Loading...

Tracy Hall. Νέο και πάντα αγαπημένο

 

Tracy Hall. Νέο και πάντα αγαπημένο

Είτε ως χώρος πρωινών συγκεντρώσεων, ανακοινώσεων και εκδηλώσεων, είτε ως σκηνικό σχολικών γιορτών, το  Tracy Hall κατείχε πάντα περίοπτη θέση στη καθημερινότητα του Κολλεγίου, στη ζωή, τις εμπειρίες και τις αναμνήσεις μαθητών και αποφοίτων.

Σήμερα, η  «καρδιά» του σχολείου χτυπά ακόμη πιο δυνατά εκεί, με την ανακαίνιση και συνολική αναβάθμιση του χώρου η οποία έγινε χάρη στη δωρεά της αποφοίτου Μίνας Νομίδου Πατέρα ’79 και του Ευάγγελου Πατέρα στη μνήμη του Δημοσθένη Νομίδη ’46. Τα επίσημα εγκαίνια του «νέου» Tracy Hall έγιναν τον περασμένο Οκτώβριο παρουσία των δύο δωρητών, του Προέδρου του Κολλεγίου Ανατόλια Πάνου Βλάχου και μαθητών του σχολείου. Στη σύντομη και λιτή τελετή, δύο παιδιά ευχαρίστησαν από καρδιάς και εκ μέρους των συμμαθητών τους τους δύο δωρητές για έναν χώρο που χρησιμοποιούν και απολαμβάνουν καθημερινά στο πλαίσιο του σχολικού τους προγράμματος εκτός μαθημάτων. Η κεντρική ιδέα της ανακαίνισης ήταν η δημιουργία ενός σύγχρονου χώρου που να ανταποκρίνεται στις νέες ανάγκες του σχολείου, στις πολλαπλές λειτουργικές απαιτήσεις ενώ ταυτόχρονα  να έχει ένα σύγχρονο αισθητικά χαρακτήρα. Η επιλογή του κίτρινου χρώματος για την οροφή και τις γραφιστικές επιφάνειες του πλευρικού τοίχου, αφενός παραπέμπει στο χρώμα του σήματος του Κολλεγίου Ανατόλια, ενώ ταυτόχρονα προσδίδει ευχάριστο και δυναμικό χαρακτήρα στον χώρο. Την ανακαίνιση ανέλαβε το αρχιτεκτονικό γραφείο Π. Mακρίδης  + Συνεργάτες.

Λεζάντα: Από αριστερά Πέτρος Μακρίδης, Ιωάννα Τσιτσικλή, Πάνος Βλάχος, Ελεάννα Μακρίδου, Μίνα Νομίδου Πατέρα,William McGrew, Βαγγέλης Πατέρας

 
 
 
 
 
 
 

Share