Loading...
Συνέντευξη: Αλέξανδρος Λαγάκος ' 02

Συνέντευξη: Αλέξανδρος Λαγάκος ' 02

Μιλήσαμε με τον Αλέξανδρο Λαγάκο, απόφοιτο του Anatolia High School της τάξης του ’02. Ο Αλέξανδρος είναι Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Η/Υ (ΑΠΘ) και κάτοχος MSc in Sustainable Energy Futures (Imperial College London). Από το 2019 κατέχει τη θέση του Γενικού Διευθυντή/COO και μετόχου της Blue Grid, της πρώτης εταιρείας στον τομέα της Προμήθειας Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) και καθαρών καυσίμων στη ΝΑ Ευρώπη με έδρα την Ελλάδα, μέλος του διεθνούς ομίλου Molgas Energy Holding.

Στο παρελθόν κατείχε θέσεις ευθύνης σε εταιρείες σε Λονδίνο και Αθήνα όπως: Shell Energy Europe (Senior Gas Analyst and Business Developer), Gazprom (Strategy Risk Analyst), Mott Macdonald (Energy Economics Consultant), Thenamaris Ships Management (Freight Trader and Market Strategist).

Επιπλέον, είναι συν-ιδρυτής και πρώτος πρόεδρος του Greek Energy Forum, ενός διεθνούς ενεργειακού think tank με έδρα το Λονδίνο, καθώς και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ για το φυσικό αέριο με έδρα τη Γενεύη. Το 2006, σε ηλικία 22 ετών, εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Πανοράματος με το συνδυασμό του νυν δημάρχου Ι.Καϊτεζίδη.

Για μένα το Κολλέγιο Ανατόλια είναι το εφαλτήριο της προσωπικής, κοινωνικής και επαγγελματικής πορείας μου όλα αυτά τα χρόνια

Η καλύτερη ανάμνηση που έχω από το σχολείο …

είναι οι ατελείωτες ώρες «δημιουργικής διαφωνίας» στις προπονήσεις και στα τουρνουά του Debate Club, καθώς και η συμμετοχή μου στην πρώτη αποστολή εννέα μαθητών στο Harvard Model United Nations στη Βοστώνη.

Ο αγαπημένος μου καθηγητής / καθηγήτρια ήταν

ο Βασίλης Αδάμ, αν και φοβάμαι πως με ένα μόνο όνομα αδικώ πολλούς άλλους εξίσου αγαπημένους μου δασκάλους.

Το αγαπημένο μου σημείο στο campus

ήταν το εξωτερικό γήπεδο του handball, ο μόνιμος προορισμός μας σε κάθε – μικρό και μεγάλο – διάλειμμα.

Το Κολλέγιο Ανατόλια με βοήθησε να…

διευρύνω τα εξωσχολικά μου ενδιαφέροντα και να καλλιεργήσω δεξιότητες (soft skills) που αποδεικνύονται καθημερινά πολύτιμες στην επαγγελματική και προσωπική μου ζωή.

Τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την ταυτότητα των αποφοίτων του Κολλεγίου Ανατόλια είναι …

η εξωστρέφεια που τους επιτρέπει να διαπρέπουν ακαδημαϊκά και επαγγελματικά το ίδιο εύκολα και εκτός ελληνικών συνόρων, καθώς και η πεποίθηση πως αποτελούν συνεχιστές της πλούσιας κληρονομιάς ενός εκπαιδευτικού ιδρύματος με υπεραιωνόβια ιστορία.

Για μένα το Κολλέγιο Ανατόλια είναι …

το εφαλτήριο της προσωπικής, κοινωνικής και επαγγελματικής πορείας μου όλα αυτά τα χρόνια. Αντιπροσωπεύει την περίοδο της ζωής μου που γνώρισα τη σύζυγό μου, τους φίλους μου, τους συνεργάτες μου, τον ίδιο μου τον εαυτό.

Το καλύτερο κομμάτι της δουλειάς μου είναι…

η επίτευξη φιλόδοξων στόχων με ομαδική δουλειά.

Θεωρώ σημαντική στιγμή στην επαγγελματική μου διαδρομή …

τη μετεξέλιξη της Blue Grid από μία ελληνική start-up σε μία εταιρεία ενέργειας με περιφερειακό αποτύπωμα και μέλος του μεγαλύτερου ευρωπαϊκού ομίλου προμήθειας LNG.

Στο μέλλον θέλω να ….

υποστηρίξω με κάθε τρόπο φιλόδοξους νέους που επιθυμούν να υλοποιήσουν καινοτόμες ιδέες στην Ελλάδα.

Share