Loading...
Meet my city | Brighton - Αγγλία

Meet my city | Brighton - Αγγλία

Η Μαριάννα Βαλουμά, απόφοιτη του Anatolia High School της τάξης του ’17, μας ξεναγεί στο Brighton, όπου ολοκληρώνει τις σπουδές της στην Βιοϊατρική Επιστήμη και το Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει να εργάζεται στο Worthing Hospital ως βϊοιατρική επιστήμονας στο αιματολογικό εργαστήριο.

Ποια είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφθεί κανείς την πόλη σου;

Κατά τη γνώμη μου, η καλύτερη εποχή για να επισκεφθεί κανείς το Brighton είναι σίγουρα το καλοκαίρι, καθώς η πόλη γεμίζει με χαρά και χρώματα. Καθ' όλους τους μήνες του καλοκαιριού, πραγματοποιούνται διάφορες συναυλίες, φεστιβάλ με φαγητό και ποτά, το Brighton Fringe με stand-up comedy shows και φυσικά το Brighton Pride Parade. Ωστόσο, ο Σεπτέμβριος είναι ένας εξίσου καλός μήνας για να έρθει κανείς στην πόλη, καθώς ο καιρός παραμένει ήπιος, χωρίς όμως την πολυκοσμία του καλοκαιριού.

Ποιο μουσείο/αξιοθέατο αξίζει να επισκεφθεί κανείς;

Για να δει κανείς την πόλη πανοραμικά θα πρότεινα το Brighton i360, έναν κινούμενο πύργο παρατήρησης που φτάνει τα 162 μέτρα. Πολλοί επιλέγουν επίσης να επισκεφθούν το Royal Pavilion, το οποίο είχε αρχικά χτιστεί ως ένα καλοκαιρινό παλάτι για τον King George IV. Σήμερα είναι ανοιχτό στο κοινό ως μουσείο.

Τι μπορεί να κάνει κανείς δωρεάν;

Το Undercliff Walk είναι μια απίστευτη διαδρομή για πεζοπορία στο Brighton. Επίσης, θα πρότεινα τα Brighton Laines, μικρά σοκάκια στο κέντρο της πόλης με ενδιαφέρουσα καταστήματα για κάθε γούστο. Τα Laines είναι ένας μικρός λαβύρινθος μέσα στην πόλη και βρίσκονται σίγουρα στη λίστα των περισσότερων επισκεπτών της πόλης.

Ποιο εστιατόριο προτείνεις;

To food scene του Brighton είναι ποικίλο, με καλές επιλογές από street food μέχρι εστιατόρια στο Michelin Guide. Προσωπικά, το αγαπημένα μου εστιατόρια εδώ είναι το Burnt Orange και το Ginger Pig, με απίστευτα cocktails και εντυπωσιακούς καταλόγους με κρασί που συνοδεύουν τη μοντέρνα ευρωπαϊκή κουζίνα τους. Για ένα πιο intimate δείπνο, το The Set είναι επίσης μια καλή επιλογή. Για τους λάτρες του οργανικού κρασιού, το Plateau προσφέρει κρασί εμπνευσμένο από τη γη και τη φύση, το οποίο συνοδεύεται από μεζέδες. Αν κάποιος δυσκολεύεται να επιλέξει που θα ήθελε να δειπνήσει, μπορεί να πάει στο Preston Street, ένα δρόμο που βρίσκεται κοντά στο κέντρο και φιλοξενεί μια ποικιλία εξαιρετικών εστιατορίων με διαφορετικές κουζίνες του κόσμου.

Ποια μέρη προτείνεις για διαμονή;

Το κέντρο είναι σίγουρα μια καλή επιλογή για να μείνει κανείς. Το ξενοδοχεία στην παραλιακή προσφέρουν μια εξαιρετική θέα. Η περιοχή Seven Dials είναι επίσης μία καλή επιλογή, καθώς παρέχει ησυχία και είναι εύκολα προσβάσιμη, όντας μόνο ένα δεκάλεπτο περπάτημα από το κέντρο.

Υπάρχει κάτι που αξίζει να αγοράσει κανείς;

Είναι δύσκολο να διαλέξει κανείς κάτι, καθώς αυτό είναι θέμα προσωπικού γούστου. Κάτι που είναι σίγουρα ένα staple είναι τα ρούχα vintage, για τα οποία υπάρχει μια τεράστια αγορά στην πόλη. Εγώ θα πρότεινα επίσης και το εξαιρετικό Brighton gin που παράγεται εδώ και έχει μια ενδιαφέρουσα γεύση εσπεριδοειδών.

 

Share