Loading...
Menu

Οδηγίες για τους υποψήφιους υποτροφίας για το IBDP, 2020

Μαθητές που αιτούνται τιμητικής υποτροφίας 10% θα επιλεγούν μέσα από συνέντευξη με την επιτροπή υποτροφιών των καθηγητών του ΙΒ. Oι συνεντεύξεις θα γίνουν διαδικτυακά την Πέμπτη 28 Μαΐου το απόγευμα, και οι οδηγίες θα σταλούν ατομικά στους μαθητές που έχουν κάνει αντίστοιχη αίτηση την επόμενη εβδομάδα. Οι μαθητές μπορούν να υποβάλουν υποστηρικτικά έγγραφα όπως βιογραφικό και επιστολή (στην οποία θα εκφράζουν τις σκέψεις τους για τους λόγους για τους οποίους θεωρούν ότι είναι οι κατάλληλοι υποψήφιοι για την υποτροφία) τα οποία θα ληφθούν υπόψη από την επιτροπή. Οι μαθητές αυτοί ΔΕΝ θα λάβουν μέρος στις εξετάσεις υποτροφιών.

Μαθητές που αιτούνται υποτροφίας πάνω από 10% καλούνται να πάρουν μέρος στις εξετάσεις υποτροφιών που θα διεξαχθούν το Σάββατο 23 Μαΐου στο κτίριο Compton Hall του ΙΒ, στο Κολλέγιο Ανατόλια. Οι εξετάσεις θα γίνουν στα αγγλικά και τα μαθηματικά, κατά τον ίδιο τρόπο με τον οποίο είχαν διεξαχθεί και τα προηγούμενα χρόνια, με τη μόνη διαφορά ότι η συζήτηση στα αγγλικά που προηγούνταν των γραπτών εξετάσεων ακυρώνεται. Δείτε στο επισυναπτόμενο αρχείο την ύλη μαθηματικών Α’ λυκείου που θεωρούμε ότι είναι γνωστή, έχετε όμως υπ’όψιν σας ότι από τη φύση της, η συγκεκριμένη εξέταση εμπεριέχει και πιο δημιουργικές ερωτήσεις μαθηματικής σκέψης.

Οι μαθητές που θα επιτύχουν τους υψηλότερους βαθμούς στις εξετάσεις θα κληθούν για συνέντευξη με την επιτροπή υποτροφιών του ΙΒ. Οι συνεντεύξεις θα γίνουν εξ αποστάσεως την Τετάρτη 27 Μαΐου από τις 17:00 έως τις 21:00. Η λίστα των υποψηφίων για συνέντευξη και το αντίστοιχο πρόγραμμα θα ανακοινωθούν εδώ τη Δευτέρα, 25 Μαΐου, το απόγευμα. Η επιτροπή θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της σχετικά με την απονομή των υποτροφιών εδώ την Παρασκευή 29 Μαΐου.

Αναλυτικό Πρόγραμμα

- Εξετάσεις υποτροφιών: Σάββατο 23 Μαΐου

Οι μαθητές θα πρέπει να βρίσκονται έξω από το Compton Hall του ΙΒ στις 09:45

Παρακαλώ σημειώστε ότι με βάση τους τελευταίους κανονισμούς υγιεινής και ασφάλειας η είσοδος των γονέων στο campus δεν επιτρέπεται. Οι γονείς θα αφήσουν τα παιδιά τους στην πύλη από όπου θα πάρουν οδηγίες για το πώς θα πάνε μέχρι το κτίριο του ΙΒ. Ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να σας δούμε στο campus κάποια άλλη στιγμή.

Πρόγραμμα εξετάσεων:

- Εξέταση αγγλικών (Έκθεση): 10:00 – 11:30
- Διάλειμμα: 11:30 – 11:45
- Εξέταση μαθηματικών: 12:00 – 13:00 (συνημμένα θα βρείτε τη διδακτέα ύλη πάνω στην   οποία θα εξεταστούν οι μαθητές)

Οι μαθητές θα αναχωρήσουν περίπου στις 13:00. Οι γονείς θα παραλάβουν τα παιδιά τους έξω από την πύλη.

- Το πρόγραμμα των συνεντεύξεων θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα 25 Μαΐου

- Οι συνεντεύξεις θα γίνουν την Τετάρτη 27 Μαΐου

- Η απόφαση της επιτροπής υποτροφιών θα ανακοινωθεί την Παρασκευή 29 Μαΐου

Όλοι οι γονείς και οι μαθητές θα πρέπει να διαβάσουν προσεκτικά τις οδηγίες υγιεινής και ασφάλειας που θα ισχύσουν κατά τη διάρκεια των εξετάσεων σύμφωνα με τις αντίστοιχες οδηγίες που έχουν εκδοθεί από τις ελληνικές Αρχές.

Παράρτημα

1. Κανόνες υγιεινής και ασφάλειας για τους μαθητές

 • Μάσκες προσώπου μπορούν να χρησιμοποιηθούν αλλά δεν είναι υποχρεωτικές.
 • Οι μαθητές θα πρέπει να πλένουν τα χέρια τους συχνά και προσεκτικά.
 • Οι μαθητές θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν το αντισηπτικό που βρίσκεται στην είσοδο της τάξης πριν την έναρξη της εξέτασης.
 • Δεν επιτρέπεται να μοιράζονται κανένα υλικό μεταξύ τους. Ο κάθε μαθητής θα πρέπει να έχει τα δικά του υλικά (στυλό/μολύβι) και την ταυτότητά του. Οι μαθητές επιτρέπεται να έχουν δικό τους φαγητό ή νερό, αλλά η καντίνα του σχολείου θα είναι κλειστή.
 • Την τήρηση απόστασης τουλάχιστον 1,5 μέτρου μεταξύ τους, ενώ περιμένουν να εξεταστούν, κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων και καθ΄όλη τη διάρκεια παραμονής τους στο χώρο του σχολείου.
 • Οι μαθητές θα πρέπει να τηρούν προσεκτικά τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας, που περιλαμβάνουν:
 • Η είσοδος στο campus επιτρέπεται μόνο σε μαθητές

2. Πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια και την υγιεινή για γονείς

Παρακαλούμε συζητήστε προσεκτικά τις παραπάνω οδηγίες με τα παιδιά σας πριν τις εξετάσεις και βεβαιωθείτε ότι τις κατανοούν πλήρως.

 • Το σχολείο καθαρίζεται και απολυμαίνεται σε ημερήσια βάση, πριν και μετά τις εξετάσεις υποτροφιών.
 • Τα θέματα των εξετάσεων θα φωτοτυπηθούν 3 μέρες πριν τις εξετάσεις και θα αποθηκευτούν σε ασφαλή χώρο. Κάθε μαθητής θα πάρει από μόνος του τα θέματα και τις κόλλες αναφοράς.
 • Στο τέλος της εξέτασης, οι μαθητές θα τοποθετήσουν από μόνοι τους τις απαντήσεις τους μέσα σε ένα κουτί. Οι απαντήσεις θα σκαναριστούν και θα βαθμολογηθούν ηλεκτρονικά.
 • Οι μαθητές θα εξεταστούν σε μικρές ομάδες των 15 ατόμων το μέγιστο. Θα κάθονται σε θρανία με απόσταση τουλάχιστον 1,5 μέτρο μεταξύ τους, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου. Οι αίθουσες των εξετάσεων θα αερίζονται πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος των εξετάσεων.
 • Αντισηπτικά υπάρχουν σε όλες τις αίθουσες και οι μαθητές θα ενθαρρύνονται να τα χρησιμοποιούν.
 • Η διαδικασία που περιγράφηκε παραπάνω διασφαλίζει ότι κανένας μαθητής δεν θα μοιραστεί υλικό με άλλους μαθητές ή με τους επιβλέποντες καθηγητές.

Λυπούμαστε που δεν θα μπορέσουμε να σας υποδεχτούμε στο χώρο του σχολείου, αλλά ελπίζουμε ότι σύντομα θα μπορέσουμε, μόλις οι περιστάσεις το επιτρέψουν. 

Share