Loading...
Meet my city | Βασιλεία - Ελβετία: Δήμητρα Καρακιουλάκη ' 15

Meet my city | Βασιλεία - Ελβετία: Δήμητρα Καρακιουλάκη ' 15

Η Δήμητρα Καρακιουλάκη, απόφοιτη του Anatolia High School της τάξης του ’15, μας ξεναγεί στη Βασιλεία όπου ζει και εργάζεται ως δικηγόρος στο Clooney Foundation for Justice.

Ποια είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφθεί κανείς την πόλη σου;

Η Βασιλεία είναι η πολιτιστική πρωτεύουσα της Ελβετίας και έχει μεγάλες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις όλο το χρόνο. Ενδεικτικά:
- Τον Ιούνιο εκτός από μπάνιο στον Ρήνο και πεζοπορία στα γύρω βουνά, κάποιος μπορεί να επισκεφτεί το Art Basel, την ετήσια διεθνή έκθεση τέχνης.
- Τον Φεβρουάριο, εκτός από σκι στις Άλπεις, κάποιος μπορεί να συμμετάσχει στο Fasnacht- το μεγαλύτερο καρναβάλι της Ελβετίας, το οποίο είναι τόσο μοναδικό που περιλαμβάνεται στον κατάλογο άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Ποιο μουσείο/αξιοθέατο αξίζει να επισκεφθεί κανείς;

To Fondation Beyeler, το πιο επισκέψιμο μουσείο τέχνης στην Ελβετία. Μία όμορφη διαδρομή μέσα από αμπελώνες και με πανοραμική θέα συνδέει το μουσείο με το Vitra Haus. Τον καθεδρικό ναό (Basel Münster), από τον οποίο μπορεί κανείς να περπατήσει κατά μήκος του ποταμού έως το μουσείο Tinguely.

Τι μπορεί να κάνει κανείς δωρεάν;

Nα παρακολουθήσει συναυλίες, όπως το Αυγουστιάτικο Jazz Festival, κατά τη διάρκεια του οποίου σε κάθε γωνία της πόλης παίζει μία jazz μπάντα, και το Street Parade, όταν η πόλη και το ποτάμι γεμίζει DJs που παίζουν techno μουσική.
Να επισκεφθεί εγκαίνια νέων συλλογών τέχνης στα μουσεία ή γκαλερί μοντέρνας τέχνης και αντικών.

Ποιο εστιατόριο προτείνεις;

Patschifig- τον χειμώνα για το καλύτερο fondue της πόλης, σε μία ιδιαίτερη τοποθεσία.
Cheval Blanc- ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, επάνω στο ποτάμι.

Ποια μέρη προτείνεις για διαμονή; 

Την παλιά πόλη.

Υπάρχει κάτι που αξίζει να αγοράσει κανείς;

Από τα πανάκριβα ελβετικά ωρολόγια ως τις ελβετικές γραβιέρες, τις σοκολάτες Läderach, τα παραδοσιακά μπισκότα Basler Läckerli και τα μοναδικά χριστουγεννιάτικα στολίδια και ενθύμια από τον Johann Wanner.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσει κανείς την πόλη σου;

Ο καλύτερος τρόπος για να εξερευνήσει κανείς τις κρυφές γωνίες και την ιστορία της Βασιλείας είναι με τα πόδια, καθώς πολλά αξιοθέατα βρίσκονται κοντά το ένα στο άλλο.

Ποιο είναι το δικό σου αγαπημένο σημείο στην πόλη;

To Oetlinger Buvette το καλοκαίρι: ένα καφέ-εστιατόριο στις ακτές του Ρήνου.

Ποιο είναι το δικό σου top secret της πόλης που ζεις;

Κάτω από την παλιά πόλη της Βασιλείας βρίσκεται μία άλλη πόλη… η πόλη των «κλικών». Οι «κλίκες» είναι ομάδες μουσικών, οι οποίοι όλο τον χρόνο κάνουν εξάσκηση για το καρναβάλι του Φεβρουαρίου. Ενώ καθημερινά μπορεί κανείς να ακούσει μόνο κάποιες νότες από τις πρόβες τους, την περίοδο του καρναβαλιού ανοίγουν για το κοινό τις υπόγειες στοές τους, προσφέρουν φαγητό, ποτά και stand up comedies.

Share