Loading...
Meet my city | Δάφνη Μποκ - Σιδηροπούλου

Meet my city | Δάφνη Μποκ - Σιδηροπούλου

Η Δάφνη Μποκ – Σιδηροπούλου απόφοιτη του Anatolia High School της τάξης του ’23,  μας ξεναγεί στο Μάασριχτ της Ολλανδίας όπου ζει και σπουδάζει Ευρωπαϊκο Δίκαιο στο Maastricht University.

Ποια είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφθεί κανείς την πόλη σου;

Το καλοκαίρι, επειδή έχει καλό καιρό χωρίς υπερβολική ζέστη. Το Μάαστριχτ είναι γενικά μια βροχερή πόλη, οπότε η ομπρέλα είναι απαραίτητο αξεσουάρ για όλους!

Ποιο μουσείο/αξιοθέατο αξίζει να επισκεφθεί κανείς;

Αν και μικρή πόλη, το Μάαστριχτ έχει αρκετά μουσεία, όπως το Natuurhistorisch Museum (Μουσείο Φυσικής Ιστορίας), το Fotomuseum aan het Vrijthof και το αγαπημένο μου, το Bonnefanten Museum. Εκεί μπορεί κανείς να θαυμάσει έργα τέχνης από τον Μεσαίωνα μέχρι και σύγχρονα, με πιο γνωστά ανάμεσά τους τα έργα της Φλαμανδικής Σχολής  των καλλιτεχνών Bruegel και Rubens. Εκτός από τη μόνιμη συλλογή, φιλοξενεί και εκθέσεις σύγχρονης κυρίως τέχνης. Επίσης, στο κέντρο του  Μάαστριχτ βρίσκεται ένα πανέμορφο βιβλιοπωλείο αλλά και αξιοθέατο, το Dominicanen, που λειτουργεί σε μια εκκλησία γοτθικού ρυθμού με εντυπωσιακά βιτρό και τοιχογραφίες.

Τι μπορεί να κάνει κανείς δωρεάν;

Μια βόλτα με τα πόδια ή με ποδήλατο στις όχθες του ποταμού Maas ή στο πάρκο Stadspark, όπου υπάρχει ποτάμι με υδρόβια πτηνά καθώς και πάρκο με ελάφια και εξωτικά πτηνά, είναι οι ιδανικές δωρεάν δραστηριότητες στην πόλη όταν ο καιρός το επιτρέπει!

Ποιο εστιατόριο προτείνεις;

Το Μάαστριχτ είναι πόλη με τοπική αλλά και διεθνή κουζίνα. Για παραδοσιακό ολλανδικό φαγητό θα πρότεινα το εστιατόριο “de Gouverneur”, το οποίο εκτός από ολλανδική κουζίνα προσφέρει και πάνω από 300 είδη μπύρας. Όσοι προτιμούν τις διεθνείς γεύσεις, δεν έχουν  παρά να επισκεφθούν το βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο “Harry’s”, το οποίο προσφέρει ιδιαίτερες γεύσεις σε μια πολυτελή ατμόσφαιρα.

Ποια μέρη προτείνεις για διαμονή;

Η περιοχή Wyck είναι αδιαμφισβήτητα το ιδανικό μέρος για διαμονή τόσο για τουρίστες, όσο και για μόνιμους κατοίκους. Πρόκειται για μια γραφική γειτονιά με κτίρια του 17ου κυρίως αιώνα, πλακόστρωτους δρόμους και αρκετή βλάστηση. Είναι ήσυχη αλλά ταυτόχρονα κοντά στο κέντρο, και πολλοί τη θεωρούν ως την ομορφότερη περιοχή του Μάαστριχτ.

Υπάρχει κάτι που αξίζει να αγοράσει κανείς;

Ένα τοπικό έδεσμα της ευρύτερης περιοχής του Μάαστριχτ, του Λιμβούργου, είναι το Limburgse Vlaai. Το vlaai είναι μια τάρτα με φρούτα, συχνότερα κεράσι ή βερίκοκο, και είναι πεντανόστιμο αν αγοραστεί από παραδοσιακό φούρνο, όπως αυτόν δίπλα στον νερόμυλο στο κέντρο της πόλης. Επίσης, η Ολλανδία φημίζεται για τα τυριά της και  τις παραδοσιακές βάφλες Stroopwafels.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσει κανείς την πόλη σου;

Το Μάαστριχτ είναι αρκετά μικρή πόλη και για να την ανακαλύψει κάποιος επισκέπτης, ιδανικό θα ήταν να το κάνει με τα πόδια ή με ποδήλατο. Εξάλλου, η Ολλανδία είναι η χώρα των ποδηλάτων! Επίσης, καθώς μεγάλο τμήμα του κέντρου είναι πεζοδρομημένο, μπορεί κανείς να δει τις όμορφες γωνιές της πόλης χωρίς αυτοκίνητο.

Share