Loading...
Menu

Afterschool Activities Α' - Γ' Δημοτικού

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων Α' - Γ' Δημοτικού
  Δευτέρα  Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή
Tae Kwon Do  15:15 - 16:15    15:15 - 16:15     15:15 - 16:15 
Ρυθμική    15:00 - 16:30   15:00 - 16:30   
Στίβος   15:00 - 16:30    15:00 - 16:30  
Basketball 15:00 - 16:30    15:00 - 16:30  
Tennis 15:00 - 16:30  15:00 - 16:30
Κολυμβητήριο     15:00 - 16:15   15:00 - 16:15
Μουσική 15:15 - 16:15   15:15 - 16:15    
STEM 15:15 - 16:15   15:15 - 16:15   15:15 - 16:15
Link 15:15 - 16:15   15:15 - 16:15   15:15 - 16:15
Σκάκι 15:15 - 16:15   15:15 - 16:15   15:15 - 16:15

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη διεξαγωγή των παραπάνω δραστηριοτήτων είναι να συμπληρωθεί ο ελάχιστος αριθμός συμμετοχών.

Όταν το σχολείο είναι κλειστό, δεν πραγματοποιούνται οι απογευματινές δραστηριότητες.

Tae Kwon Do

Τάξεις: Α-Γ
Ημέρες: Δ-Τετ-Παρ
Ώρες: 15:15-16:15

Η πιο διαδεδομένη πολεμική τέχνη, ολυμπιακό άθλημα από το 2000. Τα παιδιά διδάσκονται τεχνικές χεριών και ποδιών, τεχνικές γενικής ενδυνάμωσης, ευλυγισίας, ισορροπίας, εκρηκτικότητας και προσανατολισμού μέσα από αθλητικές ασκήσεις αυτοάμυνας. Στόχος του προγράμματος είναι να επιτευχθεί καλύτερη φυσική κατάσταση, σωματική ενδυνάμωση, έλεγχος βάρους, κοινωνικότητα και αυτοπειθαρχία. Από φέτος οι μαθητές-τριες/αθλητές-τριες θα έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν σε φιλικά και επίσημα πρωταθλήματα και να πιστοποιούν τις ζώνες τους και στην εθνική ομοσπονδία Tae Kwon Do.

Στίβος

Τάξεις: Α-Γ
Ημέρες: Τρ-Πεμ
Ώρες: 15:00-16:30

Ο κλασικός αθλητισμός αποτελεί τη βάση όλων των μορφών της φυσικής αγωγής. Μέσω της εκμάθησης των τεχνικών του κάθε αθλήματος στον στίβο (δρόμος, άλμα, ρίψη) εντοπίζεται και η κλίση του κάθε μαθητή. Στόχος είναι η διεύρυνση και ανάπτυξη των κινητικών ικανοτήτων, της αντοχής, της ταχύτητας, της δύναμης, της ευκινησίας, της ευκαμψίας και της επιδεξιότητας. Επιδιώκεται η συνειδητή και ανεξάρτητη άσκηση, η υγιής αντίληψη του πρωταθλητισμού, το «ευ αγωνίζεσθαι», το ήθος όπως και το ενεργό ενδιαφέρον για τα αθλητικά θέματα.

Ρυθμική Γυμναστική

Τάξεις: Α-Γ
Ημέρες: Τρ-Πεμ
Ώρες: 15:00-16:30

Η ρυθμική γυμναστική είναι ένα ολυμπιακό άθλημα που συνδυάζει γυμναστική με χορό. Είναι ατομικό και ομαδικό άθλημα. Δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να εξοικειωθούν με την άσκηση, να αναπτύξουν νέες σωματικές δυνατότητες και να αποκτήσουν χάρη, αρμονία και έκφραση στην κίνηση. Ξεκινάει σταδιακά με την εκμάθηση στροφών, ισορροπιών, αλμάτων, ακροβατικών στοιχείων και περιλαμβάνει τη χρήση οργάνων (σχοινάκι, μπάλα, στεφάνι, κορδέλα και κορίνες.)

Μπάσκετ

Τάξεις: Α-Γ
Ημέρες: Τρ-Πεμ
Ώρες: 15:00-16:30

Το μπάσκετ αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή ομαδικά αθλήματα παγκοσμίως. Στόχος του προγράμματος είναι η καλλιέργεια του ομαδικού πνεύματος & του υγιούς ανταγωνισμού, η εκμάθηση των τεχνικών του Basketball καθώς και η ψυχαγωγία των παιδιών. Το πρόγραμμα λειτουργεί σε συνεργασία με την ακαδημία Basketball του Σ.Α.Α.Κ., με έμπειρους προπονητές με σημαντικές διακρίσεις σε τοπικό και πανελλήνιο επίπεδο.

Tennis

Τάξεις: Α-Γ
Ημέρες: Τρ-Πεμ
Ώρες: 15:00-16:30

Το άθλημα του Τένις παρουσιάζει μεγάλη άνθηση τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Στόχος του προγράμματος είναι η σωστή εκμάθηση του αθλήματος, η ανάπτυξη μιας σωστής σχέσης του παιδιού με τον αθλητισμό, η βελτίωση της απόδοσής του με τη συμμετοχή του σε αγώνες και η σωστή διαπαιδαγώγηση μέσα από τους κανόνες του αθλήματος και του πνεύματος του "ευ αγωνίζεσθαι". Το πρόγραμμα λειτουργεί σε συνεργασία με την ακαδημία Tennis του Σ.Α.Α.Κ., η οποία τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει σημαντικό έργο στο αναπτυξιακό tennis!

Κολύμβηση

Τάξεις: Α-Γ
Ημέρες: Τετ-Παρ
Ώρες: 15:00-16:15

Η δραστηριότητα της κολύμβησης διεξάγεται στο κολυμβητήριο Star Pool Center. Η κολύμβηση είναι το πιο διαδεδομένο άθλημα στον κόσμο και το πιο σημαντικό στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αποτελεί την καλύτερη μορφή άσκησης για παιδιά κάθε ηλικίας σε συνδυασμό με την ψυχαγωγία. Γυμνάζει ομοιόμορφα όλο το σώμα χωρίς τραυματισμούς. Στόχος του προγράμματος είναι η εξοικείωση των παιδιών με το νερό, η ολοκληρωμένη εκμάθηση τεχνικής των στυλ κολύμβησης και τέλος η βελτίωση της φυσικής τους κατάστασης. Η κολύμβηση αποτελεί εφόδιο για την ζωή των παιδιών που τα επιτρέπει να απολαμβάνουν τη θάλασσα με ασφάλεια.

Σημείωση: Η μεταφορά των μαθητών/-τριών από το σχολείο στο κολυμβητήριο θα γίνεται αποκλειστικά και υποχρεωτικά με τη χρήση σχολικών λεωφορείων. Οι γονείς/κηδεμόνες θα πρέπει να βρίσκονται στους χώρους του κολυμβητηρίου Τετάρτη και Παρασκευή 10 λεπτά πριν την λήξη του προγράμματος για την παραλαβή των παιδιών τους από τους προπονητές.

Μουσική

Τάξεις: Α-Γ
Ημέρες: Δ-Τετ
Ώρες: 15:15-16:15

Στόχος της δραστηριότητας είναι η καλλιέργεια της μουσικότητας των παιδιών , η γνωριμία και η επαφή με τα μουσικά όργανα και η δημιουργία μιας μικρής ορχήστρας. Μέσα από το τραγούδι και το ομαδικό παίξιμο τα παιδιά διαφορετικών ηλικιών, εκτός από την άσκηση της ακουστικής τους αντίληψης, αποκτούν αυτοπεποίθηση, αίσθημα συνεργασίας και ομαδικού πνεύματος, αυτοπειθαρχία και διάθεση να κατακτήσουν υψηλότερους στόχους.

Τα παιδιά που θα δηλώσουν συμμετοχή θα διδαχτούν κρουστά όργανα και θα δημιουργήσουν μια χορωδία (εφόσον συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός παιδιών).

Για τη συμμετοχή των παιδιών στη δραστηριότητα δεν είναι απαραίτητη η προηγούμενη γνώση κάποιου μουσικού οργάνου.

STEM - Νέοι Μηχανικοί και Αλγόριθμοι

Τάξεις: Α
Ημέρες: Δ-Τετ-Παρ
Ώρες: 15:15-16:15

Μέσα από το πρόγραμμα Νέοι Μηχανικοί και Αλγόριθμοι τα παιδιά κατασκευάζουν απλά μοντέλα και μαθαίνουν πειραματικά τη χρησιμότητα των μηχανισμών που συναντούν στο περιβάλλον τους. Με πρωτότυπες κατασκευές που πλαισιώνουν τους μηχανισμούς αυτούς, βρίσκουν εφαρμογές των απλών μηχανών (γρανάζια, τροχαλίες, μοχλοί) στην καθημερινότητά τους και αναζητούν λύσεις σε συγκεκριμένα προβλήματα. Ταυτόχρονα μαθαίνουν τις βασικές αρχές προγραμματισμού μέσα από αλγόριθμους.

STEM - Νέοι Μηχανικοί 2

Τάξεις: Β
Ημέρες: Δ-Τετ-Παρ
Ώρες: 15:15-16:15

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Νέοι Μηχανικοί 2, οι μαθητές της Β Δημοτικού μεταμορφώνονται σε μικρούς επιστήμονες πραγματοποιώντας κατασκευές με εκπαιδευτικό υλικό της σειράς LEGO Education και όλες οι δραστηριότητες συνοδεύονται από ειδικά διαμορφωμένα φύλλα εργασίας που επιτρέπουν στο παιδί να καταγράφει αυτά που έμαθε πειραματιζόμενο. Έτσι τα παιδιά παρατηρώντας τον κόσμο γύρω τους μαθαίνουν να αναρωτιούνται πώς λειτουργεί μια διάταξη ή που χρησιμεύει μια συσκευή και κατασκευάζουν απλά μοντέλα μαθαίνοντας πειραματικά τη λειτουργία τους, τη σωστή δομή μιας κατασκευής, τη μετάδοση κίνησης και το μηχανικό πλεονέκτημα.

STEM in Action

Τάξεις: Γ
Ημέρες: Δ-Τετ-Παρ
Ώρες: 15:15-16:15

Το πρόγραμμα STEM in Action είναι συνέχεια του προγράμματος Νέοι Μηχανικοί, όπου τα παιδιά γνωρίζουν τις πηγές ενέργειας και περνάνε από την μηχανική κίνηση στην ηλεκτρική γνωρίζοντας τον ηλεκτροκινητήρα και την επίδραση που έχει σε αυτόν η αλλαγή της πολικότητας του ρεύματος τροφοδότησής του. Με τη χρήση υπολογιστή δίνουν εντολές στην κατασκευή τους να εκτελέσει συγκεκριμένες δράσεις και με τη χρήση αισθητήρων μπορούν να χτίσουν τους πρώτους αυτοματισμούς, ώστε η κατασκευή να αντιδρά σε ερεθίσματα από το περιβάλλον.

Σκάκι

Τάξεις: Α-Γ
Ημέρες: Δ-Τετ-Παρ
Ώρες: 15:15-16:15

Το σκάκι είναι ένα επιτραπέζιο πνευματικό άθλημα που αποτελεί ένα συναρπαστικό τρόπο δοκιμής των πνευματικών δυνάμεων των παικτών. Γενικά το σκάκι καλλιεργεί και αναπτύσσει σπουδαίες δεξιότητες όπως την πειθαρχία, τον έλεγχος της θέλησης και της αντοχής, την ανάπτυξη της μνήμης, την ετοιμότητα και την εξυπνάδα.

Link

Τάξεις: Α-Γ

"Όσο πιο νωρίς, τόσο καλύτερα"

Το πρόγραμμα του Ανατόλια για τους μαθητές της 1ης-3ης Δημοτικού δίνει έμφαση στην εξερεύνηση και ενθάρρυνση των παιδιών ώστε να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση χρησιμοποιώντας την Αγγλική γλώσσα.

Έρευνες έχουν δείξει ότι:

 • Όσο πιο νωρίς εκτεθούν τα παιδιά σε μια δεύτερη γλώσσα, τόσο υψηλότερο το επίπεδο των δεξιοτήτων τους:

  • Στη συγκέντρωση και στην σκέψη τους
  • Στο διάβασμα
  • Στην εκμάθηση της γλώσσας

 • Όσο πιο νωρίς αρχίσουν, τόσο πιο εύκολα μαθαίνουν
 • Η σύγχυση των γλωσσών είναι ένας μύθος
 • Η επαφή με την δεύτερη γλώσσα διδάσκει εμπάθεια, κατανόηση και σεβασμό της διαφορετικής κουλτούρας σε κάθε περιβάλλον

Το πρόγραμμα του Link διδάσκεται:

 • 3 x 1 ώρα την εβδομάδα
 • Από εξειδικευμένους δίγλωσσους καθηγητές και καθηγήτριες με μεγάλη πείρα στην Ελλάδα και το εξωτερικό
 • Σε μικρά τμήματα για να διασφαλίζεται η προσοχή των παιδιών
 • Σε καθαρά αγγλόφωνο περιβάλλον
 • Με βάση ένα ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα μαθημάτων που αναπτύσσει όλες τις ικανότητες : listening, speaking, reading & writing
 • Μέσω διαδραστικής μάθησης που ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα των παιδιών
 • Στις οικείες εγκαταστάσεις του σχολείου μας με την πείρα και τον επαγγελματισμό του Ανατόλια.

Share

 

Δημοτικό Μικρών Τάξεων
Β. Σεβενίδη 31A
Τηλ: 2310 301 330, 2310 398 254

Δημοτικό Μεγάλων Τάξεων
Λεωφόρος Κέννεντυ 60
Τηλ: 2310 398 370

Νηπιαγωγείο Κολλεγίου Ανατόλια
Λεωφόρος Κέννεντυ 60
Τηλ: 2310 398 275

55535 Πυλαία, Θεσσαλονίκη

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.