Loading...

Ο Αθλητισμός Ενώνει!

 

Ο Αθλητισμός Ενώνει!

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωνικής Προσφοράς Service as Action, το Κολλέγιο Ανατόλια φιλοξένησε τον Αθλητικό Σύλλογο ΑμεΑ Κλειώ Θεσσαλονίκη και τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών (Πα.Σ.Πα) σε μία δράση με υψηλή εκπαιδευτική αξία που προκάλεσε πολύ όμορφα συναισθήματα σε όσους συμμετείχαν και σε όσους την παρακολούθησαν.

Τα τέσσερα τμήματα της Β΄ Γυμνασίου υπό την καθοδήγηση των συμβούλων καθηγητών τους πήραν την πρωτοβουλία να οργανώσουν στο Κλειστό Γυμναστήριο αγώνες στα παραολυμπιακά αγωνίσματα goalball και boccia.

Οι μαθητές κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς σε πολλές συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν με τον κ. Γιώργο Μαθά, Υπεύθυνο Ανάπτυξης της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας ΑμεΑ και με τον κ. Γιώργο Αυγουστίδη, Πρόεδρο του Παραρτήματος Μακεδονίας-Θράκης του Πα.Σ.Πα., ενημερώθηκαν για την παραπληγικότητα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι και οι αθλητές με αναπηρίες και στη συνέχεια προπονήθηκαν στα αγωνίσματα goalball, πετοσφαίρισης (βόλεϊ) καθιστών και boccia. Το δεύτερο μέρος της δράσης, προέβλεπε την ευαισθητοποίησε των μαθητών του σχολείου και με το σύνθημα «Ο Αθλητισμός Ενώνει!» διοργάνωσαν την εκδήλωση, ενώ προσέφεραν και οικονομική ενίσχυση στους δύο Συλλόγους με χρηματικό ποσό που συγκέντρωσαν.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο του σχολείου μας, το οποίο είναι προσβάσιμο σε άτομα με κινητικές αναπηρίες. Στο αγώνισμα του goalball συμμετείχε η ομάδα του Α.Σ. ΑμεΑ Κλειώ Θεσσαλονίκη με την ομοσπονδιακή προπονήτρια Μένη Κεσσανοπουλου. Στο αγώνισμα του boccia συμμετείχαν οι μαθητές των τμημάτων 2c/A και 2d/a που προκρίθηκαν στους ενδοτμηματικούς αγώνες που είχαν προηγηθεί.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τη διοργάνωση και αντιλήφθηκαν τις δυνάμεις που κρύβει μέσα του ο κάθε άνθρωπος αναθεωρώντας τις απόψεις για το τι είναι εφικτό και σημαντικό στη ζωή μας. Ήταν μια μέρα χαράς και αισιοδοξίας για όλους!

 
 
 
 

Share