Loading...
Menu
“Unknown Mission League": Στις πρώτες θέσεις το Κολλέγιο Ανατόλια με “εισιτήριο” για τον Παγκόσμιο Διαγωνισμό “ROBOTCHALLENGE” Mission Possible

“Unknown Mission League": Στις πρώτες θέσεις το Κολλέγιο Ανατόλια με “εισιτήριο” για τον Παγκόσμιο Διαγωνισμό “ROBOTCHALLENGE” Mission Possible

Mε μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής “Unknown Mission League” -UML 2024, με συμμετοχή πέντε ομάδων του Κολλεγίου Ανατόλια, αποτελούμενες από μαθητές/τριες του Γυμνασίου, Λυκείου και IBDP διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου στο Κλειστό Γυμναστήριο του Κολλεγίου Ανατόλια, με τη συμμετοχή 46 ομάδων και συνολικά 150 μαθητών/τριών και φοιτητών/τριων από όλη την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία.

UML 2024 3

Η ομάδα του Κολλεγίου Ανατόλια “SQuad”, κατέκτησε τη 2η θέση στην περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας και κατετάγη  3η θέση σε όλη την Ελλάδα, κερδίζοντας το εισιτήριο για τον Παγκόσμιο διαγωνισμό “FIRA ROBOWORLD CUP”, ο οποίος θα διεξαχθεί στη Βραζιλία τον Αύγουστο του 2024. Παράλληλα, οι ομάδες του σχολείου, “Quantum Robotics” και “ΤTOP Boys” κατέκτησαν την 14η και 15η θέση αντίστοιχα και είναι οι αναπληρωματικές ομάδες του εθνικού μας συγκροτήματος  στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό “ROBOTCHALLENGE”, ο οποίος θα διεξαχθεί στο Πεκίνο τον Αύγουστο του 2024.

Ο σκοπός του διαγωνισμού είναι η ανάδειξη ταλαντούχων παιδιών στον τομέα του STEΜ αλλά και η συνεχής εκπαίδευση και επιμόρφωση τους. Οι ομάδες είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν σε πραγματικό χρόνο όσα έχουν μάθει και να διεκδικήσουν τις θέσεις τους στους παγκόσμιους διαγωνισμούς που θα πραγματοποιηθούν τον Αύγουστο του 2024 στο Πεκίνο και την Βραζιλία.

Η κάθε ομάδα κατασκεύασε και προγραμμάτισε ένα αυτόνομο ρομπότ στο οποίο ανατέθηκε μία  άγνωστη αποστολή - Unknown Mission -  την οποία έμαθαν την ημέρα του διαγωνισμού. Οι μαθητές/τριες συναγωνίστηκαν ταυτόχρονα με συνολικά 150 ομάδες και 500 παιδιά από όλη την Ελλάδα, καθώς ο διαγωνισμός διεξήχθη  ταυτόχρονα σε οκτώ πόλεις και περιφέρειες της χώρας. Το Πρωτάθλημα “UML 2024” στη Θεσσαλονίκη τέθηκε  υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και διοργανώθηκε από τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό H.E.R.O., τη Σχολή Ρομποτικής MindLab Education και το Κολλέγιο Ανατόλια.

UML 2024 9

Παρακάτω θα βρείτε τις ομάδες του Anatolia High School που διακρίθηκαν και συμμετείχαν στο πρωτάθλημα καθώς και τα ονόματα των μαθητών/τριων.

  • S- Quad: Δεύτερη θέση στην περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας και 3η θέση στην Ελλάδα. Η ομάδα αποτελούνταν από τους μαθητές Γιάννη Καρανικόλα, Ηλία Αγγελίδη, Θανάση Δημητριάδη και Θεοδόση Πεσματζόγλου.
  • Quantum Robotics: Η ομάδα κατέκτησε την 14η θέση, αποτελούμενη από τους μαθητές/τριες Ζωή Τριανταφυλλίδου, Άννα Ζούντσα, Νάγια Παπασαραφιανού και Παναγιώτη Τριανταφυλλίδη.
  • TTOP Boys: Η ομάδα κατέκτησε την 15η θέση, αποτελούμενη από τους μαθητές Alessandro Tiron, Δημήτρη Τσουκαλά, Γαβριήλ Παπαρούνη και Δημήτρη Ορφανίδη.

Πολύ καλή ήταν και η εμφάνιση των ομάδων μας Fourth Formers, αποτελούμενη από τους μαθητές/τριες Χρήστο Παπανικολάου, Άρη Μαυρομμάτη, Ελένη Τσαβδάρογλου και Χρήστο Μπάκο, καθώς και των Girls United, των μαθητριών Εύας Γερομόσχου, Αφροδίτης Γώδη και Κατερίνας Αραμπατζή.

Συγχαρητήρια σε όλους και όλες για την εξαιρετική προσπάθειά τους που έφερε το Κολλέγιο Ανατόλια στις πρώτες θέσεις του διαγωνισμού και έδειξε την εξαιρετική δουλειά που γίνεται για όλους τους μαθητές στην εκπαίδευση STEAM.

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead