Loading...
Think with an alum: Γιάννης Ασσαέλ '08

Think with an alum: Γιάννης Ασσαέλ '08

Τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021, στις 7 μ.μ. (GMT+3) o Δρ Γιάννης Ασσαέλ '08, Senior Research Scientist στην Google DeepMind και Forbes 30 Under 30 Europe, θα μας μυήσει στον θαυμαστό καινούριο κόσμο της Τεχνητής Νοημοσύνης μέσα από εφαρμογές της που έχουν θετικό αντίκτυπο στον άνθρωπο, στην κοινωνία και στον πολιτισμό μας.

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021, 7:00 μ.μ. (GMT+3)

Δηλώστε συμμετοχή εδώ

Ο Δρ. Γιάννης Ασσαέλ είναι Senior Research Scientist στην Google DeepMind στον κλάδο της Τεχνητής Νοημοσύνης, και έχει διακριθεί στους “30 Under 30” εξέχοντες επιστήμονες της Ευρώπης από το περιοδικό Forbes. Το 2013, αποφοίτησε από το τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Συνέχισε τις σπουδές του με πλήρεις υποτροφίες για MSc in Computer Science στο University of Oxford, όπου διακρίθηκε με το Tony Hoare Prize για την καλύτερη επίδοση στο έτος του, και για MRes in Machine Learning στο Imperial College London. Το 2016, επέστρεψε στο University of Oxford για διδακτορικό στον κλάδο της Τεχνητής Νοημοσύνης με πλήρη υποτροφία της Oxford - Google DeepMind Graduate Scholarship. Παράλληλα με τις σπουδές του στο πρώτο έτος και μετά από μία σειρά από ακαδημαϊκές αναγνωρίσεις και επιχειρηματικές επιτυχίες, ξεκίνησε ως ερευνητής στην Google DeepMind. Κατά την διάρκεια αυτών των χρόνων, η έρευνά του κέντρισε πολλές φορές το ενδιαφέρον των ΜΜΕ (BBC, Reuters, The Times, Financial Times), και εστιάζει σε καινοτομίες με θετική κοινωνική απήχηση όπως την οπτικοακουστική αναγνώριση φωνής, την σύνθεση φωνής για ασθενείς με ALS, και την χρήση τεχνητής νοημοσύνης για την επαναφορά αρχαίων Ελληνικών επιγραφών, φέρνοντας επανάσταση στον κλάδο των Ψηφιακών Ανθρωπιστικών Επιστημών.


Το Γραφείο Αποφοίτων του Κολλεγίου Ανατόλια αποτελεί τον συνδετικό κρίκο των αποφοίτων των τριών βαθμίδων Elementary, High School, ACT- American College of Thessaloniki) με τον εκπαιδευτικό μας οργανισμό και στόχος του είναι να ενισχύει ασταμάτητα τη δυνατή και μακροχρόνια σχέση με τους αποφοίτους του, προσφέροντας σεμινάρια και ευκαιρίες δικτύωσης. Γι’ αυτό τον λόγο έχει ξεκινήσει μια σειρά από web events, τα οποία χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες #Learn with an alum, #Τhink with an alum, #Fun with an alum, #Coffee with an alum.

Share