Loading...
Συνέντευξη: Μίνα Αποστολίδη '87

Συνέντευξη: Μίνα Αποστολίδη '87

Μιλήσαμε με την Μίνα Αποστολίδη, απόφοιτη του Anatolia High School της τάξης ’87. Η Μίνα έχει σπουδάσει στις ΗΠΑ Επικοινωνία με ειδικότητα στις Δημόσιες Σχέσεις & στη Δημοσιογραφία. Μετά την επιστροφή της από τις ΗΠΑ ακολούθησε μία επιτυχημένη καριέρα στον τομέα των Δημοσίων Σχέσεων. Η αγάπη της για τη σοκολάτα την οδήγησε να ανοίξει στην πατρίδα της σοκολάτας, στις Βρυξέλλες, τη δική της μπουτίκ «MINA Handmade Chocolates», η οποία γνωρίζει μεγάλη επιτυχία.

Το Κολλέγιο Ανατόλια με βοήθησε να κυνηγάω τα όνειρά μου και να δουλεύω σκληρά για να τα πετύχω, όπως και να μη φοβάμαι να λέω τι πιστεύω.

Η καλύτερη ανάμνηση που έχω από το σχολείο …

όταν πέρασα τις εισαγωγικές πρώτη μαζί με τη Νέλλη Γεωργιάδου. Ήθελα πάρα πολύ να πάω στο Κολλέγιο και είχα δουλέψει, όσο δε δούλεψα για άλλες εξετάσεις στη ζωή μου.

Ο αγαπημένος μου καθηγητής / καθηγήτρια…..

ήταν πάρα πολλοί αγαπημένοι: Ms. Eppinga, Mr,Coules, κ. Κολτσάκη, κ. Αρίστη, κ. Αλίκη( Στογιάννου), κ. Βερονίκης, Mr. Richard Lemieux. Οι παραπάνω όταν ήμουν μαθήτρια. Αργότερα, ως ενήλικας, δέθηκα κι εκτίμησα πολλούς άλλους.

Το αγαπημένο μου σημείο στο campus …..

η δεξαμενή με τα χρυσόψαρα έξω από το οικοτροφείο…

Το Κολλέγιο Ανατόλια με βοήθησε να…..

κυνηγάω τα όνειρά μου και να δουλεύω σκληρά για να τα πετύχω, όπως και να μη φοβάμαι να λέω τι πιστεύω.

Τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την ταυτότητα των αποφοίτων του Κολλεγίου Ανατόλια είναι….

εδώ, τα χαρακτηριστικά ποικίλουν, γιατί και οι απόφοιτοι είναι διάφορες ομάδες: άλλοι πέρασαν και δεν κέρδισαν τίποτα από τα επιπλέον που προσέφερε το σχολείο, άλλοι πάλι κέρδισαν πολλά. Γενικώς, για τη δεύτερη ομάδα, θα έλεγα πως κοινά χαρακτηριστικά είναι μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα (πολλές φορές που στέκεται με επιτυχία σε διεθνές επίπεδο) και με ηγετικές ικανότητες σε διάφορους τομείς 

Για μένα το Κολλέγιο Ανατόλια είναι….

το δεύτερό μου σπίτι και μια από τις μεγαλύτερες αγάπες της ζωής μου. Μεγάλωσα, άλλωστε, στο campus ως εγγονή της διευθύντριας του οικοτροφείου, έζησα το σχολείο ως παιδί ενεργών αποφοίτων, φοίτησα εκεί, δούλεψα εκεί για πέντε χρόνια, ήμουν επανειλημμένα μέλος Δ.Σ του ΣΑΑΚ, οργάνωσα τους αποφοίτους στην Benelux. Πάντα, αλλά κυρίως από τότε που λείπω, όταν κάνω βόλτα στο campus, νιώθω την ηρεμία ψυχής που νιώθει κάποιος όταν γυρίζει σπίτι του.

Το καλύτερο κομμάτι της δουλειάς μου είναι…

να δημιουργώ καινούργιες γεύσεις και να βλέπω τη χαρά στα μάτια όλων όσων γεύονται τις σοκολάτες μου…

Θεωρώ σημαντική στιγμή στην επαγγελματική μου διαδρομή...

τη μετακίνησή μου στο Βέλγιο για τη δυνατότητα που μου δόθηκε να κάνω το όνειρο, πράξη.

Στο μέλλον θέλω να …..

είναι πολλά τα θέλω. Ένα βασικό είναι να με νοιάζομαι και να με φροντίζω περισσότερο και να ζω ξένοιαστα -resolution λίγο πριν τα 50.

 

Share