Loading...

Παρουσίαση επιστημονικής εργασίας σε διεθνές συνέδριο STEM

 

Μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα επιστημονική εργασία παρουσίασε την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου ο καθηγητής Χημείας του Κολλεγίου Ανατόλια και συντονιστής του STEM δρ. Ηλίας Καλαμπόκης στο 3ο Διεθνές Συμπόσιο Πράσινης Χημείας για το Περιβάλλον, την Υγεία και την Ανάπτυξη, που διοργανώθηκε στη Σκιάθο. 

Η εργασία με τίτλο «Microwave assisted Biodiesel Synthesis: a High School Green Teaching Lab Module» εκπονήθηκε εξολοκλήρου στο εργαστήριο του σχολείου, με τη σημαντική συμβολή της Βίλης Ζαχαροπούλου, της Βίλης Κοΐδη και του Λάζαρου-Μάριου-Κωνσταντίνου Χαλκιά, αποφοίτων του Ανατόλια και βοηθών στο επιστημονικό πρόγραμμα «Summer Science». Η εργασία προτείνει ένα διδακτικό μοντέλο για την παρασκευή βιοντίζελ συνδυάζοντας την κατανόηση της παραδοσιακής Χημείας και των μελλοντικών της τάσεων - Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, Μικροκύματα, Πράσινη Χημεία, Βασικές Έννοιες Χημείας.

Παράλληλα ο Δρ. Καλαμπόκης προήδρευσε στη συνεδρία της Πράσινης Εκπαίδευσης, επιβεβαιώνοντας τη σημαντική δραστηριότητα και τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Κολλεγίου Ανατόλια στην πράσινη διδακτική προσέγγιση.

Share