Loading...
Meet my city | Μόναχο - Γερμανία: Νίκος Πυργίδης '13

Meet my city | Μόναχο - Γερμανία: Νίκος Πυργίδης '13

Ο Νίκος Πυργίδης απόφοιτος του Anatolia High School της τάξης του ’13, μας ξεναγεί στο Μόναχο όπου ζει και κάνει την ειδίκευση του στην Ουρολογία στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Μονάχου.

Ποια είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφθεί κανείς την πόλη σου;

H καλύτερη εποχή για να επισκεφθεί κανείς το Μόναχο είναι σίγουρα γύρω στα μέσα με τέλη Σεπτεμβρίου λόγω του Oktoberfest.

Ποιο μουσείο/αξιοθέατο αξίζει να επισκεφθεί κανείς;

Τα κυριότερα μουσεία είναι συγκεντρωμένα στην Königsplatz. Lenbachhaus για τους λάτρεις της μοντέρνας τέχνης, Glyptotek για την ελληνορωμαϊκή γλυπτική και τις Pinakothek (alte και moderne) για τους λάτρεις της κλασικής τέχνης.

Τι μπορεί να κάνει κανείς δωρεάν;

Μία βόλτα στους Αγγλικούς Κήπους και στο Παλάτι Νύμφενμπουργκ, καθώς και μπάνιο στον ποταμό Ίσαρ.

Ποιο εστιατόριο προτείνεις;

Για εξαιρετικό σούσι προτείνω το Zento - Modern Japanese Kitchen & Sushi Bar. Για μοναδικό ιταλικό φαγητό προτείνω το Birreria e Trattoria Seerose. Φυσικά για παραδοσιακό γερμανικό φαγητό προτείνω κάποιο από τα εστιατόρια Augustiner (πχ Augustiner Klosterwirt).

Ποια μέρη προτείνεις για διαμονή;

Η καλύτερη περιοχή για διαμονή για τους τουρίστες είναι η Altstadt (η παλιά πόλη). Εναλλακτικά κοντά στον ποταμό Isar για τους λάτρεις της φύσης και του υγρού στοιχείο και στο Maxvorstadt για διασκέδαση κοντά στο κέντρο της πόλης.

Υπάρχει κάτι που αξίζει να αγοράσει κανείς;

Η αγορά του Μονάχου φημίζεται για την υψηλή της ποιότητα. Για τους λάτρεις των σουβενίρ θα πρότεινα παραδοσιακά ποτήρια μπύρας. Για όσους επισκέπτονται το Oktoberfest, τότε ίσως αξίζει η αγορά της παραδοσιακής στολής: Ledderhose (για τους άντρες) και Dirndl (για τις γυναίκες).

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσει κανείς την πόλη σου;

Σίγουρα με ποδήλατο μία ηλιόλουστη ημέρα. Το Μόναχο είναι επίπεδο, έχει άπειρους ποδηλατοδρόμους και αποτελεί ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις του ποδηλάτου.

Ποιο είναι το δικό σου αγαπημένο σημείο στην πόλη;

Το Olympiapark, εκεί όπου έγιναν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Μονάχου το 1972. Αποτελεί μία τεράστια έκταση πρασίνου στο κέντρο του Μονάχου, προσφέρει άπειρες δραστηριότητες και μπορεί να συνδυαστεί με επίσκεψη στο Μουσείο της BMW.

Ποιο είναι το δικό σου top secret της πόλης που ζεις;

Η δυνατότητα του να είσαι σε λιγότερο από μία ώρα σε κάποια από τα καλύτερα χιονοδρομικά της Ευρώπης. Το σκι για τους κατοίκους του Μονάχου είναι όπως η Χαλκιδική για τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης.

Share