Loading...
Συνέντευξη: Ελένη Σωτηρίου '79

Συνέντευξη: Ελένη Σωτηρίου '79

Μιλήσαμε με την Ελένη Σωτηρίου απόφοιτη του Anatolia High School της τάξης του ’79. Η Ελένη αποφοίτησε από το ΑΠΘ με πτυχίο Οικονομικών Επιστημών και συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Οικονομική Ιστορία στο London School of Economics. Εργάστηκε στο Κτήμα κυρ Γιάννη ως Marketing Director και στη συνέχεια υπήρξε συνιδρύτρια της Wine Plus, μιας καινοτόμου εταιρίας  προώθησης του κρασιού, της γαστρονομίας και του οινοτουρισμού.  Την περίοδο 2011-2018  διετέλεσε Ειδική Σύμβουλος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη σε θέματα τουριστικής στρατηγικής και ανάπτυξης της πόλης. Από το 2018 είναι Managing Director του Thessaloniki Convention Bureau, του Γραφείου Προσέλκυσης Συνεδρίων για τη Θεσσαλονίκη.

Για μένα το Κολλέγιο Ανατόλια είναι φυσικά οι συμμαθητές και οι συμμαθήτριες, ανεκτίμητοι φίλοι ζωής. 

Η καλύτερη ανάμνηση που έχω από το σχολείο είναι …

η πρωινή συγκέντρωση στο παλιό Pappas Hall τις μέρες πριν τα Χριστούγεννα. Τα πανόδετα υμνολόγια, η μελωδία από το πιάνο, οι φωνές μας, η πιο ζεστή χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα που πάντα φέρνω στη μνήμη μου τις γιορτές. Και η ανάβαση στον Όλυμπο…

Ο αγαπημένος μου καθηγητής / καθηγήτρια ήταν …

οι εναλλακτικοί αμερικανοί καθηγητές, που μας δίδασκαν με κείμενα του Bob Dylan και του Arthur Miller και η αγαπημένη φιλόλογος Τίνα Γώδη.

Το αγαπημένο μου σημείο στο campus

το γρασίδι απέναντι από το Riggs Ηall που μαζευόμασταν συνήθως στο μεγάλο διάλλειμα, η σοφίτα του Macedonia Hall, που ήταν η αίθουσα τεχνικών.  

Το Κολλέγιο Ανατόλια με βοήθησε να…

αντιληφθώ την έννοια της εξωστρέφειας, τόσο με τις δραστηριότητες που είχαμε τη δυνατότητα να συμμετέχουμε εκτός -ήμουν στην πρώτη ever ομάδα του σχολείου που συμμετείχε στο MUN στη Χάγη, αλλά και στο Debate όπου εξασκηθήκαμε ουσιαστικά στο Public Speaking. Εκτιμώ πολύ την αξία και τη σημασία τους στη διαμόρφωση της προσωπικότητας. 

Τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την ταυτότητα των αποφοίτων του Κολλεγίου Ανατόλια είναι …

Δεν υπάρχει εδώ μια απάντηση, οι γενιές αλλάζουν πολύ, θεωρώ τυχερούς όσους βρήκαν στο σχολείο  πράγματα που αγάπησαν και τους καθόρισαν.

Για μένα το Κολλέγιο Ανατόλια είναι …

Φυσικά οι συμμαθητές και οι συμμαθήτριες, ανεκτίμητοι φίλοι ζωής. 

Το καλύτερο κομμάτι της δουλειάς μου είναι…

Στο Thessaloniki Convention Bureau, όπου βρίσκομαι τα τελευταία τέσσερα χρόνια, δουλεύουμε για την ανάπτυξη και την προώθηση της πόλης στη Βιομηχανία των Συναντήσεων, στη διεθνή συνεδριακή αγορά. Η ανάδειξη των πλεονεκτημάτων του προορισμού, της δυναμικής της πόλης για ανάπτυξη, των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών του κλάδου, όπου πάντα βέβαια συναντώ αποφοίτους, είναι δύσκολο στοίχημα αλλά εξαιρετικά ενδιαφέρον.  

Share