Loading...
Συνέντευξη: Παναγιώτης Ρούσσος '98

Συνέντευξη: Παναγιώτης Ρούσσος '98

Μιλήσαμε με τον Παναγιώτη Ρούσσο, απόφοιτο του Anatolia High School της τάξης του ’98. Μετά την αποφοίτησή του, ο Παναγιώτης σπούδασε Διεθνείς Σχέσεις, με έμφαση τη Διπλωματία και τα Οικονομικά, και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο University of North Texas. Μετά από 20 χρόνια στην Αμερική, ζει και εργάζεται πλέον στην Ελλάδα. Από το 2008, ξεκίνησε να εργάζεται στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Lockheed Martin Aeronautics company, η οποία κατασκευάζει πολεμικά αεροσκάφη. Από τον Ιανουάριο του 2021, κατέχει τη θέση του Onsite Program Manager για το πρόγραμμα αναβάθμισης των F-16 στην έκδοση Viper.

 Το Κολλέγιο Ανατόλια με βοήθησε να θέτω στόχους και να τους πετυχαίνω. Με βοήθησε να πάρω μία μικρή γεύση από Αμερική και συνέβαλε στην απόφαση να πάω εκεί για σπουδές.

Η καλύτερη ανάμνηση που έχω από το σχολείο …

Λαχταρούσα καθημερινά το μεγάλο διάλειμμα, όπου ο καθένας διάλεγε κάποια δραστηριότητα. Προσωπικά μου άρεσε πάρα πολύ ο αθλητισμός και αργότερα ασχολήθηκα με το Drama Club και το Duet Acting στα Forensics. Όμως κυριολεκτικά, όλη τη χρονιά ανέμενα μία συγκεκριμένη μέρα, ζούσα για το “Field Day”, την ημέρα που διαγωνιζόμασταν σε όλα τα αθλήματα. Με την αδρεναλίνη στα ύψη, ήταν σίγουρα η αγαπημένη μου ημέρα όλης της χρονιάς.

Ο αγαπημένος μου καθηγητής / καθηγήτρια ήταν …

Πάρα πολύ δύσκολη ερώτηση καθώς είχαμε πάρα πολλούς καλούς και αξιόλογους καθηγητές με τους οποίους είχαμε καλές σχέσεις, ήταν κοντά μας. Πολλοί από αυτούς άφησαν το στίγμα τους που μας ακολουθεί μέχρι και σήμερα.
Ξεχωρίζω το δίδυμο Κασάπη και Καρανικόλα, οι οποίοι πέρα από τις γνώσεις τους στα μαθήματα που δίδασκαν, είχαν απίστευτες γενικές γνώσεις. Μπορούσες να συζητήσεις μαζί τους για οποιοδήποτε θέμα και με κάθε ευκαιρία που τους δινόταν, μοιράζονταν αυτές τις γνώσεις μαζί μας με το χαρακτηριστικό τους χιούμορ. Το γεγονός πως μου αρέσει να ενημερώνομαι για πολλά και διαφορετικά θέματα, πέρα από αυτά που σχετίζονται με τον κλάδο μου, οφείλεται στο πόσο πολύ είχα θαυμάσει τις δικές τους σφαιρικές γνώσεις σε τόσο νεαρή ηλικία.
Επίσης, ο Κουτσογεωργίου, ο οποίος ήταν πολύ οργανωτικός και μεθοδικός και σε μάθαινε φυσική ακούραστα, μαθαίνοντάς σου πώς να χρησιμοποιείς κοινή λογική για να προσεγγίσεις και να λύσεις ένα πρόβλημα. Αν δει κάποιος το σημειωματάριο που χρησιμοποιώ στη δουλειά μου σήμερα, θα παρατηρήσει πως οργανώνω τις σημειώσεις μου χρησιμοποιώντας τα ίδια μπουλετάκια που χρησιμοποιούσε και ο ίδιος.

Το αγαπημένο μου σημείο στο campus …

Το γήπεδο μπάσκετ στο Θηλέων ήταν σίγουρα το αγαπημένο μου σημείο. Το καλό... εκείνο πάνω από το σπίτι των Gately. Ήταν το πρώτο γήπεδο που έπαιξα βγαίνοντας από τις εισαγωγικές εξετάσεις και συνέχισε να είναι το αγαπημένο μου σημείο μέχρι την ημέρα που αποφοίτησα.

Το Κολλέγιο Ανατόλια με βοήθησε να…

θέτω στόχους και να τους πετυχαίνω. Με βοήθησε να πάρω μία μικρή γεύση από Αμερική και συνέβαλε στην απόφαση να πάω εκεί για σπουδές.

Τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την ταυτότητα των αποφοίτων του Κολλεγίου Ανατόλια είναι …

Πολλούς από τους αποφοίτους τούς χαρακτηρίζει η αγάπη που τρέφουν για το σχολείο και η σύνδεση που νιώθουν μεταξύ τους, άσχετα αν γνωρίζονταν από τα μαθητικά τους χρόνια ή όχι. Υπάρχει μία οικειότητα και θετική ενέργεια μεταξύ τους. Σίγουρα αυτό παρατηρείται λίγο πιο έντονα εκτός Θεσσαλονίκης.

Για μένα το Κολλέγιο Ανατόλια είναι …

το σχολείο που μου χάρισε αμέτρητες υπέροχες αναμνήσεις και αδελφικές φιλίες που διατηρώ μέχρι σήμερα. Εκεί ξεκίνησαν όλα... μπήκαν τα πρώτα θεμέλια γνώσης και άρχισε να διαμορφώνεται ο χαρακτήρας μου.
Για μένα παραμένει το ιδανικό σχολείο γιατί πέρα από τους αξιόλογους καθηγητές, το Κολλέγιο προσφέρει ένα ασφαλές περιβάλλον με πολλές δραστηριότητες. Μέσω αυτών των δραστηριοτήτων ένα παιδί μπορεί να ανακαλύψει καινούρια ενδιαφέροντα. Τα ερεθίσματα και τα εφόδια που παίρνει ένα παιδί σε τόσο νεαρή ηλικία είναι πολύ σημαντικά και για κάποιους, ίσως και καταλυτικά για την μετέπειτα πορεία τους.

Το καλύτερο κομμάτι της δουλειάς μου είναι…

η πολυπλοκότητα των προγραμμάτων, που φέρνει καθημερινά τελείως διαφορετικές προκλήσεις που πρέπει να ξεπεραστούν για να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα και να παραμείνουμε εντός προϋπολογισμού.
Αυτή η πολυπλοκότητα απαιτεί στρατηγική σκέψη και προνοητικότητα για να αντιμετωπιστούν οι τωρινές και μελλοντικές προκλήσεις. Πολύ μεγάλο δέλεαρ για μένα και νιώθω τυχερός επειδή ταιριάζει απόλυτα στην προσωπικότητά μου.

Θεωρώ σημαντική στιγμή στην επαγγελματική μου διαδρομή …

Στη δική μου περίπτωση, δε ξεχωρίζω μία μόνο σημαντική στιγμή αλλά ανθρώπους που πέρασαν από τη ζωή μου και υπήρξαν μέντορές μου. Πολλά από τα χαρακτηριστικά που έχω σήμερα ως επαγγελματίας τα οφείλω σε αυτούς. Το κοινό τους χαρακτηριστικό ήταν πως έδιναν ιδιαίτερη έμφαση σε δεξιότητες που δε διδάσκονται στα πανεπιστήμια: στην προσωπικότητα, τη στρατηγική σκέψη και τη συνεχή αυτοβελτίωση.

Στο μέλλον θέλω να …

καταφέρω να πραγματοποιήσω στόχους και όνειρα που έχω, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Ίσως χρειαστώ δύο ζωές για όλα αυτά που θέλω να κάνω, αλλά αυτή είναι και η μαγεία...

Share