Loading...
Ξεπέρασαν τα 56.000 ευρώ  οι δωρεές που συγκέντρωσε το Κολλέγιο Ανατόλια  για τον εξοπλισμό των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας του ΑΧΕΠΑ

Ξεπέρασαν τα 56.000 ευρώ οι δωρεές που συγκέντρωσε το Κολλέγιο Ανατόλια για τον εξοπλισμό των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας του ΑΧΕΠΑ

Περισσότερα από 56.000 ευρώ μέσα σε έξι ημέρες κατάφερε να συγκεντρώσει το Κολλέγιο Ανατόλια από δωρεές μελών της κοινότητάς του προκειμένου να ενισχύσει τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ με απαραίτητο εξοπλισμό και υλικά.

Ανταποκρινόμενοι στη άμεσα στη μάχη που δίνει όλη η χώρα ενάντια στον κοροναϊό - ιδιαίτερα το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της – μαθητές, γονείς, εργαζόμενοι, απόφοιτοι και φίλοι του Κολλεγίου Ανατόλια στήριξαν από την πρώτη στιγμή την πρωτοβουλία του μη κερδοσκοπικού εκπαιδευτικού οργανισμού.

Η καμπάνια συγκέντρωσης χρημάτων ξεκίνησε την Κυριακή 29 Μαρτίου και ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 3 Απριλίου 2020. Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αφού μέσα στην πρώτη ημέρα ο αρχικός στόχος των 15.000 ευρώ είχε υπερκαλυφθεί.

Την αρχή έκαναν οι μαθητές δωρίζοντας 5.000 ευρώ από τα έσοδα που συγκέντρωσαν στο Χριστουγεννιάτικο Bazaar του σχολείου, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες το Κολλέγιο Ανατόλια έλαβε περισσότερες από 320 δωρεές από κάθε γωνιά του κόσμου, στέλνοντας ένα συμβολικό, αλλά και ουσιαστικό μήνυμα στήριξης σε όσους βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι με την επικίνδυνη αυτή νόσο.    

«Σε αυτές τις πρωτόγνωρες στιγμές, η έκφραση συλλογικότητας για την αντιμετώπιση της κρίσης εμψυχώνει τους ανθρώπους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Ταυτόχρονα  εμπνέει αισιοδοξία ότι όλοι μαζί μπορούμε να επιτύχουμε μια πιο ισορροπημένη και δίκαιη κοινωνία» ανέφερε ο Δρ Πάνος Βλάχος Πρόεδρος του Κολλεγίου Ανατόλια ευχαριστώντας θερμά για τη συγκινητική τους ανταπόκριση όσους στήριξαν με δωρεές αυτήν την πρωτοβουλία.

Το ποσό έχει ήδη διατεθεί για την προμήθεια των ΜΕΘ του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ με πολύτιμο εξοπλισμό και υλικά, απαραίτητα στην αντιμετώπιση της νόσου Covid-19.

Η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος της ιστορικής αποστολής του Κολλεγίου που ανέκαθεν πρωτοστατούσε και αναλάμβανε δράσεις για τη στήριξη της κοινότητας και της κοινωνίας, όπως το νοσοκομείο και το ορφανοτροφείο για τα ορφανά του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου που λειτουργούσε το Κολλέγιο στα χρόνια της Μερζιφούντας (1886 – 1921), καθώς και το Χριστουγεννιάτικο Bazaar, που για πρώτη φορά οργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη για την ανακούφιση των θυμάτων της Μικρασιατικής Καταστροφής, παρά το γεγονός ότι και το ίδιο το σχολείο και οι άνθρωποί του ήταν πρόσφυγες με μεγάλες ανάγκες.   

Share