Loading...
Menu

Παραδοσιακοί Χοροί από τους μαθητές του Δημοτικού

ΣΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ

«Έθιμα, σκοποί, χοροί και τραγούδια που μοσχοβολούν Ελλάδα»

Το απόγευμα της Τρίτης, 10 Ιουνίου, το Elementary τίμησε την παράδοση με τρόπο πράγματι εντυπωσιακό.  H παράσταση δεν είχε τίποτε να ζηλέψει από μια επαγγελματική εκδήλωση παρότι οι πρωταγωνιστές ήταν μικρά παιδιά και μάλιστα όλα τα παιδιά του Δημοτικού!

Η χορωδία ήταν άψογη και οι λαϊκοί οργανοπαίχτες δε δυσκολεύτηκαν να εναρμονιστούν με τις παιδικές φωνούλες.  H εκδήλωση ήταν καταπληκτική και οι δύο υπεύθυνες, η κα Αθανασία Φιλέντα και η κα Ελένη Μουμτζή, οδηγούσαν τα μικρά παιδιά με τρόπο ζηλευτό.  Τα παιδιά της Στ’ τάξης ανέλαβαν να εξηγήσουν τα έθιμα και τους σκοπούς σαν να ήταν επαγγελματίες παρουσιαστές.  Τα παιδιά ντυμένα με παραδοσιακές στολές περιδιαβήκαν τις θάλασσες της πατρίδας μας και μάγεψαν με τα λόγια, την κίνηση και το χορό τους.

Τα κείμενα και τους στίχους επιμελήθηκε ο διευθυντής του σχολείου, κος Νίκος Αρναούτης, τους χορούς δίδαξε η κα Αθανασία Φιλέντα και τα τραγούδια η κα Ελένη Μουμτζή.

Στο τέλος τα παιδιά της Στ’ τάξης αποχαιρέτησαν το σχολείο τους με στίχους και με υπέροχους παραδοσιακούς χορούς.  Η εκδήλωση που κράτησε δύο ώρες ήταν μια υπέροχη παράσταση με πρωταγωνιστές όλα τα παιδιά του δημοτικού!

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο κος Κανέλλης, ο κος Λυσαρίδης, ο κος & η κα Πύρρου, ο κος Κεσίσογλου κα.

Share

 

Δημοτικό
Β. Σεβενίδη 31A
Τηλ: 2310 398 254
2310 398 370, 2310 398 209
Γραφείο Εγγραφών: 2310 398 438

Νηπιαγωγείο
Τζον Κένεντι 60
Τηλ: 2310 398 275

Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

55535 Πυλαία, Θεσσαλονίκη