Loading...

Τα έσοδα του Χριστουγεννιάτικου Bazaar του Κολλεγίου Ανατόλια υπέρ ιδρυμάτων και σωματείων κοινωνικής μέριμνας

 

Θεσσαλονίκη, 2 Φεβρουαρίου 2018


Τα έσοδα του Χριστουγεννιάτικου Bazaar του Κολλεγίου Ανατόλια υπέρ ιδρυμάτων και σωματείων κοινωνικής μέριμνας

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος οι μαθητές και μαθήτριες του Κολλεγίου Ανατόλια θα διαθέσουν έσοδα από το Χριστουγεννιάτικο Bazaar του 2017, για την ενίσχυση του κοινωνικού έργου και την κάλυψη αναγκών φιλανθρωπικών ιδρυμάτων και σωματείων κοινωνικής μέριμνας. Φέτος τα παιδιά συγκέντρωσαν το ποσό των 18.000 ευρώ, έσοδα υψηλότερα σε σχέση με άλλες χρονιές χάρη στον μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών και την αυξημένη παρουσία των μαθητών με προϊόντα που οι ίδιοι κατασκεύασαν και παρασκεύασαν - φυσικά καλλυντικά, αρώματα, χρηστικά και διακοσμητικά είδη, στολίδια και γλυκά- όπως και με πρωτότυπα projects, που παρουσίασαν, μέσα από τη συμμετοχή τους σε club του σχολείου.

Με βάση τις επιλογές των μαθητικών συμβουλίων τα χρήματα θα διατεθούν για την ενίσχυση των εξής οργανώσεων με βάση τις διαπιστωμένες ανάγκες τους: ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ, ΣΥΖΩΗ Σύλλογος Γονέων και Φίλων Παιδιών με Προβλήματα Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες, Παπάφειο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Αρρένων Θεσσαλονίκης «Ο ΜΕΛΙΤΕΥΣ», Άρσις – Κοινωνική μη Κυβερνητική Οργάνωση για την υποστήριξη των παιδιών και των νέων, Εταιρία Σπαστικών Βορείου Ελλάδος, «Αντιρήδα» Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδος. Το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων αυτών θα διατεθεί στις οργανώσεις μέσω του μη κερδοσκοπικού σωματείου «Δεσμός». Μέρος των εσόδων θα διατεθεί για τη στήριξη του προγράμματος Υποτροφιών του Κολλεγίου Ανατόλια.

Το Bazaar της 3ης Δεκεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε με την εθελοντική συμμετοχή μαθητών και εργαζομένων και των τριών εκπαιδευτικών βαθμίδων του Κολλεγίου Ανατόλια (Anatolia Elementary School, Ενιαίο Γυμνάσιο και Λύκειο & International Baccalaureate Diploma Program, ACT - American College of Thessaloniki), του Συλλόγου Αποφοίτων και του Συλλόγου Φίλων του Κολλεγίου Ανατόλια. Στην εκδήλωση πήραν μέρος 23 φιλανθρωπικές οργανώσεις.

 
 

Share