Loading...
Menu

Μιά βραδιά χωρίς . . . φόβους με οικοδεσπότη το Anatolia Elementary School

Την Τετάρτη, 4 Ιουνίου, στο Raphael Hall του Κολλεγίου Ανατόλια γονείς και εκπαιδευτικοί είχαν τη χαρά να παρακολουθήσουν μια πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα με θέμα «Οι φόβοι και οι φοβίες των παιδιών».  Ο κόσμος γέμισε τον κλιματιζόμενο χώρο και έμεινε εκεί μέχρι το τέλος της εκδήλωσης δείχνοντας την ικανοποίησή του για την άψογη διοργάνωση.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο κος R. Jackson, πρόεδρος του Κολλεγίου Ανατόλια και ο κος Γ. Καρατάσιος, Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, ο οποίος εξήρε την πρωτοβουλία του ΑΝΑΤΟΛΙΑ και πρότεινε συνεργασία με τη δημόσια εκπαίδευση.  Στη συνέχεια έγινε παρουσίαση από την ψυχολόγο κα Εύα Γιαννούλη μέρους της έρευνας όπου συμμετείχαν παιδιά της Γ’, Δ’, Ε’ και Στ’ τάξης συμπληρώνοντας ένα ερωτηματολόγιο 28 ερωτήσεων.  Η ίδια παρουσίασε μια βιωματική άσκηση για να δείξει τους φόβους των παιδιών.  Ακολούθως η ψυχίατρος κα Χριστίνα Ιωαννίδου αναφέρθηκε στους φόβους και τις φοβίες διαχωρίζοντας τις έννοιες και τους παράγοντες που η οικογένεια παράγει.  Η τελευταία ομιλήτρια κα Αλεξάνδρα Κανέλλη, διδάκτωρ παιδαγωγικής και ψυχολογίας στο Saint Mary of the Woods College τον ΗΠΑ, ανέλυσε τους φόβους και τις φοβίες στο σχολείο.  Στο τέλος οι ομιλήτριες απάντησαν σε ερωτήματα του κοινού ενώ την όλη διοργάνωση επιμελήθηκε ο Διευθυντής του Δημοτικού κος Νίκος Αρναούτης.

Στον μπουφέ όπου συναντήθηκαν γονείς, εκπαιδευτικοί και ομιλητές, όλοι παραδέχθηκαν ότι τέτοιες εκδηλώσεις προάγουν το ρόλο του σχολείου και της οικογένειας.


 

Share

 

Δημοτικό
Β. Σεβενίδη 31A
Τηλ: 2310 398 254
2310 398 370, 2310 398 209
Γραφείο Εγγραφών: 2310 398 438

Νηπιαγωγείο
Τζον Κένεντι 60
Τηλ: 2310 398 275

Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

55535 Πυλαία, Θεσσαλονίκη