Loading...
Εκπαίδευση & Τεχνητή Νοημοσύνη: Το παρόν και μέλλον της μάθησης

Εκπαίδευση & Τεχνητή Νοημοσύνη: Το παρόν και μέλλον της μάθησης

Σάββατο 9 Μαρτίου 2024, 9:00 - 14:30 (Προσέλευση 8:30)
Κολλέγιο Ανατόλια, Kassandra Center

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΔΩΡΕΑΝ

Η ημερίδα αυτή έχει σχεδιαστεί ειδικά για εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και ειδικοτήτων που ενδιαφέρονται να διερευνήσουν πώς να αξιοποιήσουν τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης για να μετασχηματίσουν το τοπίο στην εκπαίδευση.

Τα ραγδαία εξελισσόμενα ψηφιακά μέσα δημιουργούν νέες προκλήσεις στη μαθησιακή διεργασία και οι εκπαιδευτικοί καλούνται να τα διαχειριστούν ώστε να μπορούν να διαμορφώσουν σωστά το μέλλον. Μέσα από στοχευμένα εργαστήρια, οι εκπαιδευτικοί θα γνωρίσουν νέα εργαλεία και στρατηγικές που θα τους ενδυναμώσουν, θα βελτιώσουν τη διδασκαλία τους και θα διευκολύνουν το έργο τους.

Η ημερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και όλων των ειδικοτήτων, φοιτητές, ερευνητές και στελέχη της εκπαιδευτικής κοινότητας. Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Θα υπάρχει χώρος στάθμευσης.

Πρόγραμμα 

8:30 - 9:00 Προσέλευση, Εγγραφή & Πρωινός καφές
9:00 - 9:15 Καλωσόρισμα
9:15 - 10:15 Κεντρική ομιλία
10:15 - 10:30 Ερωτήσεις - Συζήτηση
10:30 - 10:45 Παρουσίαση εργαστηρίων 
10:45 - 11:00 Διάλειμμα
11:00 - 12:30 Εργαστήρια: 1ο μέρος εργαστηρίων
12:30 - 13:00 Διάλειμμα με σνακ
13:00 - 14:30 Εργαστήρια: 2ο μέρος εργαστηρίων

Κεντρικός ομιλητής 

vincent mullerVincent C. Mueller 

Καθηγητής της έδρας Alexander von Humboldt και Διευθυντής του Κέντρου Έρευνας στη Φιλοσοφία και την Τεχνητή Νοημοσύνη (Centre for Philosophy and AI Research [PAIR]) στο Πανεπιστήμιο Friedrich-Alexander, Erlangen & Νυρεμβέργη, Γερμανία. Ασχολείται κυρίως με ηθικά και φιλοσοφικά προβλήματα που συνδέονται με την τεχνητή νοημοσύνη.   

Τεχνητή Νοημοσύνη και Ηθική: Αναζητώντας μία μέθοδο σε αχαρτογράφητα νερά

Παρατηρείται συχνά πως δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη οπτική ή μέθοδος στο πεδίο της ηθικής όσον αφορά την τεχνητή νοημοσύνη. Όσο ο συγκεκριμένος τομέας επιχειρεί να ωριμάσει και χρειάζεται να τεθούν συγκεκριμένα βήματα για το μέλλον, δημιουργούνται ζητήματα που σχετίζονται με τις όποιες κανονιστικές ρυθμίσεις, τις τοποθετήσεις και την επιχειρηματολογία επί του θέματος. Προτείνεται μία μινιμαλιστική και παρόλα αυτά σφαιρική θεώρηση του πεδίου. Με αφετηρία αυτή την πρόταση θα αναγνωρίσουμε ποια είναι η οπτική και ποια είναι η μέθοδος που πρέπει να ακολουθηθεί, ώστε να είμαστε σε θέση να εκτιμήσουμε σωστά τα πολλαπλά οφέλη της τεχνητής νοημοσύνης.

Η κεντρική ομιλία θα πραγματοποιηθεί στα ελληνικά.

 

Εργαστήρια

Share