Loading...

Πανελλήνιο Τουρνουά Forensics 2013

 

Πανελλήνιο Τουρνουά Forensics

Από τις 4 έως 7 Απριλίου 2013 πραγματοποιείται στο Κολλέγιο Ανατόλια το Πανελλήνιο Τουρνουά Forensics 2013, ένας διαγωνισμός που μετρά 34 χρόνια ζωής. Το επίπεδο των αγγλικών, η δύναμη της πειθούς και του δημόσιου λόγου, αλλά και η εκφραστική ικανότητα του μαθητή αξιολογούνται στον συγκεκριμένο διαγωνισμό που περιλαμβάνει έξι κατηγορίες: Debate, Group Discussion, Impromptu Speaking, Original Oratory, Duet acting και Oral Interpretation of Literature. 


Στη φετινή διοργάνωση λαμβάνουν μέρος μαθητές από 15 σχολεία της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας: American Community School, Κολλέγιο Ανατόλια, Αρσάκειο Σχολείο Πάτρας, Campion School, Εκπαιδευτήρια Κωστέα – Γείτονα, Εκπαιδευτική Αναγέννηση, Εκπαιδευτήρια Γείτονα, HAEF, Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη, Σχολή Μωραϊτη, Pierce American College of Greece, Pinewood American International School, St. Catherine’s British School, St. Lawrence College, 3ο Γενικό Λύκειο Παλαιού Φαλήρου.

Η ιστορία των Forensics

Τα Forensics ξεκίνησαν στις αρχές της δεκαετίας του ‘ 70 ως μία πρωτοβουλία καθηγητών Αγγλικών από το Κολλέγιο Ανατόλια, το Κολλέγιο Αθηνών και τo Pinewood International School, που δημιούργησαν το Forensics Society. Ο σκοπός ήταν μαθητές διαφορετικών σχολείων να έχουν την ευκαιρία να διεξάγουν μεταξύ τους συζητήσεις και να κάνουν ομιλίες ώστε να βελτιώσουν την εκφραστική τους ικανότητα στην αγγλική γλώσσα. Σύντομα, η «κοινωνία» των Forensics διευρύνθηκε με τη συμμετοχή και άλλων σχολείων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Αρχικά το τουρνουά διεξαγόταν το φθινόπωρο στην Αθήνα και την άνοιξη στη Θεσσαλονίκη. Στη δεκαετία του ’80 καθιερώθηκε η διεξαγωγή ενός τουρνουά ετησίως - τη μία χρονιά στην Αθήνα και την άλλη στη Θεσσαλονίκη - ενώ αποφασίστηκε η συμμετοχή σχολείων αποκλειστικά από την Ελλάδα.  

 

Share