Loading...
Menu

Εξωσχολικά προγράμματα STEM για μαθητές από όλη τη Θεσσαλονίκη

Το κέντρο εκπαίδευσης STEM του Κολλεγίου Ανατόλια, σε συνεργασία με το STEM Education, προσφέρουν εξωσχολικά προγράμματα STEM και Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, ανοιχτά σε μαθητές της πόλης. Τα προγράμματα απευθύνονται σε μαθητές Νηπιαγωγείου - Δημοτικού - Γυμνασίου - Λυκείου και θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου Ανατόλια.

Έναρξη Μαθημάτων

Οι εγγραφές συνεχίζονται έως και 31 Οκτωβρίου και η έναρξη των μαθημάτων έχει προγραμματιστεί για τις 2 Νοεμβρίου.

Στις 19 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί μια εισαγωγική συνάντηση των εκπαιδευτών με τους μαθητές, παρουσία και των γονέων εάν το επιθυμούν.

Οι συναντήσεις γίνονται το Σάββατο, στις ώρες που ορίζονται παρακάτω. Το κόστος των προγραμμάτων αναφέρεται σε 22 συνολικά συναντήσεις (22 Σάββατα). 

Προϋπόθεση για την πραγματοποίηση κάποιου προγράμματος είναι να έχει συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός μαθητών για το τμήμα.

Τάξη

Τίτλος προγράμματος

Ώρες (Σάββατο)

Νηπιαγωγείο

«Βόλτα με τους αλγόριθμους» (Kids first Coding & Robotics)

11:30-12:30

Α Δημοτικού

«Οι αλγόριθμοι ενεργοποιούν» (Kids first coding & Robotics)

10:00-11:30

Α-Β Δημοτικού

«Νέοι Μηχανικοί»

11:30-13:00

Γ-Δ Δημοτικού

«STEM in Action»

12:30-14:00

Ε-ΣΤ Δημοτικού

«Εισαγωγή στην Εκπαιδευτική Ρομποτική» (LEGO WEDO 2.0)

10:00-11:30

Γυμνάσιο-Λύκειο

«Εκπαιδευτική Ρομποτική με LEGO EV3»

10:00-11:30

Διαθέσιμα Προγράμματα

Νηπιαγωγείο «Βόλτα με τους αλγόριθμους» (Kids first Coding & Robotics) και Α Δημοτικού «Οι αλγόριθμοι ενεργοποιούν» (Kids first coding & Robotics)

Σάββατο, Νήπια 11:30-12:30, κόστος 240€ και Α Δημοτικού 10:00-11:30, κόστος 300€

Ένα χαριτωμένο ρομπότ με μορφή σάντουιτς διδάσκει τον αλγοριθμικό τρόπο σκέψης και αναπτύσσει δεξιότητες STEM σε παιδιά μικρής ηλικίας. Δεν απαιτεί χρήση tablet ή υπολογιστή για τον προγραμματισμό του. Τα προγράμματα δημιουργούνται απλά, με  μια σειρά από κάρτες εντολών που δημιουργούν το αλγοριθμικό «μονοπάτι» πάνω σε μια πίστα. Το ρομπότ κινείται προς διαφορετικές κατευθύνσεις, ενεργοποιεί μηχανισμούς, ανάβει τα φώτα LED, αναπαράγει ήχους και ανταποκρίνεται σε διαφορετικές κάρτες ενεργειών.
Το Kids First Coding & Robotics διδάσκει επίσης φυσική, μηχανική και δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων μέσω μιας σειράς μαθημάτων κατασκευής και προγραμματισμού.  Για το λόγο αυτό, το Kids First Coding & Robotics επιλέχθηκε από τον WRO Hellas, ως προτεινόμενος εξοπλισμός για την πρώτη πιλοτική Εκπαιδευτική Δράση STEAM Νηπιαγωγείου: «Μια βόλτα στην πόλη μου», όπου τα παιδιά των Νηπίων θα φτιάξουν τον πρώτο τους αλγόριθμο και θα παρουσιάσουν την πόλη τους με έναν απλό τρόπο, αναπτύσσοντας παράλληλα τις καλλιτεχνικές και κοινωνικές τους δεξιότητες.

Α και Β Δημοτικού «Νέοι Μηχανικοί»

Σάββατο 11:30-13:00, κόστος 300€

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Νέοι Μηχανικοί είναι σχεδιασμένο για τους μαθητές της Α’ και Β’ δημοτικού και τους δίνει τη δυνατότητα να μεταμορφωθούν σε μικρούς επιστήμονες. Παρατηρώντας τον κόσμο γύρω τους, τα παιδιά μαθαίνουν να αναρωτιούνται τι συμβαίνει στη φύση, πως λειτουργεί κάτι ή που χρησιμεύει μια συσκευή. Μέσα από τη συνεργασία οι μικροί μηχανικοί αξιοποιούν τις δεξιότητές τους, κατασκευάζοντας απλά μοντέλα και μαθαίνουν πειραματικά τη χρησιμότητα των μηχανισμών που συναντούν στο περιβάλλον τους.
Με πρωτότυπες κατασκευές, βρίσκουμε εφαρμογές των απλών μηχανών (γρανάζια, τροχαλίες, μοχλοί) στην καθημερινότητά μας και αναζητούμε λύσεις σε συγκεκριμένα προβλήματα, σκεπτόμενοι ως αληθινοί μηχανικοί.
Στις τελευταίες δραστηριότητες του προγράμματος γίνεται για πρώτη φορά χρήση του κινητήρα, γεγονός που προσφέρει στους μικρούς μηχανικούς περισσότερες δυνατότητες και γνώσεις από τους τομείς των μετατροπών ενέργειας, του ηλεκτρισμού και της κίνησης στις τρεις διαστάσεις.

Γ και Δ Δημοτικού «STEM in Action»

Σάββατο 12:30-14:00, κόστος 300€

Η σωστή δομή μιας κατασκευής και η μετάδοση κίνησης είναι πλέον έννοιες οικείες. Το επόμενο βήμα είναι να μάθουν τα παιδιά να χρησιμοποιούν ηλεκτροκινητήρες και αισθητήρες, ώστε να προγραμματίσουν την κατασκευή τους και να δημιουργήσουν τους πρώτους αυτοματισμούς. Τα παιδιά ελέγχουν το μοντέλο που έχουν κατασκευάσει, ώστε να εκτελεί αυτόματα τις εντολές που εξυπηρετούν το πρόβλημα που χρειάζεται να επιλύσουν.
Μετά την αρχική εκπαίδευση στο «STEM in Action» οι μαθητές θα χωριστούν σε ομάδες, οι οποίες θα προετοιμαστούν για το διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO Hellas στην κατηγορία του Ποδοσφαίρου συμπληρώνοντας έτσι τις γνώσεις τους. 

Ε και ΣΤ Δημοτικού «Εισαγωγή στην Εκπαιδευτική Ρομποτική» (LEGO WEDO 2.0)

Σάββατο 10:00-11:30, κόστος 300€

Το πρόγραμμα Εισαγωγή στην Εκπαιδευτική Ρομποτική είναι σχεδιασμένο για τους μαθητές του δημοτικού. Με την κατασκευή ενός ρομποτικού μοντέλου που αλληλεπιδρά με τον αληθινό κόσμο σε πραγματικό χρόνο, τα παιδιά ζουν μια συναρπαστική και ψυχαγωγική εμπειρία που δεν θέλουν να τελειώσει!
Κάθε κατασκευή ακολουθεί έναν «κώδικα» που είναι προϊόν της αλγοριθμικής σκέψης των μαθητών και πραγματώνεται στο ψηφιακό περιβάλλον του MIT Scratch.
Χρησιμοποιείται το εκπαιδευτικό πακέτο LEGO Education WeDo 2.0 που εμπλέκει τα παιδιά σε πρακτική, ενεργητική, ομαδική εργασία διερευνητικού & πειραματικού χαρακτήρα (πρώιμοι επιστήμονες), τα βοηθά να κατακτήσουν τη γνώση αλλά και γλωσσικές δεξιότητες, μέσω της διατύπωσης ερωτήσεων, αναζήτησης μοτίβων, επιλογής στρατηγικών και διατύπωσης συμπερασμάτων.
Τα παιδιά προετοιμάζονται για τη συμμετοχή στις διάφορες κατηγορίες του διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO Hellas με τη χρήση του LEGO WeDo 2.0.

Γυμνάσιο-Λύκειο «Εκπαιδευτική Ρομποτική με LEGO EV

Σάββατο 10:00-11:30, κόστος 300€

Η εμπλοκή των παιδιών στην ομαδική δραστηριότητα κατασκευής ενός αυτόνομου και πολύπλοκου ρομπότ βοηθά τα παιδιά να αξιοποιήσουν τη δημιουργικότητά τους και να κατανοήσουν στην πράξη τις έννοιες που κρύβονται πίσω από τα φυσικά μεγέθη και τη χρήση των μαθηματικών ως εργαλείου στην επίλυση προβλημάτων. Κάθε κατασκευή για να λειτουργήσει αυτόνομα χρειάζεται εφαρμοσμένο προγραμματισμό που προϋποθέτει την επιλογή του καλύτερου αλγόριθμου και τη δημιουργία της ιδανικής κατασκευής. Όλα αυτά επιτυγχάνονται μέσα από διαδοχικές δοκιμές, αξιολογήσεις και βελτιώσεις.
Οι μαθητές θα προετοιμαστούν για τη συμμετοχή τους σε ομάδες στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής του WRO Hellas στις αντίστοιχες κατηγορίες Γυμνασίου και Λυκείου.
Η Εκπαιδευτική Ρομποτική με LEGO EV3 είναι διαθέσιμη και για προχωρημένους μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων του Δημοτικού, οι οποίοι προτίθενται να συμμετάσχουν ως ομάδα στην Ολυμπιάδα της Ρομποτικής.

  • Υπάρχει ελάχιστος αριθμός μαθητών για κάθε τμήμα. Αν ο αριθμός δε συμπληρωθεί το τμήμα δε θα γίνει και τα χρήματα επιστρέφονται.

Εκπτώσεις

Για το δεύτερο παιδί που συμμετέχει σε πρόγραμμα STEM παρέχεται έκπτωση 5%

Για το τρίτο παιδί που συμμετέχει σε πρόγραμμα STEM παρέχεται έκπτωση 30%

Πληρωμές

Χρονοδιάγραμμα Πληρωμών

Προκαταβολή / Εγγύηση μη επιστρεφόμενη (€200): Έως τις 15/11/2019

Εξόφληση: Έως τις 20/1/2020*
*Σε περίπτωση διακοπής παρακολούθησης του προγράμματος μετά την εξόφληση, επιστροφή του αντίστοιχου ποσού θα γίνεται μόνο με χαρτί από γιατρό που να αποδεικνύει ότι η διακοπή οφείλεται σε ιατρικούς λόγους.

Τρόποι Πληρωμών

  1. Με κατάθεση στους παρακάτω διαθέσιμους τραπεζικούς λογαριασμούς:
    Δικαιούχος: ΕΦΟΡΟΙ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΑ

Τράπεζα

Αριθμός λογ/μού

ΙΒΑΝ

SWIFT

ALPHA BANK

319002002007121

GR21 0140 3190 3190 0200 2007 121

CRBAGRAA

Σε κάθε καταβολή διδάκτρων μέσω Τράπεζας θα πρέπει απαραίτητα να αναφέρεται το ονοματεπώνυμο του μαθητή/μαθήτριας καθώς και το διακριτικό “STEM”. Παρακαλούμε να κρατήσετε την απόδειξη κατάθεσης της Τράπεζας ως αποδεικτικό στοιχείο.

  1. Με χρήση πιστωτικής κάρτας (VISA, MASTERCARD).

Πληροφορίες για πληρωμή μέσω πιστωτικής κάρτας:

Στο Ταμείο του Κολλεγίου (κτίριο Stephens), Κώστας Ζαρακινός, τηλ. 2310-398.307

  1. Με καταβολή μετρητών

Το σχολείο διενεργεί συναλλαγές μέσω του ταμείου του (κτίριο Stephens) ποσού έως 500 ευρώ.

Πληροφορίες - Εγγραφές

Γραφείο STEM Κολλεγίου Ανατόλια
Τηλ. 2310398289
email Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

κ.Βιργινία Αρβανίτη
Καθημερινά 10:00-15:00

Share