Loading...

Προθεσμία για τις εγγραφές στις εξετάσεις υποτροφιών και εισαγωγής του Κολλεγίου Ανατόλια

 

Θεσσαλονίκη, 23 Απριλίου 2018

 

Υποτροφίες διδάκτρων ή και τροφείων του Κολλεγίου Ανατόλια

για μαθητές από όλη την Ελλάδα

 

Εξετάσεις εισαγωγής για την Α΄ Γυμνασίου

Σάββατο 12 Μαΐου 2018, Κολλέγιο Ανατόλια

 

Δηλώσεις συμμετοχής έως τις 30 Απριλίου 2018

 

Πιστό στον μη κερδοσκοπικό του χαρακτήρα και στην αποστολή του να καταστήσει ακόμη πιο προσιτή την εκπαίδευση υψηλού επιπέδου σε μαθητές με περιορισμένα οικονομικά μέσα, το Κολλέγιο Ανατόλια προσφέρει και φέτος ένα σημαντικό αριθμό υποτροφιών σε παιδιά από όλη την Ελλάδα.

Σήμερα σχεδόν το 25% του μαθητικού σώματος του Κολλεγίου Ανατόλια λαμβάνει υποτροφία από 100% ως 25% του ποσού των διδάκτρων. Οι υποτροφίες προέρχονται από κληροδοτήματα και δωρεές προς το σχολείο από ιδιώτες και ιδρύματα που αναγνωρίζουν την αξία της ποιοτικής εκπαίδευσης. Μέσω του Προγράμματος Υποτροφιών έχουν χορηγηθεί περισσότερες από 1.000 υποτροφίες με κριτήρια που αξιολογούν την οικονομική κατάσταση του μαθητή και την επίδοσή του.

 

Εξετάσεις εισαγωγής για την Α΄ Γυμνασίου

 

Συνολικά θα απονεμηθούν τουλάχιστον 28 πλήρεις και μερικές υποτροφίες για την εισαγωγή στην Α. Η πρώτη κατηγορία των υποτροφιών απευθύνεται σε παιδιά που θα φοιτήσουν κατά το σχολικό έτος 2018- 2019 στην Α΄ τάξη του Γυμνασίου και περιλαμβάνουν:

Επιπλέον θα δοθούν τρεις (3) υποτροφίες φοίτησης με διαμονή στο οικοτροφείο του εκπαιδευτικού μη κερδοσκοπικού οργανισμού. Η μία υποτροφία θα απονεμηθεί σε μαθητή/τρια από την περιοχή της Λακωνίας για την οποία θα διενεργηθούν ξεχωριστές εξετάσεις στη Σπάρτη, το Σάββατο 26 Μαΐου 2018.

Οι υποτροφίες χορηγούνται έπειτα από γραπτή δοκιμασία σε γνώσεις Ελληνικών, Μαθηματικών και Αγγλικών του Δημοτικού σχολείου. Η δοκιμασία είναι κοινή για όλους τους μαθητές είτε εξαρτούν τη φοίτησή τους στο Κολλέγιο Ανατόλια από κάποια υποτροφία είτε όχι. Για την απονομή των παραπάνω υποτροφιών θα ληφθούν υπόψη οι επιδόσεις των μαθητών στη γραπτή δοκιμασία επιλογής σε συνδυασμό με το οικογενειακό τους εισόδημα. Οι υποτροφίες καλύπτουν και τα έξι χρόνια φοίτησης εφόσον η επίδοση στα μαθήματα παραμένει υψηλή, η διαγωγή κοσμιότατη και η οικονομική κατάσταση της οικογένειας δεν παρουσιάζει σημαντική αλλαγή.

 

Οι εξετάσεις υποτροφιών/ εισαγωγής για την Α΄ Γυμνασίου θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 12 Μαϊου 2018 στο Κολλεγιο Ανατόλια. Η καταληκτική ημερομηνία δηλώσεις συμμετοχής είναι η 30η Απριλίου 2018.

 

Πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής:

Γραφείο Εισαγωγής Μαθητών και Υποτροφιών Κολλεγίου Ανατόλια, 2310 398 203 317, 2310 398203 (κα Κορίνα Θεοδωρίδου), 8.15 – 15.00.

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

www.anatolia.edu.gr/scholarships

 

Εξετάσεις εισαγωγής για το Πρόγραμμα του Διεθνούς Απολυτηρίου / ΙΒ Diploma Program

 

Παράλληλα στις 5 Μαΐου 2018 θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις των υποψηφίων για τις υποτροφίες (2 ή περισσότερες) που προσφέρει το πρόγραμμα του IΒ Diploma Program του Κολλεγίου Ανατόλια. Οι συγκεκριμένες εξετάσεις απευθύνονται σε μαθητές που θα εισαχθούν στη Β΄ Λυκείου ενώ οι υποψήφιοι πρέπει να πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Η αποστολή των δικαιολογητικών και οι αιτήσεις πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 4 Μαΐου 2018.

 

Πληροφορίες και αιτήσεις:

κα Άννα Πετμεζά, Διευθύντρια του Προγράμματος (2310398296, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

www.anatolia.edu.gr/cms.jsp?CMCCode=010102020402&extLang=

 

Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ανατόλια είναι ένας μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός με μακρά παράδοση και προσφορά σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Ιδρύθηκε το 1886 στη Μερζιφούντα του Πόντου και το 1924 εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ταυτισμένο με την αριστεία, τις πρωτοποριακές εκπαιδευτικές δράσεις και το υψηλό διδακτικό επίπεδο το Κολλέγιο Ανατόλια έχει αναδειχθεί σε εκπαιδευτικό κέντρο με πανελλήνια και διεθνή αναγνώριση. Ο εκπαιδευτικός οργανισμός διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα υποτροφιών στην Ελλάδα όπως και ένα πολύπτυχο πρόγραμμα δράσεων κοινωνικής προσφοράς. 

 
 

Share