Loading...
Menu

^27Σεπτέμβρης ο Τρυγητής^27 από τα Νήπια

 

Στα πλαίσια της «διαθεματικής προσέγγισης» που εφαρμοζεται στις τάξεις του Νηπιαγωγείου ως διδακτική μεθοδολογία για την κατάκτηση της γνώσης, οι μαθητές επσκέφθηκαν το Σεπτέμβρη τους αμπελώνες του Ν. Ρυσίου.

Σύμφωνα με τη «διαθεματική προσέγγιση», ο εκπαιδευτικός επιλέγει ένα θέμα λαμβάνοντας υπ’ όψη τα ενδιαφέροντα των μαθητών και παίζοντας το ρόλο του διαμεσολαβητή, φροντίζει με συστηματικό τρόπο τα παιδιά να εμπλακούν δυναμικά στη μαθησιακή διαδικασία.

‘Ετσι επιλέγοντας το θέμα «Σεπτέμβρης ο Τρυγητής» και αφού τα νήπια δούλεψαν σε διάφορες μαθησιακές περιοχές:  εικαστικά, λογοτεχνία, φυσική, μελέτη περιβάλλοντος επισκέφθηκαν τους αμπελώνες του Ν. Ρυσίου, όπου συμμετείχαν στη διαδικασία του τρύγου, γεύτηκαν ζουμερά σταφύλια και τραγούδισαν όλοι μαζί: 

Τρυγήσαμε τ’ αμπέλι μας
με το γλυκό σταφύλι.
Όλοι μας βοηθήσαμε
Παιδιά, γνωστοί και φίλοι.

Τρυγήσαμε τ’ αμπέλι μας,
γεμίσαν τα κοφίνια
και τα σπουργίτια τριγυρνούν
εδώ και ‘κει με γκρίνια.

 

 

Στη συνέχει επισκέφθηκαν κοντινό αποστακτήριο, όπου είδαν το χώρο και τα μηχανήματα και ενημερώθηκαν από τους αμπελουργούς για τη διαδικασία της απόσταξης και της παραγωγής του κρασιού.

 

Share

 

Δημοτικό
Β. Σεβενίδη 31A
Τηλ: 2310 398 254
2310 398 370, 2310 398 209
Γραφείο Εγγραφών: 2310 398 438

Νηπιαγωγείο
Τζον Κένεντι 60
Τηλ: 2310 398 275

Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

55535 Πυλαία, Θεσσαλονίκη