Loading...
Συνέντευξη: Νίκος Μπαρτζουλιάνος '98

Συνέντευξη: Νίκος Μπαρτζουλιάνος '98

Μιλήσαμε με τον Νίκο Μπαρτζουλιάνο, απόφοιτο του Anatolia High School της τάξης του ’98, ο οποίος, αφού αποφοίτησε από το τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Α.Π.Θ. συνέχισε για Master in Business Administration στο Harvard University. Μετά από μία εντυπωσιακή επαγγελματική πορεία σε διάφορες χώρες ανά τον πλανήτη, εργάζεται σήμερα ως Επικεφαλής Διευθυντής Παγκόσμιας Στρατηγικής και Μάρκετινγκ στην εταιρία κινητής τηλεφωνίας Samsung Electronics στη Σεούλ.

Για μένα το Κολλέγιο Ανατόλια είναι σχολείο ζωής και σταθμός αναφοράς. Οι στιγμές, οι αναμνήσεις και φιλίες που ανέπτυξα όλα τα χρόνια είναι πραγματικός θησαυρός.

Η καλύτερη ανάμνηση που έχω από το σχολείο …

αδυνατώ να επιλέξω μία μόνο ανάμνηση από ένα υπέροχο ταξίδι που κράτησε 6 χρόνια! Ενδεικτικά: Τα ανοιξιάτικα, μεγάλα διαλείμματα κατά την άνοιξη/αρχές καλοκαιριού στο campus. Τα Field Days, οι προετοιμασίες και οι παραστάσεις του Ομίλου Ελληνικού Θεάτρου («Η Χαρτοπαίχτρα», «Το Φιόρο του Λεβάντε» ) και του Drama Club. Τα χριστουγεννιάτικα Bazaar. Η πρωινή αναφορά και όλες οι εκδρομές μας (Κερκίνη, Bansko, Βόλος, Κρήτη, Αθήνα, κλπ.)!

Ο αγαπημένος μου καθηγητής / καθηγήτρια ήταν …

ξεχωρίζω, μεταξύ ίσων, τον εξαιρετικό μαθηματικό και άνθρωπο κ. Βασίλη Αδάμ. Η διδασκαλία του ξέφευγε από τα στενά όρια του γνωστικού του αντικειμένου. Να αναφερθώ και στην κα. Χριστίνα Δουρή, η οποία με ενθάρρυνε να εξερευνήσω τις καλλιτεχνικές μου ανησυχίες από μικρή ηλικία.

Το αγαπημένο μου σημείο στο campus …

το Art Room στην ταράτσα του Macedonia Hall, το θέατρο Pappas Hall, το δάσος.

Το Κολλέγιο Ανατόλια με βοήθησε …

αναπτύξω την προσωπικότητά μου και μου έδωσε σημαντικότατα μαθήματα ηγεσίας που με συντροφεύουν μέχρι και σήμερα. Το σχολείο μού παρείχε πληθώρα ερεθισμάτων αριστείας σε πολλούς τομείς (ακαδημαϊκούς, αθλητικούς, επαγγελματικούς, καλλιτεχνικούς) που με ενέπνευσαν να δημιουργήσω το δικό μου μονοπάτι ζωής.

Τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την ταυτότητα των αποφοίτων του Κολλεγίου Ανατόλια είναι...

ιδιαίτερα πολυσχιδείς ανεπτυγμένες προσωπικότητες με υψηλή κοινωνική και συναισθηματική νοημοσύνη.

Για μένα το Κολλέγιο Ανατόλια είναι …

σχολείο ζωής και σταθμός αναφοράς. Οι στιγμές, οι αναμνήσεις και φιλίες που ανέπτυξα όλα τα χρόνια είναι πραγματικός θησαυρός.

Το καλύτερο κομμάτι της δουλειάς μου είναι…

η συναναστροφή με ανθρώπους διαφορετικών εθνοτήτων και κουλτούρων, η δυνατότητα να ταξιδεύω σε όλον τον κόσμο, το να επηρεάζω και να συμμετέχω στη δημιουργία προϊόντων που βελτιώνουν τη ζωή και επικοινωνία εκατομμυρίων καταναλωτών καθημερινά. Το ότι η καθημερινότητά μου έχει να κάνει με την τεχνολογία και τον σχεδιασμό του πώς θα ζούμε όλοι στο μέλλον.

Θεωρώ σημαντική στιγμή στην επαγγελματική μου διαδρομή …

την προαγωγή και ανάληψη θέσης σημαντικής παγκόσμιας ευθύνης που έλαβα στην Σεούλ το 2019, γινόμενος ο νεότερος Senior Director στην Samsung Electronics. Ξεχωρίζω αυτήν την στιγμή καθώς δείχνει την εμπιστοσύνη που έδειξε ένας τεράστιος οργανισμός στη δουλειά και στα αποτελέσματά μου ανεξαρτήτως καταγωγής, ηλικίας και κουλτούρας.

Στο μέλλον θέλω να ….

έρθω πιο κοντά στην Ελλάδα και να μπορέσω να βοηθήσω με οποιοδήποτε τρόπο την κοινωνία και την χώρα μου. Έχοντας ζήσει και εργαστεί στις ΗΠΑ, Ελβετία και Ν. Κορέα , παρατήρησα πως υπάρχουν πολλές πρακτικές και παραδείγματα που μπορούμε να ακολουθήσουμε ως λαός και να αξιοποιήσουμε τις ικανότητές μας.

 

Share