Συνέντευξη: Χριστίνα Μουράτογλου '01
Μιλήσαμε με την Χριστίνα Μουράτογλου, απόφοιτη του Anatolia High School της τάξης του ’01. Η Χριστίνα σπούδασε Communication Arts στο Εδιμβούργο και κατάφερε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα όταν, τον Ιούνιο του 2012, άνοιξε το ”Mazi”, το πρώτο της εστιατόριο στο Λονδίνο. Ακολούθησε η έκδοση του πολύ επιτυχημένου της βιβλίου “Mazi - Modern Greek Food”, που εκδόθηκε σε τέσσερις χώρες. Η αγάπη και το μεράκι της για την εστίαση, την οδήγησε το 2019 να ανοίξει το επόμενο εστιατόριο, “Suzi Tros” και πάλι στο Λονδίνο, ενώ την ίδια χρονιά άνοιξε τις πόρτες του και το “Mazi” στο Abu Dhabi. Η Χριστίνα μοιράζεται μαζί μας τις αναμνήσεις και τις εμπειρίες της από το Κολλέγιο Ανατόλια, καθώς και πώς αυτό την βοήθησε να εξελιχθεί ως άνθρωπος και να σκέφτεται σε διεθνές επίπεδο.
Για μένα το Κολλέγιο Ανατόλια είναι ένα από τα ωραιότερα κομμάτια της ζωής μου.
Η καλύτερη ανάμνηση που έχω από το σχολείο …
πολλές! Οι φιλίες που έκανα για μια ζωή, η ξενοιασιά, οι απίστευτοι χώροι, το πράσινο…
Ο αγαπημένος μου καθηγητής / καθηγήτρια ήταν …
η Miss Charanis γιατί ήταν αντισυμβατική με την πρώτη ματιά, αλλά πολύ παθιασμένη με το αντικείμενό της. Χάρη στην Miss Charanis έμαθα ιστορία της τέχνης και αγάπησα την τέχνη.
Το αγαπημένο μου σημείο στο campus …
το δασάκι.
Το Κολλέγιο Ανατόλια με βοήθησε να…
να είμαι αυτή που είμαι σήμερα. Μου άνοιξε το μυαλό, με καλλιέργησε ως άνθρωπο, με εξέλιξε, μου έδωσε αυτοπεποίθηση και με βοήθησε να σκέφτομαι σε διεθνές επίπεδο.
Τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την ταυτότητα των αποφοίτων του Κολλεγίου Ανατόλια είναι...
έχουν μία συγκεκριμένη κουλτούρα, ευγένεια, ανοιχτό μυαλό, είναι επιτυχημένοι.
Για μένα το Κολλέγιο Ανατόλια είναι …
ένα από τα ωραιότερα κομμάτια της ζωής μου.
Το καλύτερο κομμάτι της δουλειάς μου είναι…
η καθημερινή επαφή με τον κόσμο, η δημιουργικότητα.
Θεωρώ σημαντική στιγμή στην επαγγελματική μου διαδρομή …
την έκδοση του πρώτου μου βιβλίου “Mazi- Modern Greek Food”, που εκδόθηκε σε τέσσερις χώρες και το άνοιγμα του εστιατορίου “Mazi” στο Abu Dhabi.
Στο μέλλον θέλω να ….
να συνεχίσω να διαδίδω στον κόσμο τη μοντέρνα ελληνική κουζίνα.