Loading...

F1 in Schools: Η TEAM RESET στις καλύτερες ομάδες του κόσμου

 

F1 in Schools: Η TEAM RESET στις καλύτερες ομάδες του κόσμου

Την 11η θέση στους παγκόσμιους τελικούς της Διοργάνωσης “F1 in Schools» κατέλαβε η TEAM RESET. Η ομάδα του Κολεγίου Ανατόλια εκπροσώπησε την Ελλάδα στa «F1 in schools world finals» που διεξήχθησαν από τις 13 έως τις 16 Σεπτεμβρίου 2015 στη Σιγκαπούρη, με τη συμμετοχή 47 ομάδων από 30 χώρες. Η εξαμελής ομάδα του Κολεγίου Ανατόλια, πρωταθλήτρια Ελλάδος του 2015, παρά την πρόσφατη ριζική ανανέωση της σύνθεσής της, είχε αξιοπρόσεκτη παρουσία. Κατέλαβε την 11η θέση σε γενική βαθμολογία, όπως αυτή προέκυψε από την αξιολόγηση του αγωνιστικού μέρους, του portfolio, του περιπτέρου και των δοκιμασιών σε γνώσεις design, engineering και enterprise. Στα θετικά της συμμετοχής της, ήταν ότι η TEAM RESET δεν είχε κανέναν βαθμό ποινής, καθώς ήταν απόλυτα εναρμονισμένη με τους κανονισμούς των αγώνων.

Στον διαγωνισμό knock out, ο οποίος αποτελεί την κορυφαία δοκιμασία αμαξιδίου και «οδηγού», η TEAM RESET κατέλαβε την 3η θέση. Η ομάδα ανταγωνίστηκε πολύ ισχυρές ομάδες οι οποίες είχαν την υποστήριξη Πανεπιστημίων, τεχνολογικών κολοσσών και μεγάλων χορηγών. Η σύνθεση της ομάδας ήταν από τις πιο νεανικές των αγώνων και το γεγονός αυτό προσδίδει ακόμα μεγαλύτερη σημασία στην επιτυχία. Η TEAM RESET απέδειξε ότι οι νέοι της Ελλάδας είναι σε θέση να ανταγωνιστούν τους καλύτερους από όλο τον κόσμο και η χώρα μας αξίζει τον παγκόσμιο σεβασμό.


Διάκριση για τον Νίκο Σαμαρά, αρχηγό της TEAM RESET

O Νίκος Σαμαράς, αρχηγός της TEAM RESET επελέγη στους 25 μαθητές από όλο τον κόσμο που συμμετείχαν στους τελικούς της F1 in schools, για να διαγωνιστεί στην τελική φάση της Randstad Williams Engineering Academy, η οποία θα λειτουργήσει για πρώτη φορά εφέτος, με σκοπό να εκπαιδεύσει μαθητές από όλο τον κόσμο που στοχεύουν σε μια καριέρα ως μηχανικοί της Formula 1. Η συμμετοχή αυτή, παρότι δεν οδήγησε στους 11 που τελικά επελέγησαν, αποτέλεσε μια σημαντική διάκριση δεδομένου και του νεαρού της ηλικίας του Νίκου Σαμαρά. Παράλληλα αποδεικνύει το υψηλό επίπεδο των μαθητών του σχολείου αλλά και την τεράστια ώθηση που τους δίνει η ενασχόληση με το project «F1 in schools». 

 
 

Share