Loading...

Ινδία – Ελλάδα: Μύθοι , ιστορία και… μαγειρική

 

Ινδία – Ελλάδα: Μύθοι , ιστορία και… μαγειρική

 

Το Κολλέγιο Ανατόλια έγινε η αφετηρία για ένα ταξίδι γνωριμίας με την Ελλάδα για 12 μαθητές του σχολείου St Mark’s Senior που βρίσκεται στο Νέο Δελχί της Ινδίας. Οι Ινδοί μαθητές επισκέφθηκαν το σχολείο τον περασμένο Μάρτιο ως αποτέλεσμα της συνεργασίας και των σχέσεων που ανέπτυξαν με μαθητές μας που παρακολουθούν το club «Myth and Logic» και φιλοξενήθηκαν από παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου. 

Μαζί με μαθητές της Γ´ Γυμνασίου του 1ου Γυμνασίου ταξίδεψαν στην Καστοριά όπου επισκέφθηκαν θαυμάσια μνημεία της πόλης και της περιοχής. Η συνέχεια δόθηκε στα θρανία του Κολλεγίου στα οποία οι μαθητές κάθισαν και παρακολούθησαν μαθήματα Νέων Ελληνικών, Μουσικής και Θρησκευτικών. Στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών παρουσίασαν και τη συγκριτική εργασία που έκαναν στην αρχαιοελληνική και την ινδική μυθολογία.

Η μαγειρική, ως στοιχείο των πλούσιων πολιτιστικών παραδόσεων των δύο χωρών, αποτέλεσε ξεχωριστό κεφάλαιο. Οι Ινδοί μαθητές ετοίμασαν στους κήπους του σχολείου ένα πικνίκ με ελληνικές και ινδικές γεύσεις και στο οποίο παρευρέθηκε η επίτιμη πρόξενος της Ινδίας στη Θεσσαλονίκη κα Υβόννη Αλεξανδρίδου.

Κατά την τελευταία ημέρα της παραμονής τους στην Ελλάδα τα παιδιά μίλησαν για την Ινδία, το Νέο Δελχί και το σχολείο τους, ενώ μαζί με τον Όμιλο Παραδοσιακών Χορών παρουσίασαν χορούς αντιπροσωπευτικούς της ελληνικής και ινδικής παράδοσης. Η επίσκεψη έκλεισε με την ευχή να συνεχιστεί ακόμη πιο συστηματικά η συνεργασία των δύο σχολείων.        

 
 
 
 
 
 

Share