ, την επίσκεψη στο μοναστήρι της Κυρά-Παναγιάς και πολλά άλλα.

Ευχαριστούμε θερμά τον Κίμωνα Κοεμτζόπουλο, βιολόγο της MΟm, για τη σημαντική συμβολή του στην εποικοδομητική εμπειρία που είχαν οι μαθητές μας και την όμορφη συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια.

IMG 0960JPG

DJI 0052JPG

 

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead