Loading...
Menu

Κέντρο Ρομποτικής WRO Hellas στο Κολλέγιο Ανατόλια

Η Εκπαιδευτική Ρομποτική στον αιώνα της καινοτομίας κατέχει μια σημαντική θέση στην εκπαιδευτική διαδικασία. Αποτελεί την αιχμή του δόρατος στη φιλοσοφία του STEM , καθώς με τα Μαθηματικά και τις Φυσικές Επιστήμες προσεγγίζεται το σύμπαν, ενώ με τις νέες τεχνολογίες και το Engineering γίνονται παρεμβάσεις σε αυτό.

Η Εκπαιδευτική Ρομποτική πρέπει να συνδυάζεται με τη γνώση και την κατανόηση φαινομένων της φύσης και εννοιών από τις επιστήμες, ώστε η υλοποίηση της να στοχεύει στην αειφόρο ανάπτυξη και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής. Οι μαθητές γνωρίζουν τις βασικές αρχές και τους νόμους των Φυσικών Επιστημών, τις έννοιες των Μαθηματικών και με τη βοήθεια της Τεχνολογίας (Ρομποτική) προσπαθούν να επιλύσουν προβλήματα του σύγχρονου κόσμου αλλά και του μέλλοντος. Έτσι η προσέγγιση στους αλγορίθμους σκέψης με τους υπόλοιπους τομείς του STEM σχετίζονται άμεσα. Η Εκπαιδευτική Ρομποτική μπορεί να συνδυαστεί με το αγωνιστικό κομμάτι και την προετοιμασία για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής του WRO Hellas ή/και την Ολυμπιάδα Ρομποτικής (WRO-World Robot Olympiad).

Μετά την περσινή μεγάλη επιτυχία του Κέντρου Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO Hellas του Κολλεγίου Ανατόλια και τις εξαιρετικές διακρίσεις των ομάδων του Κολλεγίου Ανατόλια στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό WRO και στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής, τώρα τα προγράμματα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, πάντα με την οπτική του STEM είναι ανοιχτά και σε μαθητές της Θεσσαλονίκης και εκτός του Κολλεγίου Ανατόλια:

Νηπιαγωγείο «Βόλτα με τους αλγόριθμους» (Kids first Coding & Robotics) και Α Δημοτικού «Οι αλγόριθμοι ενεργοποιούν» (Kids first coding & Robotics)

Σάββατο, Νήπια 11:30-12:30,κόστος 280€ και Α Δημοτικού 10:00-11:30, κόστος 340€

Ένα χαριτωμένο ρομπότ με μορφή σάντουιτς διδάσκει τον αλγοριθμικό τρόπο σκέψης και αναπτύσσει δεξιότητες STEM σε παιδιά μικρής ηλικίας. Δεν απαιτεί χρήση tablet ή υπολογιστή για τον προγραμματισμό του. Τα προγράμματα δημιουργούνται απλά, με  μια σειρά από κάρτες εντολών που δημιουργούν το αλγοριθμικό «μονοπάτι» πάνω σε μια πίστα. Το ρομπότ κινείται προς διαφορετικές κατευθύνσεις, ενεργοποιεί μηχανισμούς, ανάβει τα φώτα LED, αναπαράγει ήχους και ανταποκρίνεται σε διαφορετικές κάρτες ενεργειών.
Το Kids First Coding & Robotics διδάσκει επίσης φυσική, μηχανική και δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων μέσω μιας σειράς μαθημάτων κατασκευής και προγραμματισμού.  Για το λόγο αυτό, το Kids First Coding & Robotics επιλέχθηκε από τον WRO Hellas, ως προτεινόμενος εξοπλισμός για την πρώτη πιλοτική Εκπαιδευτική Δράση STEAM Νηπιαγωγείου: «Μια βόλτα στην πόλη μου», όπου τα παιδιά των Νηπίων θα φτιάξουν τον πρώτο τους αλγόριθμο και θα παρουσιάσουν την πόλη τους με έναν απλό τρόπο, αναπτύσσοντας παράλληλα τις καλλιτεχνικές και κοινωνικές τους δεξιότητες.

Β-Γ και Δ Δημοτικού «Ποδόσφαιρο»

Μετά την αρχική εκπαίδευση στο «STEM in Action» οι μαθητές θα χωριστούν σε ομάδες, οι οποίες θα προετοιμαστούν για το διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO Hellas στην κατηγορία του Ποδοσφαίρου συμπληρώνοντας έτσι τις γνώσεις τους.

Ε και ΣΤ Δημοτικού «Εισαγωγή στην Εκπαιδευτική Ρομποτική» (LEGO WEDO 2.0)

Σάββατο 10:00-11:30, κόστος 340€

Το πρόγραμμα Εισαγωγή στην Εκπαιδευτική Ρομποτική είναι σχεδιασμένο για τους μαθητές του δημοτικού. Με την κατασκευή ενός ρομποτικού μοντέλου που αλληλεπιδρά με τον αληθινό κόσμο σε πραγματικό χρόνο, τα παιδιά ζουν μια συναρπαστική και ψυχαγωγική εμπειρία που δεν θέλουν να τελειώσει!
Κάθε κατασκευή ακολουθεί έναν «κώδικα» που είναι προϊόν της αλγοριθμικής σκέψης των μαθητών και πραγματώνεται στο ψηφιακό περιβάλλον του MIT Scratch.
Χρησιμοποιείται το εκπαιδευτικό πακέτο LEGO Education WeDo 2.0 που εμπλέκει τα παιδιά σε πρακτική, ενεργητική, ομαδική εργασία διερευνητικού & πειραματικού χαρακτήρα (πρώιμοι επιστήμονες), τα βοηθά να κατακτήσουν τη γνώση αλλά και γλωσσικές δεξιότητες, μέσω της διατύπωσης ερωτήσεων, αναζήτησης μοτίβων, επιλογής στρατηγικών και διατύπωσης συμπερασμάτων.
Τα παιδιά προετοιμάζονται για τη συμμετοχή στις διάφορες κατηγορίες του διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO Hellas με τη χρήση του LEGO WeDo 2.0.

Γυμνάσιο-Λύκειο «Εκπαιδευτική Ρομποτική με LEGO EV

Σάββατο 10:00-11:30, κόστος 340€

Η εμπλοκή των παιδιών στην ομαδική δραστηριότητα κατασκευής ενός αυτόνομου και πολύπλοκου ρομπότ βοηθά τα παιδιά να αξιοποιήσουν τη δημιουργικότητά τους και να κατανοήσουν στην πράξη τις έννοιες που κρύβονται πίσω από τα φυσικά μεγέθη και τη χρήση των μαθηματικών ως εργαλείου στην επίλυση προβλημάτων. Κάθε κατασκευή για να λειτουργήσει αυτόνομα χρειάζεται εφαρμοσμένο προγραμματισμό που προϋποθέτει την επιλογή του καλύτερου αλγόριθμου και τη δημιουργία της ιδανικής κατασκευής. Όλα αυτά επιτυγχάνονται μέσα από διαδοχικές δοκιμές, αξιολογήσεις και βελτιώσεις.
Οι μαθητές θα προετοιμαστούν για τη συμμετοχή τους σε ομάδες στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής του WRO Hellas στις αντίστοιχες κατηγορίες Γυμνασίου και Λυκείου.
Η Εκπαιδευτική Ρομποτική με LEGO EV3 είναι διαθέσιμη και για προχωρημένους μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων του Δημοτικού, οι οποίοι προτίθενται να συμμετάσχουν ως ομάδα στην Ολυμπιάδα της Ρομποτικής.

Πληροφορίες | Εγγραφές

Γραφείο STEM Κολλεγίου Ανατόλια
Τηλ. 2310398289
email Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
κα. Βιργινία Αρβανίτη
Καθημερινά 10:00-15:00

Share