Loading...
Συνέντευξη: Ντενίζ (Δέσποινα) Μωραΐτου '77

Συνέντευξη: Ντενίζ (Δέσποινα) Μωραΐτου '77

Μιλήσαμε με τη Ντενίζ (Δέσποινα) Μωραΐτου, απόφοιτη του Anatolia High School της τάξης του ’77. Η Ντενίζ μετά την αποφοίτησή της από το Κολλέγιο Ανατόλια, σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες & Δημοσιογραφία στο Wilson College. Στη συνέχεια, έκανε δύο μεταπτυχιακά στις Διεθνείς Σχέσεις, στο Long Island University και στην Εγκληματολογία στο University of Toronto στο Καναδά.
Δούλεψε στη τηλεόραση ως παραγωγός και συγγραφέας και σήμερα εργάζεται ως σεναριογράφος και παραγωγός στην Αμερική με πολύ επιτυχημένα σενάρια στο ενεργητικό της και δύο ταινίες μικρού μήκους, όπως το “Love at the edge of the world” και το “On the eve of epiphany ”, με το οποίο ήταν και φιναλίστ στο Los Angeles Greek Film Festival, στο the London Greek Film Festival & στο International Women’s Film Festival.

Τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την ταυτότητα των αποφοίτων του Κολλεγίου Ανατόλια είναι η αγάπη που όλοι έχουμε για το σχολείο, η αγάπη μας για τη μάθηση και η αγάπη που έχουμε μεταξύ μας. Είναι ένα καταπληκτικό δέσιμο.

Η καλύτερη ανάμνηση που έχω από το σχολείο…

όλα τα χρόνια στο Κολλέγιο ήταν γεμάτα με τις καλύτερες αναμνήσεις, όχι μόνο μία. Μία από τις καλύτερες, όμως, είναι όταν στην πρώτη γυμνασίου κέρδισα την πρώτη θέση στα 1.500 μέτρα τρέξιμο. Ήταν αναπάντεχο, δεν είχα ξανατρέξει ποτέ σε αγώνα και ούτε ήξερα καλά καλά τι σημαίνει 1.500 μέτρα σε απόσταση, αλλά ήταν η στιγμή που με συνέδεσε με τον αθλητισμό, που τον αγάπησα τρελά από τότε.

Ο αγαπημένος μου καθηγητής / καθηγήτρια ήταν

η κ. Τίνα Γώδη. Ήταν ένα είδωλο γυναίκας, όχι μόνο έξυπνη και όμορφη, που ήταν και τα δύο, αλλά γιατί είχε έναν αέρα αρχοντικό, ήταν μοναδική, και πάνω απ’ όλα, γιατί είχε μια αγάπη για το μάθημα που δίδασκε, που ήταν μεταδοτική. Αξέχαστη!

Το αγαπημένο μου σημείο στο campus

το γήπεδο μπάσκετ του θηλέων. Όταν κρατούσα μπάλα του μπάσκετ στα χέρια μου, ήμουν ευτυχισμένη. Και περνούσα ατέλειωτες ώρες στο γήπεδο.

Το Κολλέγιο Ανατόλια με βοήθησε να…

γνωρίσω το θέατρο, τον αθλητισμό, να αγαπήσω το μπάσκετ, να μάθω να αγωνίζομαι όχι μόνο στο γήπεδο αλλά και στα μαθήματα και στη ζωή. Μου άνοιξε τον δρόμο για την Αμερική που ήταν όνειρο. Μου χάρισε το μέλλον μου.

Τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την ταυτότητα των αποφοίτων του Κολλεγίου Ανατόλια είναι…

η αγάπη που όλοι έχουμε για το σχολείο, η αγάπη μας για τη μάθηση και η αγάπη που έχουμε μεταξύ μας. Είναι ένα καταπληκτικό δέσιμο.

Για μένα το Κολλέγιο Ανατόλια είναι

η μυρωδιά από τα πεύκα, ο μελωδικός ήχος της μπάλας που χτυπάει, οι ανεμελιές, οι αγώνες, η μυρωδιά από τα τσουρέκια του bazaar, η τρέλα στα παρασκήνια του Drama Club και, πάνω απ’ όλα, οι παντοτινές φιλίες.

Το καλύτερο κομμάτι της δουλειάς μου είναι…

το ότι μπορώ να περνάω ατέλειωτες ώρες σε έναν κόσμο που εγώ πλάθω και δημιουργώ, ενώ βρίσκομαι οπουδήποτε στον κόσμο. Είμαι σεναριογράφος. Το γράψιμο είναι meditation.

Θεωρώ σημαντική στιγμή στην επαγγελματική μου διαδρομή…

όταν άρχισα να δουλεύω στην τηλεόραση στο Τορόντο. Ήμουν Associate Producer, Writer, και On-Air-Host σε ένα μαγκαζίνο-στιλ πρόγραμμα. Αυτό που με εξίταρε πιο πολύ όμως ήταν το γράψιμο του όλου προγράμματος. Έγραφα ιστορίες από μικρή, αλλά τότε ήταν που συνειδητοποίησα πόσο πολύ μου άρεσε η γραφή και, από τότε, ξεκίνησα σιγά σιγά.

Στο μέλλον θέλω να ….

ζω κοντά στην οικογένειά μου — Ελληνίδα μάνα, τι να πω! — με τα γατάκια μου και να γράφω ιστορίες που να φέρνουν το χαμόγελο στα χείλη των ανθρώπων.

Share