Loading...
Menu

Μια ημερίδα με προφητικό….. περιεχόμενο

Την Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου 2008, στο Raphael Hall του Κολλεγίου Ανατόλια οργανώθηκε ημερίδα με θέμα «Βία και επιθετικότητα… από την κοινωνία στο σχολείο».  Την εκδήλωση οργάνωσε το Anatolia Elementary School για γονείς και εκπαιδευτικούς προκειμένου να ενισχύσει την κοινωνικοποίηση και τη διαμόρφωση της προσωπικότητας των παιδιών του Δημοτικού.  Την εκδήλωση χαιρέτισαν  ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Κολλεγίου, Δρ. Κανέλλης και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Καρατάσιος.

Εκπαιδευτικοί και γονείς που παρακολούθησαν την εκδήλωση άκουσαν από τους εισηγητές και είδαν στη μεγάλη οθόνη ενδιαφέρουσες και χρήσιμες προσεγγίσεις.  Η ψυχολόγος, κα Εύα Γιαννούλη, παρουσίασε τη βία και την επιθετικότητα ως κοινωνικό φαινόμενο με κύριο υπαίτιο το γονιό και το συναίσθημα του φόβου.  Ήταν εντυπωσιακή η προβολή με τη μίμηση των παιδιών. 

Ο καθηγητής της παιδοψυχιατρικής, παιδοψυχίατρος, κ. Κρίτων Χριστιανόπουλος, ήταν γλαφυρός στην αφήγησή του με καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει στο Ιπποκράτειο και οι στατιστικές του ήταν πράγματι εντυπωσιακές.  Οι οικογενειακές σχέσεις περνούν κρίση και αυτό έχει αρνητικό αντίκτυπο στην συμπεριφορά των παιδιών, που δεν βάζουν όρια ούτε ελέγχονται από την οικογένεια.  Η οικογένεια μέσα της κρύβει το θύτη που πολλές φορές δεν καταγγέλλεται.

Η κα Αλεξάνδρα Κανέλλη, καθηγήτρια πανεπιστημίου στις Η.Π.Α. και ειδική παιδαγωγός, μίλησε για τη βία και την επιθετικότητα στο σχολείο και αναφέρθηκε σε παραδείγματα σε αμερικανικά σχολεία.  Το ότι δεν υπάρχει στην εκπαιδευτική κοινότητα ένας κοινός κώδικας συμπεριφοράς που να τον τηρούν εκπαιδευτικοί και παιδιά δημιουργεί τεράστια προβλήματα στα παιδιά.

Τέλος, η ψυχολόγος κα Χριστίνα Γαϊτάνου αναφέρθηκε στην επιθετικότητα που δημιουργούν τα “VIDEO GAMES” αλλά συγχρόνως αναφέρθηκε και στη χρηστική τους πλευρά. Ο έλεγχος από την οικογένεια και το σχολείο είναι απαραίτητος.

Στο τέλος της παρουσίασης ακολούθησε συζήτηση.  Ο Διευθυντής του σχολείου κος Αρναούτης ευχαρίστησε τους εισηγητές και τους παρευρισκόμενους και ενημέρωσε πως το θέμα αυτό θα δουλευτεί καθ’ όλη τη σχολική χρονιά μέσα στις τάξεις.

Share

 

Δημοτικό
Β. Σεβενίδη 31A
Τηλ: 2310 398 254
2310 398 370, 2310 398 209
Γραφείο Εγγραφών: 2310 398 438

Νηπιαγωγείο
Τζον Κένεντι 60
Τηλ: 2310 398 275

Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

55535 Πυλαία, Θεσσαλονίκη