Loading...
Συνέντευξη: Ηλιάνα Μάγρα '12

Συνέντευξη: Ηλιάνα Μάγρα '12

Μιλήσαμε με την  Ηλιάνα Μάγρα, απόφοιτη του Anatolia High School της τάξης του ’12, σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο University of London και, τα τελευταία τρία χρόνια, εργάζεται ως δημοσιογράφος στους New York Times με βάση το Λονδίνο. Η Ηλιάνα μοιράζεται μαζί μας τις αναμνήσεις και τις εμπειρίες της από το Κολλέγιο Ανατόλια και πώς αυτό τη βοήθησε να ανακαλύψει τα ταλέντα της και να εκμεταλλευθεί στο μέγιστο τις δυνατότητές της.

Το Ανατόλια έθεσε τις βάσεις και την αφετηρία στην επαγγελματική μου πορεία αλλά και στην προσωπική μου εξέλιξη.

Η καλύτερη ανάμνηση που έχω από το σχολείο…

Οι αναμνήσεις που έχω είναι αμέτρητες, αλλά θα διαλέξω την πρώτη μου πολύ προσωπική ανάμνηση στο σχολείο – την ημέρα που ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των εισαγωγικών εξετάσεων. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την απερίγραπτη χαρά που ένιωσα τη στιγμή που είδα το όνομά μου στη λίστα των επιτυχόντων, κολλημένη έξω από το Macedonia Hall, ούτε την έκπληξή μου όταν συνειδητοποίησα πως ήταν το πρώτο!

Ο αγαπημένος μου καθηγητής / καθηγήτρια ήταν…

Εκτιμούσα και ένιωθα κοντά σε αρκετούς καθηγητές και καθηγήτριές μου, αλλά η καθηγήτρια που με σημάδεψε σαν μαθήτρια και σαν άνθρωπο είναι αδιαμφισβήτητα η Λία Ζουργού. Λάτρευα από μικρή την ελληνική λογοτεχνία και την ποίηση, αλλά η κα. Ζουργού εξύψωσε την ελληνική γλώσσα και τη γνώση αυτής στα μάτια μου. Όσα μου δίδαξε – την Μάρω Δούκα, την Κική Δημουλά, τον Μανώλη Αναγνωστάκη – τα φυλάω πάντα, όπως και την εμπειρία του να μην αγαπάς μόνο το μάθημα, αλλά και να εκτιμάς βαθιά τον άνθρωπο που στο διδάσκει.

Το αγαπημένο μου σημείο στο campus …

… τα παγκάκια του I.B., πάνω από το Alumni.

Το Κολλέγιο Ανατόλια με βοήθησε να…

… βρω με τι θέλω να ασχοληθώ στη ζωή μου. Μέσω του Model United Nations, με το οποίο άρχισα να ασχολούμαι στην Α' Γυμνασίου, ανακάλυψα πως ήθελα να σπουδάσω Πολιτική. Μέσω των ομιλιών που είχαμε στο σχολείο, στις οποίες πάντα ένιωθα την επιθυμία να κάνω τις πιο σωστές ερωτήσεις, αλλά και των καθηγητών και καθηγητριών που επικροτούσαν την κριτική σκέψη, κατάλαβα πως ήθελα να γίνω δημοσιογράφος.

Τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την ταυτότητα των αποφοίτων του Κολλεγίου Ανατόλια είναι…

…ευρηματικότητα, αποφασιστικότητα, σφαιρική κατάρτιση, ευγενής άμιλλα, αυτοπεποίθηση, υψηλοί στόχοι.

Για μένα το Κολλέγιο Ανατόλια είναι…

… σπίτι. Μαζί με την οικογένειά μου, τρία μέλη εκ των οποίων της φοίτησαν επίσης στο σχολείο, το Ανατόλια έθεσε τις βάσεις και την αφετηρία στην επαγγελματική μου πορεία αλλά και στην προσωπική μου εξέλιξη. Σχολείο, με όλη την έννοια της λέξης.

Το καλύτερο κομμάτι της δουλειάς μου είναι…

… οι άνθρωποι. Κάθε ρεπορτάζ μού δίνει μία ακόμα ευκαιρία να γνωρίσω ανθρώπους διαφορετικούς από εμένα, να δώσω φωνή σε όσους το χρειάζονται, να καταγράψω ενδιαφέρουσες ιστορίες και ζωές. Όπως επίσης και οι άνθρωποι με τους οποίους συνεργάζομαι, καθώς η εμπειρία του να δουλεύεις με κάποιους από τους καλύτερους δημοσιογράφους στον κόσμο παραμένει ανεκτίμητη.

Θεωρώ σημαντική στιγμή στην επαγγελματική μου διαδρομή…

…αυτή που διανύω τώρα. Από την κάλυψη του δημοψηφίσματος σχετικά με το Brexit και της φωτιάς στο Grenfell Tower, μέχρι τα ρεπορτάζ για το προσφυγικό και για τις επιπτώσεις της κρίσης στην πορνεία της Αθήνας, κάθε στιγμή των τελευταίων δυόμιση χρόνων που εργάζομαι στους New York Times έχει υπάρξει έντονη, διδακτική, και σημαντική για την πορεία μου.

Στο μέλλον θέλω να...

…συνεχίσω να εξελίσσομαι ως άνθρωπος και ως επαγγελματίας με τη διάθεση και τη χαρά της πρώτης μέρας, να μην σταματήσω να ονειρεύομαι και να πραγματοποιώ τους πιο υψηλούς στόχους.

Share