Loading...

Εθισμός και απώλεια ελευθερίας. Μία ομιλία για εφήβους.

 

Εθισμός και απώλεια ελευθερίας. Μία ομιλία για εφήβους.

Tη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου παρακολούθησαν στο Raphael Hall την ομιλία με θέμα Εθισμός και Έφηβοι: Η απώλεια της Ελευθερίας. Για το θέμα, που απασχολεί πολλούς εφήβους, γονείς και εκπαιδευτικούς, μίλησε ο Κώστας Γκαρέλης, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και υπεύθυνος του θεραπευτικού προγράμματος του Κέντρου Έρευνας Συμπεριφορών Εθισμού "Απεξάρτηση".

Ο κ. Γκαρέλης εξήγησε τί είναι ο εθισμός, πώς προκαλείται και πού οδηγεί, ποιες ουσίες τον προκαλούν, ποιοι είναι οι βασικοί παράγοντες πρόληψης, και με ποιον τρόπο μπορούν να βοηθηθούν οι έφηβοι που αντιμετωπίζουν επικίνδυνες καταστάσεις ή συμπεριφορές.

Η παρουσίαση υπήρξε ιδιαίτερα επιτυχημένη και ως προς το περιεχόμενο, και ως προς τη δομή της. Κατάφερε να κεντρίσει το ενδιαφέρον των παιδιών και να τα ενημερώσει σε βάθος. Η χρήση εικόνων και η αμεσότητα του λόγου  βοήθησε τους μικρούς ακροατές να κατανοήσουν έννοιες, οι οποίες δεν τους είναι ακόμα πολύ οικείες. Οι πολλές ερωτήσεις που ακολούθησαν ήταν η καλύτερη απόδειξη.

 
 

Share