Loading...

To IB του Κολλεγίου Ανατόλια στην Εμπορική Μαθητική Έκθεση 2017 με το Εarthly

 

To IB του Κολλεγίου Ανατόλια στην Εμπορική Μαθητική Έκθεση 2017

με το “Εarthly”: Παίξτε και σώστε το περιβάλλον

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου

9:30 – 15:00, Εμπορικό Κέντρο “Mediterranean Cosmos”

 

Το πρώτο online παιχνίδι στο οποίο οι χρήστες ανταγωνίζονται για να σώσουν το περιβάλλον παρουσιάζει το IB Diploma Program του Κολλεγίου Ανατόλια στην Εμπορική Μαθητική Έκθεση 2017, την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου, στο Εμπορικό Κέντρο Mediterranean Cosmos. Η έκθεση διοργανώνεται από το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece” και παρουσιάζει  καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες που δημιούργησαν μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων  στο πλαίσιο του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση». Η έκθεση είναι ανοιχτή για το κοινό και επισκέψιμη από τις 9:30 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι.

Το ΙΒ διαγωνίζεται με το «Εarthly», online παιχνίδι που συνδυάζει την περιβαλλοντική συνείδηση, την εταιρική κοινωνική ευθύνη, τη διασκέδαση, την αυξανόμενη επιρροή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με τους σκοπούς του διαγωνισμού: την προσομοίωση ενός εταιρικού περιβάλλοντος που καλλιεργεί την ομαδικότητα, την καινοτομία, τη δημιουργικότητα και την επιχειρηματικότητα.

Ο χρήστης κατεβάζει την εφαρμογή στο κινητό του και αναλαμβάνει «πράσινες» αποστολές: κάνει ανακύκλωση, χρησιμοποιεί υφασμάτινες τσάντες, και μετακινείται με το λεωφορείο αντί του ΙΧ. Κάθε αποστολή πιστοποιείται από φωτογραφία η οποία αναρτάται και δίνει πόντους στον χρήστη στην περίπτωση που τα μέλη της κοινότητας την εγκρίνουν.  

Με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Αθηνάς Λιόντα και Αντιγόνης Πυροβέτση, πέντε μαθητές του ΙΒ 2 συγκέντρωσαν μια ομάδα 11 μαθητών του ΙΒ1 , οι οποίοι με κριτήριο τις γνώσεις τους και το ενδιαφέρον τους για τον χώρο των επιχειρήσεων στελέχωσαν τα τμήματα παραγωγής, χρηματοοικονομικών και μάρκετινγκ της εικονικής επιχείρησης. Τα παιδιά είχαν την εθελοντική/συμβουλευτική υποστήριξη του ΙΚΕΑ.

 
 
 
 
 
 

Share