Loading...

Συμμετοχή του Κολλεγίου Ανατόλια στην Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων Ελλάδος

 

Συμμετοχή του Κολλεγίου Ανατόλια στην Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων Ελλάδος

Από τις 19 έως τις 21 Δεκεμβρίου 2014 πρόκειται να διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη η επετειακή 30ή Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος, μία εκδήλωση που θα συγκεντρώσει περισσότερους από 150 από την Ευρώπη στη Θεσσαλονίκη.

Οι συμμετέχοντες θα γνωριστούν, θα συζητήσουν επίκαιρα θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής, θα εκφράσουν τις απόψεις τους και θα βιώσουν μια εμπειρία μη τυπικής μάθησης, με έμφαση στην ιδιότητα του Ευρωπαίου πολίτη.

Στο πλαίσιο της συνδιάσκεψης, διάρκειας 3 ημερών, οι μαθητές θα ασχοληθούν στις Επιτροπές τους με διαφορετικά θέματα ευρύτερου ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος. Κάθε μαθητής θα δηλώσει την επιτροπή της επιλογής του κάνοντας προετοιμασία πάνω στο προεπιλεγμένο θέμα μέχρι την ημέρα της Συνδιάσκεψης. Η γλώσσα εργασίας της Συνδιάσκεψης είναι η αγγλική.

Την ομάδα του Κολλεγίου Ανατόλια αποτελούν φέτος οι μαθητές Ιφιγένεια Μουμτζή, Άλκηστη Κεσίδη, Κατερίνα Κυριακίδου και Μάρκος Μαρκάκης με αναπληρωματική τη μαθήτρια Σοφία Μητρούση. Τους μαθητές του Κολλεγίου προετοίμασε η καθηγήτρια Έφη Βαρακλιώτου, σύμβουλος του ομίλου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων.

 
 

Share