Loading...
Συνέντευξη: Ελίνα Σαρικάκη '03

Συνέντευξη: Ελίνα Σαρικάκη '03

Μιλήσαμε με την Ελίνα Σαρικάκη, απόφοιτη του Anatolia High School της τάξης του ’03. Η Ελίνα σπούδασε  Νομική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και συνέχισε για Master of Laws, Public International Law στο Leiden University στην Ολλανδία.  Στη συνέχεια, έκανε το διδακτορικό της, στο Ποινικό Δίκαιο στη Νομική του Α.Π.Θ. Στο παρελθόν εργάστηκε ως Νομική σύμβουλος σε ομάδα υπεράσπισης κατηγορουμένου στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία, στην ειρηνευτική αποστολή του ΟHE στο Κόσοβο και στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη. Σήμερα εργάζεται ως Νομική Σύμβουλος σε δικαστές του United Nations International Residual Mechanism for Criminal Tribunals.

Το Κολλέγιο Ανατόλια με βοήθησε να αναπτύξω μια αίσθηση συνεχούς εξερεύνησης για νέα ενδιαφέροντα και προκλήσεις και να μην σταματήσω αυτήν την αναζήτηση έκτοτε

Η καλύτερη ανάμνηση που έχω από το σχολείο…

ίσως θα ξεχώριζα την ημέρα της αποφοίτησης, γιατί ήταν μια μέρα ορόσημο ανάμεσα στο τέλος μιας πολύ όμορφης εξαετίας και στην αρχή ενός νέου ταξιδιού.

Ο αγαπημένος μου καθηγητής / καθηγήτρια ήταν …

Δύσκολο να διαλέξω έναν. Θυμάμαι σίγουρα την κυρία Δακή, φιλόλογό μας στη θεωρητική κατεύθυνση, για το πάθος της να μας μάθει να μιλάμε σωστά ελληνικά. Τη θυμάμαι μέχρι και σήμερα όταν προσπαθώ να αποφύγω κάποια από τα κοινά λάθη.

Το αγαπημένο μου σημείο στο campus

Όλο το campus ήταν πανέμορφο και θυμάμαι πάντα να χαζεύω το τόσο πράσινο περπατώντας στο μεγάλο διάλειμμα ή αλλάζοντας αίθουσα από μάθημα σε μάθημα.

Το Κολλέγιο Ανατόλια με βοήθησε να…

αναπτύξω μια αίσθηση συνεχούς εξερεύνησης για νέα ενδιαφέροντα και προκλήσεις και να μην σταματήσω αυτήν την αναζήτηση έκτοτε.

Τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την ταυτότητα των αποφοίτων του Κολλεγίου Ανατόλια είναι …

νομίζω περιέργεια, αυτοπεποίθηση σε θέματα ακαδημαϊκά και επαγγελματικά, εργατικότητα και ομαδικότητα.

Για μένα το Κολλέγιο Ανατόλια είναι …

το σχολείο μου. Εκεί όπου έθεσα γερές βάσεις για τη μετέπειτα πορεία μου και το οποίο συνέβαλε στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς μου.

Το καλύτερο κομμάτι της δουλειάς μου είναι…

η αίσθηση ότι συμμετέχεις σε κάτι που προσπαθεί να έχει θετικό αντίκτυπο σε άλλους ανθρώπους. Είναι μεγάλη ευθύνη, αλλά σου προσφέρει και μεγάλη ευχαρίστηση.

Θεωρώ σημαντική στιγμή στην επαγγελματική μου διαδρομή …

Νομίζω την πρώτη μου δουλειά όταν με προσέλαβαν ως μέλος της ομάδας υπεράσπισης ενός Βοσνιο-Κροάτη κατηγορούμενου για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και εγκλήματα πολέμου στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Ως τότε είχα επιλέξει να εξειδικευτώ στο διεθνές δίκαιο επειδή μου άρεσε, χωρίς να ξέρω αν ρεαλιστικά θα μπορούσα να ασχοληθώ επαγγελματικά με αυτό, αλλά εκείνη τη στιγμή ένιωσα ότι ήταν -τελικά- δυνατό.

Στο μέλλον θέλω να ….

συνεχίσω να κάνω πράγματα που με ευχαριστούν και να συνεχίσω να μαθαίνω μέσα από αυτά. 

Share