Loading...
Εργαστήρια διδακτικών πρακτικών για εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας - 2oς κύκλος

Εργαστήρια διδακτικών πρακτικών για εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας - 2oς κύκλος

Σάββατο 1 Απριλίου 2023, ώρες 9.00-14.00
Χώρος διεξαγωγής: Κολλέγιο Ανατόλια

Η ημερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Σε όσους συμμετάσχουν θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Εγγραφείτε εδώ στα δωρεάν εργαστήρια του 1ου κύκλου (18 Μαρτίου 2023)

Εγγραφείτε εδώ στα δωρεάν εργαστήρια του 2ου κύκλου (1 Απριλίου 2023)

Οι δεξιότητες του 21ου αιώνα διδάσκονται σε όλα τα επίπεδα της εκπαίδευσης και βοηθούν τους μαθητές/τριες να εξελιχθούν σε έναν διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο.

Η συνεργασία, η επικοινωνία, ο ψηφιακός και πληροφορικός γραμματισμός , η κριτική και δημιουργική σκέψη, η προσαρμοστικότητα, η ψυχική ανθεκτικότητα, είναι μερικές από τις απαραίτητες δεξιότητες του 21ου αιώνα, και αντικατοπτρίζουν την ιδέα ότι ο κόσμος έχει αλλάξει τόσο ριζικά τις τελευταίες δεκαετίες, που οι ρόλοι της μάθησης και της εκπαίδευσης στην καθημερινή ζωή έχουν επίσης αλλάξει για πάντα.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), "ζούμε σε έναν κόσμο που αλλάζει διαρκώς, και η παραγωγή περισσότερων από τις ίδιες γνώσεις και δεξιότητες δεν αρκεί για την αντιμετώπιση των προκλήσεων του μέλλοντος." Πριν από μια γενιά, οι εκπαιδευτικοί μπορούσαν να περιμένουν ότι αυτά που δίδασκαν θα αποτελούσαν εφόδια για τα παιδιά για μια ζωή. Σήμερα, λόγω των ραγδαίων οικονομικών και κοινωνικών αλλαγών, τα σχολεία πρέπει να προετοιμάσουν τα παιδιά για θέσεις εργασίας που δεν έχουν ακόμη δημιουργηθεί, τεχνολογίες που δεν έχουν ακόμη εφευρεθεί και προβλήματα που δεν ξέρουμε ακόμη ότι θα προκύψουν.

Οι μαθητές/τριες πρέπει να είναι σε θέση να επιλύουν πολύπλοκα προβλήματα, να μαθαίνουν από προηγούμενα προβλήματα και να προσαρμόζονται σε διαφορετικά περιβάλλοντα. Για τον σκοπό αυτό είναι σημαντική η εξοικείωση των εκπαιδευτικών με νέες διδακτικές πρακτικές και εργαλεία, ώστε να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες της εκπαίδευσης. 

Στόχος των εργαστηρίων αυτών είναι η παρουσίαση διδακτικών πρακτικών μέσω των οποίων οι μαθητές/τριες καλλιεργούν δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν να προσαρμοστούν και να εξελιχθούν στον πραγματικό κόσμο. Είναι πρακτικές που εντάσσονται στο πρόγραμμα σπουδών του Κολλεγίου Ανατόλια. Τις παρουσιάζουν εκπαιδευτικοί  που επιμορφώθηκαν στο παρελθόν σε αντίστοιχα σεμινάρια και εφαρμόζουν τις πρακτικές αυτές στην τάξη. 

Πρόγραμμα 

08:30 - 09:00 Προσέλευση
09:00 - 10:30 1ο μέρος εργαστηρίων
10:30 - 11:00 Διάλειμμα
11:00 - 12:30 2ο μέρος εργαστηρίων
12:30 - 13:00 Διάλειμμα 
13:00 - 14:00 3ο μέρος εργαστηρίων

Share