Loading...
Συνέντευξη: Μπάμπης Ράμμος '96

Συνέντευξη: Μπάμπης Ράμμος '96

Μιλήσαμε με τον Δρ. Μπάμπη Ράμμο απόφοιτο του Anatolia High School της τάξης του ’96. Ο Μπάμπης είναι διπλά πιστοποιημένος πλαστικός χειρουργός. Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο τμήμα Ιατρικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, συνέχισε την εκπαίδευσή του στην πλαστική χειρουργική στην περίφημη κλινική Mayo στη Μινεσότα και ολοκλήρωσε λαμβάνοντας μία από τις υψηλότερου κύρους υποτροφίες στον τομέα της Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής. Είναι Αντιπρόεδρος Έρευνας και Αναπληρωτής Καθηγητής Κλινικής Χειρουργικής στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις. Το περιοδικό Newsweek τον χαρακτήρησε ως έναν από τους καλύτερους πλαστικούς χειρουργούς της Αμερικής, όπως ψηφίστηκε από τους συναδέλφους του.
Έχει ιδρύσει την Rammos Plastic Surgery & MedSpa και εξυπηρετεί ασθενείς σε εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο. Τα ποιοτικά αποτελέσματα του ιδίου και η φροντίδα που προσφέρει στους ασθενείς του τον κατατάσσουν σε έναν από τους πιο αξιόλογους γιατρούς και οι ακόλουθοί του στα social media τον έχουν κατατάξει στην πρώτη βαθμίδα των πιο περιζήτητων πλαστικών χειρουργών.
Το πάθος του για τη χειρουργική συνδυάζεται απόλυτα με το πάθος του για τη διδασκαλία.

Ο Δρ. Ράμμος έχει συγγράψει πολλά κείμενα για την πλαστική χειρουργική και είναι συχνά προσκεκλημένος ομιλητής σε μερικά από τα πιο αναγνωρισμένα συνέδρια της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής κοινότητας.

Το Κολλέγιο Ανατόλια με βοήθησε να χτίσω δυνατές φιλίες που παραμένουν αδιάβλητες στο πέρασμα του χρόνου και παραμένουν το ίδιο σημαντικές.

Η καλύτερη ανάμνηση που έχω από το σχολείο …

ήταν η συναναστροφή μου με τους φίλους και τους συμμαθητές μου, οι εκδρομές μας και τα «εφόδια» που μας πρόσφερε το Σχολείο μας, ώστε να μπορούμε να έχουμε μια επιτυχημένη πορεία στη ζωή μας.

Ο αγαπημένος μου καθηγητής / καθηγήτρια ήταν …

οι καθηγητές των Φυσικών Επιστημών. Ο τρόπος διδασκαλίας τους και η αδιάκοπη καθοδήγησή τους, υπήρξε καταλυτική στην επιλογή του επαγγέλματός μου και το ουσιαστικό ενδιαφέρον μου για το ανθρώπινο σώμα. Ήταν, πάντα, όλοι τους διαθέσιμοι όποτε τους χρειαζόμασταν και ήθελαν, πράγματι, να μας δουν να πετυχαίνουμε τον στόχο μας.

Το αγαπημένο μου σημείο στο campus …

ήταν το γήπεδο μπάσκετ, μέρος συνάντησης με τους συμμαθητές μου στα διαλείμματα. Ήταν τόσο μεγάλος ως χώρος ώστε εκεί κοινωνικοποιούμασταν, αλλά και εκεί παίζαμε όλα τα χρόνια.

Το Κολλέγιο Ανατόλια με βοήθησε να…

χτίσω δυνατές φιλίες που παραμένουν αδιάβλητες στο πέρασμα του χρόνου και παραμένουν το ίδιο σημαντικές.

Τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την ταυτότητα των αποφοίτων του Κολλεγίου Ανατόλια είναι …

σκληρά εργαζόμενοι, ευγενικοί, επιτυχημένοι και περήφανοι εκπρόσωποι του Κολλεγίου Ανατόλια και της Ελλάδας..

Για μένα το Κολλέγιο Ανατόλια είναι...

το μέρος στο οποίο απέκτησα μερικές από τις πιο σημαντικές μου εμπειρίες. Οι σχέσεις με τους συμμαθητές μου και τους δασκάλους μου με βοήθησαν να γίνω ο άνθρωπος που είμαι σήμερα.

Το καλύτερο κομμάτι της δουλειάς μου είναι…

είναι η δυνατότητα να αλλάξω τη ζωή των ασθενών μου αισθητικά αλλά και ψυχικά. Μερικοί από αυτούς έχουν υποφέρει από βαθιά τραύματα, και η παρέμβαση μου έχει μεγάλη σημασία για την ευημερία τους και την αυτοεκτίμησή τους. Αυτές οι ξεχωριστές περιπτώσεις, κατέχουν πάντα μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου.

Θεωρώ σημαντική στιγμή στην επαγγελματική μου διαδρομή …

την απόφασή μου να ιδρύσω μόνος μου το δικό μου ιατρείο Πλαστικής Χειρουργικής και η τιμή που μου έκαναν οι συνάδελφοί μου να με ψηφίσουν ως έναν από τους καλύτερους πλαστικούς χειρουργούς της Αμερικής σε ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στο περιοδικό Newsweek.

Στο μέλλον θέλω να...

αφήσω μια κληρονομιά που θα κάνει την οικογένειά μου περήφανη. Θέλω να συνεχίσω να εξελίσσομαι ως χειρούργος, γιος, σύζυγος, πατέρας και άνθρωπος. Τέλος, μέσα από την συναναστροφή μου με κάθε άνθρωπο, θέλω να έχω καταφέρει, έστω και λίγο, να βελτιώσω τη ζωή τους.

 

Share