Loading...
Συνέντευξη: Βασίλης Σκανδάλης '11

Συνέντευξη: Βασίλης Σκανδάλης '11

Μιλήσαμε με τον Βασίλη Σκανδάλη, απόφοιτο του Anatolia High School της τάξης του ’11. Ο Βασίλης μετά την αποφοίτησή του από το IBDP του  Κολλεγίου Ανατόλια, σπούδασε Design for Graphic Communication στο London College of Communication και συνέχισε για μεταπτυχιακές σπουδές Graphic Communication Design στο University of Arts Central Saint Martins. Σήμερα είναι Creative Director με έδρα το Λονδίνο και με περισσότερα από δέκα χρόνια εμπειρίας στη βιομηχανία των media. Έχει υπάρξει ο Art Director του Mixmag, του μεγαλύτερου σε πωλήσεις περιοδικό για ηλεκτρονική μουσική στον κόσμο, και  Creative Director και ιδρυτής του RGB Complex, ενός στούντιο design με έργα που υπάρχουν στο προσκήνιο του πολιτισμού. Έχει συνεργαστεί με brands όπως η Burberry, Adidas, Apple, Vodafone, Ballantines και άλλες. Μέσω του πολυδιάστατου υπόβαθρού του, ο Βασίλης συνδυάζει ένα μοναδικό σύνολο δεξιοτήτων και προσέγγισης σε κάθε έργο του.

 

Το Κολλέγιο Ανατόλια με βοήθησε να εκτιμήσω την αξία των εξωσχολικών δραστηριοτήτων μέσω των clubs και να διαμορφώσω έναν πολυδιάστατο χαρακτήρα

Η καλύτερη ανάμνηση που έχω από το σχολείο…

είναι το ταξίδι που πραγματοποιήσαμε στο Βερολίνο, όσο ήμουν στο IB, με το τμήμα Art. Τα πιο δημιουργικά άτομα της τάξης μας, στην πιο δημιουργική πόλη της Ευρώπης!

Ο αγαπημένος μου καθηγητής / καθηγήτρια ήταν…

η Christine Douris, διότι την είχα καθηγήτρια τόσο στο γυμνάσιο όσο και στο IB, και πάντα μας βοηθούσε να ανακαλύψουμε την πραγματική μας καλλιτεχνική πλευρά.

Το αγαπημένο μου σημείο στο campus

ήταν η εκκλησία, γιατί εκεί συναντιόμασταν με όλους τους φίλους σε κάθε διάλειμμα. 

Το Κολλέγιο Ανατόλια με βοήθησε να…

εκτιμήσω την αξία των εξωσχολικών δραστηριοτήτων μέσω των clubs και να διαμορφώσω έναν πολυδιάστατο χαρακτήρα.

Τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την ταυτότητα των αποφοίτων του Κολλεγίου Ανατόλια είναι… 

 η αναγνώριση της μοναδικότητας κάθε ατόμου και η αποδοχή του διαφορετικού.

Για μένα το Κολλέγιο Ανατόλια είναι…

ένα καλό σχολείο με εξαιρετικές εγκαταστάσεις και καθηγητές και, πιθανώς, το πιο όμορφο campus στην Ελλάδα.

Το καλύτερο κομμάτι της δουλειάς μου είναι…

να δημιουργώ ομάδες με δημιουργικά άτομα που θαυμάζω, να συνεργάζομαι μαζί τους και να μαθαίνω από αυτά.

Θεωρώ σημαντική στιγμή στην επαγγελματική μου διαδρομή…

την απόφαση να κάνω μεταπτυχιακό παράλληλα με την δουλειά μου, διότι με βοήθησε πολύ να εφαρμόζω αυτά που μάθαινα στο μεταπτυχιακό στον επαγγελματικό χώρο και, με βάση τα αποτελέσματα, να οδηγώ την πορεία των σπουδών μου αναλόγως.

Στο μέλλον θέλω να…

μπορώ να μοιράζομαι τις γνώσεις και τις εμπειρίες μου με νέα άτομα στον χώρο μου και να τους βοηθάω να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.

Share