Loading...

Παρουσίαση του Προγράμματος IBDP: 14 Μαρτίου 2018

 

Παρουσίαση του Προγράμματος IBDP του Κολλεγίου Ανατόλια

Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018, 18:30 στο θέατρο Raphael Hall


Tο τμήμα Διεθνούς Απολυτηρίου (International Baccalaureate Diploma Programme – IBDP) είναι το πιο ενδεδειγμένο πρόγραμμα σπουδών για μαθητές/τριες που τελειώνουν την Α΄ Λυκείου και ενδιαφέρονται να σπουδάσουν σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Το πρόγραμμα του Διεθνούς Απολυτηρίου διδάσκεται σε 3.100 σχολεία και είναι αναγνωρισμένο από το ελληνικό κράτος (Ν.2327/95) ως “ισότιμο και αντίστοιχο” με το Απολυτήριο του Γενικού Λυκείου. Είναι ένα ευέλικτο πρόγραμμα σπουδώνπου επιτρέπει στους μαθητές να επιλέξουν οι ίδιοι τα μαθήματά τους, υποστηρίζοντας την ευρυμάθεια αλλά επιτρέποντας και την εξειδίκευση, ενώ εστιάζει στην ανάπτυξη δεξιοτήτων (μεταξύ άλλων στην ερευνητική, κριτική, αναλυτική ικανότητα). Το Πρόγραμμα απευθύνεται κυρίως σε μαθητές που έχουν αποφασίσει μετά το λύκειο να σπουδάσουν στο εξωτερικό και αναγνωρίζεται ως ιδιαίτερο προσόν από Ευρωπαϊκά και Αμερικανικά Πανεπιστήμια λόγω των υψηλών του ακαδημαϊκών απαιτήσεων και της σφαιρικής μόρφωσης που παρέχει. Απόφοιτοι του τμήματος IBDP του Ανατόλια έχουν γίνει δεκτοί σε κορυφαία πανεπιστήμια σε ολόκληρο τον κόσμο (Harvard, Yale, Princeton, MIT, Stanford, Cambridge, Oxford, Imperial College, University College London κα.) για όλες τις ειδικότητες.

Στην ιστοσελίδα του Ανατόλια www.anatolia.edu.gr/ibdp θα βρείτε πληροφορίες και περιγραφή κάθε μαθήματος. 

Η παρουσίαση απευθύνεται σε μαθητές/τριες της Α^27 Λυκείου και τους γονείς τους

Η Διευθύντρια του Τμήματος IBDP, Άννα Μπίλλη-Πετμεζά, θα είναι στη διάθεσή τους να συζητήσει όποιες απορίες ή αμφιβολίες έχουν και να εξηγήσει πώς θα μπορούσε το πρόγραμμα να ανταποκριθεί στα σχέδια των παιδιών για τη μελλοντική τους πορεία στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και τις ανώτερες σπουδές τους. 

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κ. Μπίλλη-Πετμεζά στο τηλέφωνο 2310 398-296 και στο email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

 

Share