Loading...

Οι Αγώνες Λόγου γίνονται διεθνείς

 

Οι Αγώνες Λόγου γίνονται διεθνείς

 

Η τρίτη κατά σειρά διοργάνωση των Αγώνων Λόγου που διοργάνωσε το Κολλέγιο Ανατόλια τον Ιανουάριο του 2017 είχε την πρώτη της συμμετοχή από το εξωτερικό, καθώς για πρώτη φορά πήραν μέρος μαθητές από το Ευρωπαϊκό Σχολείο των Βρυξελλών.

Φέτος διαγωνίστηκαν 356 μαθητές από 42 σχολεία της Ελλάδας στις κατηγορίες των Διττών Λόγων, του Προτρεπτικού Λόγου, της Εκφραστικής Ανάγνωσης και του Αυθόρμητου Λόγου, έχοντας την ευκαιρία να επιχειρηματολογήσουν, να εκφράσουν τις θέσεις και ανησυχίες τους και να ασκηθούν στην ανάγνωση των λογοτεχνικών κειμένων.

Το Κολλέγιο Ανατόλια ανέδειξε τρεις πρώτους μεταξύ ίσων: την Κωνσταντίνα Χειλαδάκη στον Αυθόρμητο Λόγο, την Αθηνά – Ζαχαρούλα Δίτσιου και την Αφροδίτη Μιχαλάκη στην Εκφραστική Ανάγνωση. Δύο μαθήτριες η Ιλιάνα Αξαρλόγλου και η Ελευθερία Καπάζογλου απέσπασαν επαίνους στον Προτρεπτικό Λόγο. Στους φιναλίστ των κατηγοριών τους μπήκαν οι Κωνσταντίνα Χειλαδάκη και Αλέξανδρος Αντωνιάδης (Αυθόρμητος Λόγος), Αθηνά Ζαχαρούλα Δίτσιου και Αφροδίτη Μιχαλάκη (Εκφραστική Ανάγνωση), Μαρία Ελένη Ζίγκα (Προτρεπτικός Λόγος), Μαρία Αναγνωστοπούλου, Ισίδωρος Καραποστόλης και Κυριακή Ίκα (Διττός Λόγος).  

 
 

Share