Loading...
Συνέντευξη: Κωνσταντίνα Τσιάρα '09

Συνέντευξη: Κωνσταντίνα Τσιάρα '09

Μιλήσαμε με την Κωνσταντίνα Τσιάρα, απόφοιτη του Anatolia High School της τάξης του ’09. Η Κωνσταντίνα μετά την αποφοίτησή της από το Κολλέγιο Ανατόλια, φοίτησε στην Αρχιτεκτονική στο ΑΠΘ και συνέχισε για μεταπτυχιακές σπουδές στο Advanced Architectural Design στο UC Berkeley στη Νέα Υόρκη. Από το 2022 εργάζεται στην νεοφυή εταιρία Ori Living στη Νέα Υόρκη ως υπεύθυνη για το design και  όλες τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε να δημιουργηθούν έξυπνοι χώροι σε πυκνοκατοικημένες πόλεις χρησιμοποιώντας τα ρομποτικά έπιπλα Ori, τα οποία έχουν διάφορες χρήσεις και παρέχουν τις ίδιες ανέσεις σε λιγότερα τετραγωνικά μέτρα, οδηγώντας στην κατασκευή μικρότερων διαμερισμάτων

Το Κολλέγιο Ανατόλια με βοήθησε να αρχίσω να ανακαλύπτω τον εαυτό μου και να σχεδιάζω τα όνειρα μου

Η καλύτερη ανάμνηση που έχω από το σχολείο …

η αρχή της χρονιάς, το Field Day και Garyfallo Day… μέρες που σου έδιναν πολύ ενέργεια και έμπνευση να γνωρίσεις και να δοκιμάσεις κάτι καινούριο.

Ο αγαπημένος μου καθηγητής / καθηγήτρια ήταν …

η Χριστίνα Δουρής, που μας έμαθε τη σημασία της δημιουργικότητας και με άφησε να πειραματιστώ και να αναπτύξω έναν προσωπικό δημιουργικό τρόπο έκφρασης.

Το αγαπημένο μου σημείο στο campus

τα παγκάκια και το δάσος πίσω από το κτίριο του IΒDP.

Το Κολλέγιο Ανατόλια με βοήθησε να…

αρχίσω να ανακαλύπτω τον εαυτό μου και να σχεδιάζω τα όνειρα μου .

Τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την ταυτότητα των αποφοίτων του Κολλεγίου Ανατόλια είναι …

η αγάπη για το σχολείο και το ενδιαφέρον να βοηθήσει ο ένας τον άλλον.

Για μένα το Κολλέγιο Ανατόλια είναι …

ένα σημείο αναφοράς. Οι πιο κοντινοί μου άνθρωποι σήμερα παραμένουν οι φίλοι μου από το σχολείο παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια ζω στο εξωτερικό.

Το καλύτερο κομμάτι της δουλειάς μου είναι…

να εργάζομαι με μια ομάδα που με εμπνέει, με βοηθά να γίνομαι καλύτερη κάθε μέρα και προσπαθεί να αλλάξει το μέλλον.

Θεωρώ σημαντική στιγμή στην επαγγελματική μου διαδρομή …

τις μεταπτυχιακές μου σπουδές και την εργασία μου στον κόσμο των startup, που μου έδειξαν πόσο σημαντικό είναι να πιστεύεις στον εαυτό σου και ότι με μεθοδικότητα, επιμονή, σωστή κατανόηση των συγκυριών και όραμα μια πολύ φιλόδοξη ιδέα ή στόχος μπορούν να γίνουν πραγματικότητα.

Στο μέλλον θέλω να ….

μπορέσω να επηρεάσω τον τρόπο με τον οποίο βιώνουμε τον χώρο στον οποίο ζούμε, ώστε το design να είναι πιο προσβάσιμο σε όλους και προσαρμοσμένο στις συγχρονες κοινωνικές και κλιματικές ανάγκες.

Share