Loading...
Συνέντευξη: Νίκος Λαζούλας '12

Συνέντευξη: Νίκος Λαζούλας '12

Μιλήσαμε με τo  Νίκο Λαζούλα, απόφοιτο του Anatolia High School της τάξης του  ’12. Ο Νίκος σπούδασε Οργάνωση & Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και συνέχισε για μεταπτυχιακές σπουδές Master of Science in International Business & Management  στο Alba Business School. Σήμερα εργάζεται ως Chief Operating Officer & Logistics Director στην Exelixis, εταιρία με σκοπό την παροχή υπηρεσιών logistics, διαχείρισης εφοδιαστικής αλυσίδας και εμπορίας FMCGs.

 

Για μένα το Κολλέγιο Ανατόλια είναι το ιδανικότερο μέρος για να φορέσει φτερά ένας μαθητής, αν θέλει να πετάξει ψηλά

Η καλύτερη ανάμνηση που έχω από το σχολείο …

είναι η ανάβαση στον Όλυμπο στο ξεκίνημα της Γ’ Λυκείου. Παρότι η δραστηριότητα αυτή είναι εξωσχολική, κατάφερε να συνδέσει πολύ έντονα μαθητές και καθηγητές, πριν από την προσωπική προσπάθεια του καθένα μας να κατακτήσει τη δίκη του κορυφή στο τέλος της χρονιάς.

Ο αγαπημένος μου καθηγητής / καθηγήτρια ήταν …

ο κύριος Κυριάκος Αρβανίτης που μας δίδασκε Φυσική. Πέρα και πάνω απ’ όλα όμως, μας δίδαξε πως πρέπει να σεβόμαστε, να κοιτάμε την ουσία, να απολαμβάνουμε την παρέα και να έχουμε όρια.

Το αγαπημένο μου σημείο στο campus …

είναι το θέατρο Pappas Hall, από εκεί ξεκινούσε κάθε καινούρια μέρα το μεγαλύτερο διάστημα που φοιτούσα στο Κολλέγιο, και από εκεί ακούγαμε καθημερινά όλα τα επίσημα και ανεπίσημα νέα από καθηγητές και συμμαθητές.

Το Κολλέγιο Ανατόλια με βοήθησε να…

καταλάβω πως ένα περιβάλλον ανοιχτό σε ιδέες, πλούσιο σε ερεθίσματα και ευκαιρίες μπορεί να βγάλει τον καλύτερο μας εαυτό. Αυτό προσπαθώ να καταφέρω κι εγώ σήμερα στην εταιρία μου. Στο Κολλέγιο μάθαμε να εργαζόμαστε και κυρίως να συνεργαζόμαστε μεθοδικά, με αξιοπρέπεια, ήθος και αρχές σεβόμενοι ο ένας μαθητής τον άλλον. Πολύτιμες αρχές που μας συνοδεύουν σε όλη την ζωή μας.

Τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την ταυτότητα των αποφοίτων του Κολλεγίου Ανατόλια είναι …

πολλά και διαφορετικά. Αυτό που διέκρινα με σιγουριά μετά και από το πρώτο μας reunion όμως, είναι ότι οι συμμαθητές μου έχουν σημειώσει σημαντικές επιτυχίες ο κάθε ένας στον επαγγελματικό κλάδο που δραστηριοποιείται. Αλλά το βασικότερο είναι ότι όλοι οι συμμαθητές μου έχουν ισχυρές προσωπικότητες με μοναδικό ήθος και αξίες.

Για μένα το Κολλέγιο Ανατόλια είναι …

το ιδανικότερο μέρος για να φορέσει φτερά ένας μαθητής, αν θέλει να πετάξει ψηλά. Να λάβει ένας μαθητής εκτός από γνώσεις και όλα εκείνα τα εφόδια που θα τον ακολουθούν σε όλη του τη ζωή και θα του φανούν ιδιαίτερα πολύτιμα σε πολλές από τις δοκιμασίες που θα κληθεί να αντιμετωπίσει.

Το καλύτερο κομμάτι της δουλειάς μου είναι…

Τα logistics και η εφοδιαστική αλυσίδα με συναρπάζουν καθώς αποτελούν τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στην παραγωγή και στην κατανάλωση. Το καλύτερο κομμάτι όμως θεωρώ πως είναι η καθημερινή επικοινωνία με ανθρώπους από όλη την ελληνική και διεθνή αγορά και η επαφή με διαφορετικούς κλάδους της ελληνικής και παγκόσμιας οικονομίας, τα καινοτόμα προϊόντα και οι ραγδαίες εξελίξεις στις τεχνολογίες. Όλα αυτά καθιστούν τα logistics έναν ιδιαίτερα δυναμικό κλάδο, ο οποίος έχει σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια.

Θεωρώ σημαντική στιγμή στην επαγγελματική μου διαδρομή …

Οφείλω να ομολογήσω ότι η σημαντικότερη στιγμή κατά την αφετηρία της επαγγελματικής μου καριέρας ήταν η απόφασή μου να εμπλακώ με την οικογενειακή μας επιχείρηση με απώτερο σκοπό να την αναλάβω, να εκπληρώσω τα όνειρα μου μέσα από αυτή και να την αναπτύξω. Φτάνοντας στο σήμερα, θεωρώ σημαντική τη βράβευσή μας ως έναν από τους Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας το περασμένο καλοκαίρι, ως μια επιβράβευση της σκληρής δουλειάς, της ευελιξίας και των σωστών επιλογών των τελευταίων ετών.

Στο μέλλον θέλω να …

συνεχίσω να εξελίσσομαι επαγγελματικά, να είμαι σε θέση να αναγνωρίζω τις ευκαιρίες που μου εμφανίζονται, και να περιβάλλομαι από ανθρώπους που μας συνδέουν δεσμοί αμοιβαίας αγάπης και σεβασμού. Είμαι πεπεισμένος ότι το επαγγελματικό μου ταξίδι, που έχει ξεκινήσει εδώ και λίγα χρόνια αναμένεται να είναι ιδιαίτερα συναρπαστικό.

Share