Loading...
Menu
Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ελληνική Ομάδα "Team Greece" στο European Schools Debating Championship 2024

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ελληνική Ομάδα "Team Greece" στο European Schools Debating Championship 2024

Την πρώτη θέση στην Ευρώπη κατέκτησε η ελληνική μαθητική ομάδα “Team Greece” στο Πανευρωπαϊκό Σχολικό Πρωτάθλημα Ρητορικής/ European Debating Schools Championship 2024 που πραγματοποιήθηκε στις 15-17 Φεβρουαρίου στην Πράγα. Το Πρωτάθλημα διοργανώθηκε με την υποστήριξη του International Debate Education Association (IDEA) και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 Τα μέλη της “Team Greece” ήταν η μαθήτρια Αλεξία Σέξτου από το Κολλέγιο Ανατόλια, και οι μαθητές Μάνος Αλευράς, Κυριάκος Γερογιάννης, Λεωνίδας Μαρινόπουλος, και Μάξιμος Παπαϊωαννίδης από το Κολλέγιο Αθηνών. Team Greece Euro SDC2024 2

Η πενταμελής ελληνική ομάδα διαγωνίστηκε μεταξύ 20 εθνικών ομάδων από όλη την Ευρώπη και επικράτησε της Ρουμανίας στον μεγάλο τελικό τον οποίο παρακολούθησαν και μέλη του Ευρωκοινοβουλίου.

Εκτός από τη χρυσή κούπα, δύο μέλη της “Team Greece” αναδείχθηκαν στους 10 καλύτερους ομιλητές του τουρνουά: η Αλεξία Σέξτου κατετάγη 7η και ο Μάξιμος Παπαϊωαννίδης 10ος.

Μέσω της Πανελλήνιας Ένωσης Forensics, η ομάδα προετοιμάζεται για την συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ρητορικής, World Schools Debating Championship 2024, που φέτος θα πραγματοποιηθεί στο Βελιγράδι, τον Ιούλιο του 2024. Η προετοιμασία γίνεται υπό τον συντονισμό των προπονητών Θέμη Μαρκίδη, Καλλίνας Μπασλή και Μιχάλη Σαπίρα.

 

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead