Loading...

Διαγωνισμός πειραμάτων φυσικών επιστημών – στην 1η και 2η θέση το Κολλέγιο Ανατόλια

 

Διαγωνισμός πειραμάτων φυσικών επιστημών – στην 1η και 2η θέση το Κολλέγιο Ανατόλια

Από την αρχή της χρονιάς τα εργαστήρια του σχολείου έγιναν χώρος πυρετώδους προετοιμασίας για τον ετήσιο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πειραμάτων – EUSO. Από το διαγωνισμό αυτό επιλέγονται οι δύο τριμελείς ομάδες μαθητών Λυκείου που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στη 16η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών. (European Union Science Olympiad/EUSO).

Η προετοιμασία έδωσε καρπούς, καθώς οι δύο ομάδες των Λυκείων του Κολλεγίου Ανατόλια κυριάρχησαν στην πρώτη φάση του διαγωνισμού καταλαμβάνοντας την 1η και τη 2η θέση μεταξύ των σχολείων της Θεσσαλονίκης. Η ομάδα του Β’ Λυκείου (Δημήτρης Καραδέδος, Χριστόδουλος Μίνος, Χρήστος Τσιρίκας) κατέκτησε την 1η θέση και η ομάδα του Α’ Λυκείου (Ευάγγελος Αξαρλόγλου, Δημήτριος Χρυσάφης, Αλέξαδρος Τσατσούλης) κατέκτησε τη 2η θέση.

Συγχαρητήρια στους μαθητές και στους καθηγητές-συμβούλους τους (Αβραμίδου, Γουλής, Δάρα, Δημάρατος, Κουτσογεωργίου, Κρημνιανιώτης) και ευχές για καλή επιτυχία στην επόμενη φάση του Διαγωνισμού.

 
 
 
 
 

European Union Science Olympiad - EUSO

Η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών (European Union Science Olympiad - EUSO, http://euso.eu/) είναι ένας μαθητικός πειραματικός διαγωνισμός στα μαθήματα φυσικών επιστημών (Φυσική - Χημεία - Βιολογία) στον οποίο συμμετέχουν τριμελείς ομάδες μαθητών Α΄ και Β΄ Λυκείου από όλες τις χώρες - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι ομάδες που θα επιλεγούν από όλους τους τοπικούς διαγωνισμούς, συμμετέχουν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Νότιας Ελλάδας και τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βόρειας Ελλάδας. Από τον κάθε τελικό διαγωνισμό θα επιλεγεί μια τριμελής ομάδα μαθητών που θα συμμετάσχει Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών - EUSO.

 
Κατεβάστε από εδώ τη λίστα των αποτελεσμάτων
 

Share