Loading...
Συνέντευξη: Έλενα Περσώ '16

Συνέντευξη: Έλενα Περσώ '16

Μιλήσαμε με την Έλενα Περσώ, απόφοιτη του Anatolia High School της τάξης του ’16. Η Έλενα γνωστή ως «The Yard Woman» είναι ελληνικής καταγωγής dj και παραγωγός με έδρα το Μπρίστολ. Σπουδάζοντας Χημεία, ήρθε σε επαφή με την clubbing σκηνή του Μπρίστολ και τελειώνοντας τις σπουδές της, αποφάσισε να ασχοληθεί επαγγελματικά με την ηλεκτρονική μουσική.

Δουλεύοντας ως team leader, οργάνωσε την ομάδα που έγραψε το πρώτο βιβλίο που μιλάει για τη συνεισφορά των γυναικών στην ηλεκτρονική μουσική, το «Lady of The House». H Έλενα έχει ήδη να επιδείξει dj sets στο Motion και φεστιβάλ sets στο Tokyo World και στο Boomtown. Την ίδια στιγμή, οι παραγωγές της με τα κομμάτια Jupiter, Lunatic, Steps και High Priestess ακούγονται στο BBC Radio 1, ενώ η δουλειά της καλύπτεται συχνά από το BBC News και το Mixmag.

Για μένα το Κολλέγιο Ανατόλια είναι το safe space που έπαιξε μεγάλο ρόλο στην προετοιμασία μου για το πανεπιστήμιο και για την ενήλικη ζωή.

Η καλύτερη ανάμνηση που έχω από το σχολείο …

είναι οι πρώτες μου μέρες στο IB, γνωρίζοντας τα υπόλοιπα παιδιά και που πολλά ήταν mixed και bilingual. Με έκανε να νιώσω πολύ οικεία ως bilingual και ήθελα πολύ να ακούσω τις εμπειρίες τους και πού έχουν ζήσει.

Ο αγαπημένος μου καθηγητής / καθηγήτρια ήταν …

Δύσκολη ερώτηση αυτή... Η κ. Πυροβέτση, η θετική ενέργειά της και η αγάπη της για τα οικονομικά ήταν τόσο μεταδοτική! Εκπληκτική ως εκπαιδευτικός και ως άνθρωπος.

Το αγαπημένο μου σημείο στο campus

τα παγκάκια ακριβώς μπροστά από το IB - έχουμε καθίσει εκεί αμέτρητες φορές κοντά στις ελιές.

Το Κολλέγιο Ανατόλια με βοήθησε να…

βιώσω μια μικρογραφία της international ζωής στη Θεσσαλονίκη, γνωρίζοντας άτομα και βιώνοντας καταστάσεις παρόμοιες με αυτές που βίωσα τα επόμενα χρονιά στο εξωτερικό.

Τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την ταυτότητα των αποφοίτων του Κολλεγίου Ανατόλια είναι …

η διάθεση να εξερευνήσουν διάφορα μονοπάτια μέχρι να βρουν αυτό που τους ταιριάζει.

Για μένα το Κολλέγιο Ανατόλια είναι …

Το safe space που έπαιξε μεγάλο ρόλο στην προετοιμασία μου για το πανεπιστήμιο και για την ενήλικη ζωή.

Το καλύτερο κομμάτι της δουλειάς μου είναι…

Ως παράγωγος μουσικής το να ασχολούμαι με κάτι creative μου δίνει τη δυνατότητα να ακολουθώ κάθε σκέψη και ιδέα. Κάθε μέρα είναι διαφορετική -τη μια μέρα είμαι μόνη μου στο στούντιο όλη μέρα και την επόμενη μπορεί να παίζω σε ένα κλαμπ με κόσμο.

Θεωρώ σημαντική στιγμή στην επαγγελματική μου διαδρομή …

όταν μετακόμισα πάλι πίσω στο Μπρίστολ, έναν χρόνο αφού αποφοίτησα, για να δουλέψω ως team leader σε μια ομάδα που γράψαμε το πρώτο βιβλίο που μιλάει για την συνεισφορά των γυναικών στην ηλεκτρονική μουσική. Ήταν η πρώτη μου δουλειά στη μουσική και ήταν ο τρόπος να μπω στους σωστούς κύκλους. Δεν είναι εύκολο να αφήνεις τη ζωή σου σε ένα μέρος και να μετακομίζεις συχνά!

Στο μέλλον θέλω να ….

συνεργαστώ με καλλιτέχνες που ακούω και εμπνέουν τη μουσική μου και να συνεχίσω να εξελίσσομαι και να εκπλήσσομαι από εμπειρίες.

Μπορείτε να γνωρίσετε τη μουσική της The Yard Woman ακολουθώντας τους παρακάτω συνδέσμους:

Instagram: https://bit.ly/3fOfpl9, Facebook: https://buff.ly/3fEx2RO, SoundCloud: https://buff.ly/2ZADaFp, Spotify: https://spoti.fi/3yqxAH6

Share