Loading...
Συνέντευξη: Άκης Κωνσταντακόπουλος '02

Συνέντευξη: Άκης Κωνσταντακόπουλος '02

Μιλήσαμε με τον Άκη Κωνσταντόπουλο, απόφοιτο του Anatolia High School της τάξης ‘02. Ο Άκης σπούδασε Visual Studies στο Ηarvard University και ολοκλήρωσε τις σπουδές του με ένα Master of Fine Arts στο Αmerican Film Institute. Ζει εδώ και πολλά χρόνια στο Λος Αντζελες, όπου και εργάζεται ως Διευθυντής Φωτογραφίας. Ο Άκης μοιράζεται μαζί μας τις αναμνήσεις και τις εμπειρίες του από το Κολλέγιο Ανατόλια και πώς αυτό τον βοήθησε να μυηθεί στο αμερικανικό εκπαιδευτικό και πολιτιστικό περιβάλλον από πολύ μικρή ηλικία.

Για μένα το Κολλέγιο Ανατόλια είναι η βάση στην οποία στηρίχτηκα για να αναπτυχθώ σε πνευματικό και προσωπικό επίπεδο.

Η καλύτερη ανάμνηση που έχω από το σχολείο …

είναι πολλές, αλλά μερικές απ' αυτές που μου φέρνουν χαμόγελο στα χείλη είναι οι πρωινές προπονήσεις μπάσκετ τα Σαββατοκύριακα, οι εκδρομές κάθε χρονιά που τις περιμέναμε με τόση αγωνία, την καθημερινή τρεχάλα ως την άλλη άκρη του σχολείου μετά τον ήχο του κουδουνιού για να προλάβουμε το σχολικό.

Ο αγαπημένος μου καθηγητής / καθηγήτρια ήταν …

πολύ δύσκολη ερώτηση, αλλά αν έπρεπε να ξεχωρίσω κάποιους καθηγητές μου θα ήταν η κυρία Τρυπάνη στα Ελληνικά, ο κύριος Καλαρούτης στα Μαθηματικά και η κυρία Προεστόπουλος στα Αγγλικά.

Το αγαπημένο μου σημείο στο campus …

ήταν όταν στεκόμουν μπροστά στο Macedonia Hall, το κυρίως κτίριο. Είναι τόσο επιβλητικό που σε έκανε να θες να φτάσεις πιο ψηλά. Ήταν το απόλυτα τέλειο κάδρο. Σαν να αντανακλούσε πάνω σου δεκαετίες σοφίας και γνώσης και σε έκανε πάντα να θες να αγγίξεις όλο και πιο ψηλά.

Το Κολλέγιο Ανατόλια με βοήθησε να…

μυηθώ στο αμερικανικό εκπαιδευτικό και πολιτισμικό περιβάλλον από πολύ μικρή ηλικία. Το Ανατόλια εισάγει τους μαθητές του στο αμερικανικό σύστημα. Ο μεγάλος αριθμός αμερικανών καθηγητών, οι φυσικοί δεσμοί με την αμερικανική κουλτούρα, καθώς και οι εξωσχολικές δραστηριότητες και τα σπορ, με βοήθησαν πολύ να μεταβιβαστώ ομαλά στην αμερικανική, πανεπιστημιακή ζωή.

Τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την ταυτότητα των αποφοίτων του Κολλεγίου Ανατόλια είναι...

δημιουργικότητα, αυτοπεποίθηση, εφευρετικότητα, εξερευνητική φύση.

Για μένα το Κολλέγιο Ανατόλια είναι …

η βάση στην οποία στηρίχτηκα για να αναπτυχθώ σε πνευματικό και προσωπικό επίπεδο. Το μέρος στο οποίο δημιούργησα κάποιες από τις πιο δυνατές μου φιλίες και κάποιες από τις πιο αξέχαστες εμπειρίες μου.

Το καλύτερο κομμάτι της δουλειάς μου είναι…

το γεγονός ότι μου δίνεται η ευκαιρία να ταξιδέψω στα πιο απίθανα και απόμακρα μέρη του κόσμου. Μέρη που διαφορετικά, δεν θα είχα ποτέ την ευκαιρία να δω. Σε κάθε πρότζεκτ, έχω την ευκαιρία να γνωρίζω ανθρώπους δομικά διαφορετικούς από μένα. Μου δίνεται η δυνατότητα να δημιουργώ εικόνες, οι οποίες θα φτάσουν στα μάτια εκατομμυρίων ανθρώπων ανά τον κόσμο. Η αίσθηση του να μοιράζομαι τον κόσμο όπως τον αντιλαμβάνομαι εγώ μέσα από το όχημα της κάμερας μου είναι μοναδική .

Θεωρώ σημαντική στιγμή στην επαγγελματική μου διαδρομή …

κάθε μικρό διαφημιστικό και κάθε ταινία μικρού μήκους που έχω κάνει μέχρι σήμερα, καθώς αυτά με προετοίμασαν για το μέχρι τώρα πιο σημαντικό σκαλοπάτι στην καριέρα μου: Προετοιμάζομαι για τα γυρίσματα της πιο μεγάλης ταινίας στούντιο που έχω κάνει μέχρι τώρα. Δεν αισθάνομαι πως μπορείς να αθροίσεις τις επιτυχίες και τις αποτυχίες αντίστοιχα μιας καριέρας βάσει στιγμών. Η καριέρα ενός καλλιτέχνη, κατά τη γνώμη μου, είναι ένας ατελείωτος μαραθώνιος. Θέλει χρόνο και σθένος να φτάσεις στην κορυφή της.

Στο μέλλον θέλω να ….

συνεχίσω να βελτιώνω την τέχνη μου. Πάντα υπάρχει κάτι καινούριο να μάθεις και να εξερευνήσεις. Εύχομαι κάθε φορά να δουλεύω σε μεγαλύτερες ταινίες και σειρές που θα αγγίζουν ακόμα περισσότερους θεατές και που θα κάνουν τη διαφορά. Και, φυσικά, ένα από τα μεγάλα μου όνειρα είναι κάποια στιγμή να καταφέρω να ανταποδώσω μέρος από τη γνώση και την εμπειρία που χτίζω με τον καιρό.

Share