Loading...
Menu
Η ομάδα “Green Inc” στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό “Earth Prize”
Ο Instructional Design Officer, Γιώργος Ρουβάς, οι μαθητές Aram Nakhshikyan, Γιώργος Ζέικος, Βασίλης Χίγκας, Γιώργος Ταμπούρης και η Συντονίστρια των προγραμμάτων Stem του Κολλεγίου Ανατόλια, Ηρώ Κολιάκου

Η ομάδα “Green Inc” στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό “Earth Prize”

Η ομάδα “Green Inc” του Κολλεγίου Ανατόλια προκρίθηκε για πρώτη φορά στην τελική φάση του Παγκόσμιου Διαγωνισμού Περιβαλλοντικής Βιωσιμότητας “Earth Prize”,αποτελούμενη από τους μαθητές του 2ου Λυκείου και IBDP Βασίλη Χίγκα, Γιώργο Ταμπούρη, Aram Nakhshikyan και Γιώργο Ζέικο. Ο διαγωνισμός επιβραβεύει τις ομάδες των οποίων τα έργα έχουν τις περισσότερες δυνατότητες να αντιμετωπίσουν περιβαλλοντικά ζητήματα, καθώς μέσω του διαγωνισμού, οι μαθητές καλούνται να επιφέρουν μία ουσιαστική αλλαγή σχεδιάζοντας τα δικά τους έργα περιβαλλοντικής βιωσιμότητας. 

Από τις 29 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου 2024 θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά η τελική φάση του Παγκόσμιου Διαγωνισμού, όπου οι ομάδες, έχοντας την υποστήριξη των “Earth Prize Mentors” και ενός “Earth Prize Ambassador”, θα ολοκληρώσουν την τελική τους ιδέα.

Με αφορμή την κλιμάκωση των δασικών πυρκαγιών, η ομάδα “Green Inc” παρουσίασε τις ιδέες της με τίτλο: "Agro Fire Alarm" και "Aqua Guardian", που αποτελούν καινοτόμα συστήματα με προηγμένη τεχνολογία για την ταχεία ανίχνευση και καταπολέμηση των πυρκαγιών. Συγκεκριμένα, τα συστήματα είναι σχεδιασμένα ώστε να ειδοποιούν τους κατόχους της ιδιοκτησίας καθώς και να κάνουν ρίψεις νερού απευθείας στις εστίες πυρκαγιάς. Οι εφευρέσεις της ομάδας προσφέρουν “σανίδα σωτηρίας” σε αγροτικές επιχειρήσεις, ΜΚΟ και κυβερνήσεις καθώς στοχεύουν στην προστασία των γεωργικών πόρων και στην προώθηση της ανθεκτικότητας απέναντι στις περιβαλλοντικές προκλήσεις.

 Στις 14 Φεβρουαρίου 2024 ανακοινώθηκαν οι ιδέες που άγγιξαν εξαιρετικά πρότυπα και  αναγνωρίστηκαν με τη διάκριση “The Earth Prize Scholars” και ειδικό πιστοποιητικό, ενώ η κριτική επιτροπή επέλεξε τις δέκα κορυφαίες ομάδες που προκλήθηκαν στη φάση των φιναλίστ και σύντομα θα παρουσιάσουν την ιδέα τους στην κριτική επιτροπή, η οποία στη συνέχεια θα κάνει την αξιολόγησή της και θα επιλέξει τον νικητή και τους επιλαχόντες του διαγωνισμού.

 Ευχόμαστε καλή επιτυχία στην “Green Inc” στον τελευταίο κρίσιμο αγώνα τους!

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead